STROJNISTVO.com • Poglej temo - Poslovne ideje

Poslovne ideje

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Poslovne ideje

OdgovorNapisal/-a taschen tucher » 8.2.2022 14:35

Katere so zelo dobro plačane poslovne ideje oziroma obrtniška dela, ki bi se jih lotili če bi imeli možnost ter finančna sredstva, oziroma če bi imeli znanje + izkušnje.

Osebno mnenje:
- Vodovodar
- Visokotlačno čiščenje (fasad, tlakovcev, itd.)

Mislim da obeh strok primanjkuje.

Mogoče bodo vaši odgovori komu pomagali.
taschen tucher
Novinec
Novinec

Re: Poslovne ideje

OdgovorNapisal/-a Demz » 8.2.2022 16:05

Tudi. Najbolj se pa splača bogatašarstvo. Samo ne okol govort ... da ne bo preveč drena.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 8.2.2022 17:38

taschen tucher napisal/-a:Katere so zelo dobro plačane poslovne ideje ..... .

https://www.24ur.com/novice/svet/izrael ... evrov.html
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 8.2.2022 19:06

ma "mulo", ne bodi hud, najprej končaj ta kurčev faks pol pejt pa napej, bo šlo...
takao sem vsakega po kepi..., vodovodarja pa pri delu še videl nisi...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tehnik » 9.2.2022 8:40

Vse kar je povezano s sončnimi elektrarnami. Nova oblast, ki prihaja, bo vlagala ogromno denarja v sončne elektrarne.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 9.2.2022 9:47

To bi znalo biti res. Tudi glede na to, da vsako podjetje, ki ima pet minut cajta, zraven še sončne elektrarne montira. Kako, raje pustimo za kakšno drugo debato. Je pa res, da bi bilo dobro ljudem povedati, da je zdaj elektrika zastonj, v primerjavi s tistim, kar nas čaka, če bomo šli tako močno v te vire.

Glede poslovnih idej pa tudi oskrba starejših in medicina. V prvem naj da kdo drug idejo, kje se lahko strojniki najdemo, v drugem pa je možnosti dovolj, če imaš željo razvijati posel na tem področju.

Zdaj sem se z nekaj keramičarji pogovarjal. Bi se kar strinjal, da bodo tudi cene tu rastle, ker nihče noče nič več z rokami delati. Torej, če imaš voljo se po kolenih po gradbiščih plaziti in si precizen, se tudi tu najde dela, da ga ne bo zmanjkalo.

Je pa dobro, če si iz strojne stroke, da si v branži, kjer ti v večini definiraš izdelek, ne pa elektronik ali pa softveraš. Ker, če ga oni, potem si ti periferija, drugi pa vse poberejo...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 11.2.2022 6:41

Ma dej ne bluzi... Strojniški forum - tle ni denarja. Vsaj ne na izi zasluženega. Pravi denar je v posredništvu, bančništvu, drogah, kurbah itd... Poglej malo na njihove forume, če se najde še kak sanjač, pa bosta kaj naumila....
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 11.2.2022 9:52

33, a ni bilo vedno tako?

Pa daj objavi še kak link do teh forumov, da se lahko tisti, ki pridejo sem čim hitreje stran obrnejo. :D
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kojot » 11.2.2022 13:47

Ena izmed bolj donosnih idej v tem trenutku je zagotovo politika in prihodnje volitve, samo obraz moraš imeti za obljubljati nemogoče in seveda dovolj velik bazen idiotov, ki ti verjamejo in te izvolijo.

Nabijaš v stilu nekako tako:
-močni javni sektor in dvig za xxx plačnih razredov
-močno javno zdravstvo in dvig za xxx plačnih razredov
-močna socialna država in dvig socialnih podpor na min. 1000 €
-povečanje denarja za NVO (predvsem parazitom ala Nike Kovačeve in razni Mukiji, gasilci se bodo že sami znašli...)
-Akrapoviče in Boscarole bomo nacionalizirali in z bajoneti sterali v morje

Potem še malo v stilu:
-zastonj stanovanja, hiše in vikendi na morju za vse
-UTD v znesku min. 2 000 € za vse
-direktna avtobusna povezava z New Yorkom za vse
-luksuzne jahte in limuzine kot sredstva javnega prevoza

Najvažnejše (tega pa seveda ne povedo in je brati samo med vrsticami):

-predragi STROJNIKI in vsi ostali zaposleni v gospodarstvu: jebite se in bodite tiho ter pridno delajte kot črna živina kajti nekdo mora vse zgoraj omenjene zapitke plačati, ko vlada želi sprejeti zakon, da boste za isti bruto prejeli večji neto, se bomo uprli z vsemi silami, kajti baje bi se s tem porušila zgoraj omenjena socialna država in bi s tem kapitalistična zver dobila zagon...
In strojniki so spet lepo tiho, delajo kot črna živina, nimajo časa tako kot raznorazni izmečki protestirati pred parlamentom, nabijajo pa po forumu kako so krivi šefi, ki vozijo x5 oni pa samo jurja in malo čez plače...
Vsaka podobnost z Orwellovo Živalsko farmo in konjem Boksačem je zgolj naključna...

p.s. Nisem član nobene politične stranke, celo življenje v gospodarstvu, nikoli na plečih države...

-
kojot
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 11.2.2022 14:36

Ne vem s kje si/ste, če pot kdaj zanese na dolenjsko -plačam pivo. No al pa spijemo za stroji pri meni.

kojot napisal/-a:Ena izmed bolj donosnih idej v tem trenutku je zagotovo politika in prihodnje volitve, samo obraz moraš imeti za obljubljati nemogoče in seveda dovolj velik bazen idiotov, ki ti verjamejo in te izvolijo.

Nabijaš v stilu nekako tako:
-močni javni sektor in dvig za xxx plačnih razredov
-močno javno zdravstvo in dvig za xxx plačnih razredov
-močna socialna država in dvig socialnih podpor na min. 1000 €
-povečanje denarja za NVO (predvsem parazitom ala Nike Kovačeve in razni Mukiji, gasilci se bodo že sami znašli...)
-Akrapoviče in Boscarole bomo nacionalizirali in z bajoneti sterali v morje

Potem še malo v stilu:
-zastonj stanovanja, hiše in vikendi na morju za vse
-UTD v znesku min. 2 000 € za vse
-direktna avtobusna povezava z New Yorkom za vse
-luksuzne jahte in limuzine kot sredstva javnega prevoza

Najvažnejše (tega pa seveda ne povedo in je brati samo med vrsticami):

-predragi STROJNIKI in vsi ostali zaposleni v gospodarstvu: jebite se in bodite tiho ter pridno delajte kot črna živina kajti nekdo mora vse zgoraj omenjene zapitke plačati, ko vlada želi sprejeti zakon, da boste za isti bruto prejeli večji neto, se bomo uprli z vsemi silami, kajti baje bi se s tem porušila zgoraj omenjena socialna država in bi s tem kapitalistična zver dobila zagon...
In strojniki so spet lepo tiho, delajo kot črna živina, nimajo časa tako kot raznorazni izmečki protestirati pred parlamentom, nabijajo pa po forumu kako so krivi šefi, ki vozijo x5 oni pa samo jurja in malo čez plače...
Vsaka podobnost z Orwellovo Živalsko farmo in konjem Boksačem je zgolj naključna...

p.s. Nisem član nobene politične stranke, celo življenje v gospodarstvu, nikoli na plečih države...

-
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 11.2.2022 16:46

33, kojot:

joj ne akrapoviča in boskarola, z boskarolom je moja hči podpisala pogodbo, ne jebi..., ja pol bo prišla pa na moj "pukl"...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 11.2.2022 18:16

33test napisal/-a:Ma dej ne bluzi... Strojniški forum - tle ni denarja. Vsaj ne na izi zasluženega. Pravi denar je v posredništvu, bančništvu, drogah, kurbah itd... Poglej malo na njihove forume, če se najde še kak sanjač, pa bosta kaj naumila....

Naj si da povrtat..........., pa bo cvenka kot listja

https://www.zurnal24.si/magazin/vip/san ... tno-368198

https://www.koroskenovice.si/zanimivost ... afom-foto/

https://www.google.si/search?q=ANA+PUSO ... nt=gws-wiz
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 11.2.2022 19:23

vprašajo eno danico, če je kurba, ma ne no jaz sem starletta, pa vprašajo naslednjo, če je kurba, ma ne jaz sem starletta..., pa pvprašajo naslednjo, če je kurba, pa pravi ja sem pa kurba in vprašanje, kako pa laufa posel, ma, dokler ni bilo teh starlet je cvetelo, zdaj je pa en ku..rac..., tako nekako to gre..., ja trg je krut, sem probal..., dobro samo trg v mašinstvu, da nebo kakih čudnih asicoacij, haha..., malo heca...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 12.2.2022 0:19

meh.... teh 200 naročnikov, to je bilo verjetno prvi mesec, sedaj noben več ne ve za njo.

Pa, ko so slike enkrat na internetu, potem ostanejo gor pa si folk izmenjuje in prepošilja itd....

In to tako ali tako vodi v prostitucijo....

Slika

Enkrat sem eno hotel malo zbosti na instagramu.... in mi je odpisala. Potem sem pogruntal, da se morajo skos dopisovati s temi naročniki na OF.... da ni tolk enostavno vse skupaj.

Slika
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 12.2.2022 11:57

kojot napisal/-a:Ena izmed bolj donosnih idej v tem trenutku je zagotovo politika in prihodnje volitve, samo obraz moraš imeti za obljubljati nemogoče in seveda dovolj velik bazen idiotov, ki ti verjamejo in te izvolijo.

Kaj moreš, če je narod glup in to deluje? Pa če imamo puklaste jajčeglavce že 30 let na oblasti, eni kradejo pa več kot drugi. Samo zamenjajo se potem, ko že vse za*ukajo, do naslednjih volitev je pa vse pozabljeno. Pa neki vodje države, ki je vse skupaj ena vas z 2e6 ljudmi. Premalo nas je, da bi imeli državo, ene 5e6 nas manjka, da bi se splačalo vse skupaj. :D
Žalostno je tudi gledati, kako se ljudje pustijo kupiti z nekimi vavčerji za par 10€, zdaj nazadnje neki digitalni za računalniško opremo, če sem prav razumel? Novic tako skoraj nič več ne poslušam, škoda časa. Pa iz te računalniške opreme se drek dela, samo vedeti moraš, kam gledati. Da bi pa država naredila kaj v smer, da se mladi lažje osamosvojijo, je pa že preveč za vodilne plešaste glave... :roll:

Druga stran je pa omenjeno gospodarstvo, kjer se govori, da je oh in sploh, na koncu pa nič veliko ni, z vsem spoštovanjem. Če gospod predragi direktor misli, da se bo delalo neko dodano vrednost za minimalca, potem se naj pa gladko jebe in si vse skupaj v rit vtakne. :lol: Aja, sem pozabil, da tudi on nima nič, tačas pa žre v sosednji gostilni na stroške firme in se fura sem pa tja, pa si potne stroške piše, da je na koncu še tisti otroški dodatek na računu. Ha ha ha...

Seveda obstajajo redke izjeme, je pa bolj pravilo, da so ponavadi tuji lastniki zadaj, na žalost...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost