STROJNISTVO.com • Poglej temo - EU sredstva

EU sredstva

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

EU sredstva

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.7.2023 11:23

Eno vprašanje za kolege strojnike. A pri razvoju izdelkov kaj koristite sredstva, ki jih vsi na kup plačujemo? Malo gledam okrog za kaj vse jih nekateri dobijo, pa te kar nekam pritisne oz. se mi zdi neumno, da jih nekateri, ki delamo na konkretnih izdelkih ne koristimo.

Cene so postale izkrivljenje zaradi pojava tega denarja na trgu oz. je na trgu težko upravičiti višjo ceno, ki jo pa konkurenca pokrije iz teh sredstev. Nisem bil nikoli pristaš tega, da ti to definira posle in naredi večino prihodka, lahko pa je nek dodaten delež, ki ti pomaga bolje izpeljati projekte brez da se gleda na vsak *určev cent.

Opazil sem še da se podpira sodelovanja med podjetji oz. skupne prijave na projekte.

Torej, če se, kako se tega lotite in kje to iščete? Ali ste vsi takšni bedaki kot jaz? :D
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: EU sredstva

OdgovorNapisal/-a fogl » 19.7.2023 19:29

Tega se vsi lotevajo. Za občutek si poglej npr kdo in koliko so dobil na razpisu RRI2 - klik.
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.7.2023 19:41

Lep primer. Bo prišlo prav, hvala.

Kje to spremljate kaj je odprto oz. kaj se bo odprlo?
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 20.7.2023 8:20

klik
klik
Pa verjetno še kje. Predenj se prijavljaš dobi izkušnje od nekoga, ki je to že delal, da ne boš potem začuden :D
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 20.7.2023 11:07

Hvala. Kontakte za pomoč pri razpisih že imam, samo nihče ne bo iskal za nas potencialnih razpisov. Moraš z željo za prijavo že priti k njim. Tudi, če nekaj obljubljajo, da bodo pomagali iskati, je bolj težko, da ti na koncu pomagajo - razen če te že res ne poznajo in s tem tudi tvoje dejavnosti.
Začetni primer ali dva bi sigurno s kom od teh izpeljal, ker se skoraj ne lotevajo, če ni velike možnosti za uspeh. Če ti ne dobijo sredstev, tudi % za njih ni...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mmd » 20.7.2023 21:34

Kar nekaj podjetij se ukvarja z črpanjem EU srestev, pogugli malo, vsi iščejo nove stranke.
Misli pa, da je za male podjetnike za začetek najbolj primeren vavčerjev sistem črpanja srestev .
https://www.podjetniskisklad.si/vsebins ... i-sistemi/
Moraš pa kar neki truda in časa vložit v to, če hočeš kaj dobit, pa tudi če ti kdo od zunaj pomaga.
Največji problem je zagotovit dovolj lastnih srestev, denar namreč dobiš ko je projekt zaključen
https://razpis.eu/razpisi/javni-razpis- ... -sredstva/
mmd
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 22.7.2023 7:20

Kar se mene tiče, naj se j.... s temi sredstvi. Na vsak stroj nalepim list, da smo stroje kupili s svojim denarjem, brez nepovratnih sredstev. Kar nekaj kislih nasmeškov sem že videl od obiskovalcev... Pač, odvisno kaj ti pomeni hrbtenica. Moje mnenje, ne trdim da imam prav.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 22.7.2023 11:03

Kot sem napisal - s tem je treba biti pazljiv, ker je vse skupaj dvorezen meč, kot jaz opazujem. Na trgu moraš biti sposoben obstajati brez tega. Videl sem že tudi veliko zgodb, ko so uspešno počrpali sredstva, potem pa za marketing izdelka ni nič ostalo. Kaj ti potem vse skupaj koristi? V drugem primeru pa se postavijo ne vem kakšni objekti pa spet ni obiska, ker je zadeva samo za sredstva. Potem pa ni za vzdrževanje, bla, bla.

Na koncu lahko dodam še, manj kot je tistih ki se prijavijo, več ostane za druge. Plačujete(mo) pa vsi za to... Ne vem če bo šlo skozi, ampak bom vseeno vnaprej rekel hvala.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov