STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mazanje verige motorne žage na rezalno cepilnem stroju

Mazanje verige motorne žage na rezalno cepilnem stroju

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Mazanje verige motorne žage na rezalno cepilnem stroju

OdgovorNapisal/-a dusank » 3.9.2010 11:23

Sem nov na forumu in upam, da je vprašanje na pravem forumu. Torej izdelujem/načrtujem rezalno cepilni stroj, ker mi sedanji reže le do premera hlodov fi 30cm. Ker pa veriga motorne žage potrebuje mazanje in sicer za 30 sec. interval delovanja je po specifikacijah dovolj 30 gram-ov olja.
Ali ima kdo kako idejo o pumpi, ki bi črpala tako okvirno količino. Sedaj imam na stroju pumpico, ki črpa olje preko pritiska olja, ko vklučim žaganje hloda. Takrat nastali pritisk potisne vzmet z batom , ki počrpa primerno količino olja. Ko pritiska ni več vzmet vrne bat nazaj in potegne olje z tanka in je pripravljen na naslednji cikel.

Za vsak nasvet se vnaprej zahvaljujem.
godule
dusank
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gslobod1 » 5.9.2010 18:58

Zakaj pa ne mažeš tako kot motorko. Ko se veriga vrti tudi maže. Od kakšne večje štilarce dej pumpico.Tam maš tudi regulacijo za olje.
gslobod1
Strokovnjak
Strokovnjak

Mazanje žage

OdgovorNapisal/-a dusank » 6.9.2010 7:16

gslobod1 napisal/-a:Zakaj pa ne mažeš tako kot motorko. Ko se veriga vrti tudi maže. Od kakšne večje štilarce dej pumpico.Tam maš tudi regulacijo za olje.

Hvala za odgovor.
Sem tudi že govoril s serviserjem za motorne žage in je rekel, da majo to motorke vgrajeno v ohišje.
Ga bom pobaral, če imajo kake prastare to pumpo ločeno in bi se dalo demontirat in uporabit za moj namen.
godule
dusank
Novinec
Novinec

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov