STROJNISTVO.com • Poglej temo - Patentni uradnik

Patentni uradnik

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Patentni uradnik

OdgovorNapisal/-a rokpetric3@gmail.com » 14.6.2019 7:50

Zanimam se za patentiranje merilne naprave na energetskem področju prenosa toplote in snovi in me zanima, če bi kdo lahko priporočil dobrega patentnega uradnika iz tega oz. strojniškega področja?
rokpetric3@gmail.com
Novinec
Novinec

Re: Patentni uradnik

OdgovorNapisal/-a grega09 » 14.6.2019 8:50

Sam še direktno nisem nikoli šel v prijavo, sem pa z nekaterimi od teh komuniciral. Nekaj primerov:
https://www.mark-inventa.si/
http://www.inventio.si/
Verjetno se bo eden izmed njih kmalu oglasil tu...

Še seznam zastopnikov v naših krajih:
http://www.uil-sipo.si/uil/dodatno/koristni-viri/seznam-zastopnikov/

S tujimi sem pa komuniciral z:
https://www.boehmert.de/en/
in se mi je zdel kar v redu prvi vtis. Eno pisarno imajo v Münchenu.

Pazljivo pri prijavi patenta. Mogoče si malo poglej nekaj napotkov na naslednjem Youtube kanalu:
https://www.youtube.com/user/InventRightTV/videos
Jemlji z malo rezerve, ker so le Američani :D, vseeno pa ti da nek prvi vpogled kaj vse te čaka in na kakšne načine poleg patenta se še lahko lotiš.

Srečno!
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 14.6.2019 21:39

Priporočan Gregorja Mačka... Item.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a rokpetric3@gmail.com » 17.6.2019 6:39

@grega09 lepa hvala za vse informacije.

@jan.23, hvala za priporočilo. Videl sem, da ima gospod opravljen elektro faks. Morda bi strojnik bil bolj primeren, glede na to, da so predmeti prenosa toplote in snovi na FS. Morda kakšen poseben razglog oz. izkušnja v zvezi z g. Mačkom?
rokpetric3@gmail.com
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 17.6.2019 18:27

Na firmi smo prijavili en patent s pomočjo podjetja Inventio, če se ne motim je ta gospod strojnik in tudi na ta forum občasno kaj napiše.
Gregor Maček mi je pomagal rešeti neko težavo z intelektualno lastnino.
Patenti so menda predvsem pravna zadeva. Predlagam ti, da se za sestanek dogovoriš z obema (ali pa še kom) in se nato odločiš. Pozanima se tudi o tarifi, glede na to, da so to na "pol odvetniki".
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mašinist » 27.6.2019 20:08

Moje izkušnje so take: najdražji sigurno ni najboljši in najcenejši najslabši.

Zelo malo jih pred vložitvijo prijave naredi vsaj minimalno poizvedbo glede tega, kar že obstaja.
Potem po poročilu urada pa presenečenje in omejitev zaščite tako, da je zahtevek skoraj 2 A4 strani dolg, kar je seveda čisti nesmisel. To se z lahkoto obide, zato ni vredno nič.

Nekateri tudi dobesedno vložijo predloge ki jim jih daš. Še zahtevke prepišejo iz predlog in jih ne naredijo po svoje. Za tako prijavo si lahko misliš, kakšna je.

Zelo priporočljivo je, da razume za kaj se gre, torej, da ti prijave za izum s področja strojništva ne dela kemik in obratno.

Tuji zastopniki niso vsi perle. Izogibajte se najbolj renomiranih, saj si tam samo številka. Oberejo te kot cigana, sploh, če nimaš pojma.

Vprašaj vsakega, če redno piše prijave in sodeluje v postopkih. Eni delajo tudi znamke in druge reči, zato niso zverzirani.

Eden od zgoraj omenjenih je tudi na tem forumu, mislim da je gojgl.

Veliko sreče pri izbiri ustreznega.
mašinist
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a grega09 » 28.6.2019 7:31

mašinist napisal/-a:Oberejo te kot cigana, sploh, če nimaš pojma.

Tu si verjetno mislil oz. bi bilo bolje reči, da te oberejo kot cigani... :D
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a juredr » 8.4.2020 10:25

Zdravo,
glede na to, da gre za podobno vprašanje o patentnih zastopnikih, se še jaz obračam na vas. Razvil sem namreč produkt, ki omogoča nadzor nad porabo orodja v proizvodnjah, sedaj pa se zanimam za njegovo patentiranje, najprej v Sloveniji, nato v EU. Produkt veliko obeta, zato bi se tega rad lotil pravilno. Glede na to, da se cene patentnih zastopnikov kar precej razlikujejo, me zanima koga priporočate. Vesel bi bil delitve vaših izkušenj z zastopniki (npr. Item, Patentni biro AF, Ketner itd.) ter vaših nasvetov.
juredr
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a msOptimal » 8.4.2020 13:50

Jaz patentiranja nisem nikoli razumel. Večji in bogatejši tako ali tako obidejo tvoj patent. Če pa je res tako dober pa ga tudi skopirajo in ponavadi sploh potem nimaš dovolj denarja, da jih tožiš. Ampak ponavadi ga na hitro obidejo.

Če imaš dober produkt imaš recimo pol leta prednosti, da zgradiš nekaj. Konkurenca se pojavi patent gor ali dol

Patentirajo pa veliki in bogati sigurno. Ampak oni recimo za 1 izdelek naredijo 50patentov, ker patentirajo tudi vse izpeljanke itd.

Lp
msOptimal
Novinec
Novinec

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost