STROJNISTVO.com • Poglej temo - Razdelitev maziv in olj v razrede

Razdelitev maziv in olj v razrede

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 31.1.2006 5:43

Če kdo pozna kakšno internetno stran kjer bi bila podrobnejše opisana maziva; delitev po razredih, zgradbi v odvisnosti od zahtev in problemi maziv zaradi onesnaževanja okolja, bi bil zelo vesel če bi mi jo posredoval.
Hudič je če gevint ni ta prav!
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

Castrol!

OdgovorNapisal/-a eustahije » 31.1.2006 14:10

Predlagam, da sponzorja izkoristimo tudi tehnično, napiši kakšen e-mail in zaprosi za pomoč oziroma omenjeno tabelo ali karkoli podobnega... sicer je pa na njihovi strani tega ogromno pod Vsebina \Izdelki \Industrijska maziva, opis in uporaba vsakega posebej, preišči stran Castrol Slovenija d. o. o.
Zadnjič spremenil eustahije, dne 16.11.2006 18:35, skupaj popravljeno 1 krat.
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 31.1.2006 14:24

Pregledal sem castrolovo stran. Stran je zelo dobro urejena, sploh če iščeš nekaj specifičnega. Jaz pa bi rabil bolj splošne delitve maziv z namenom pomagati sorodniku v srednji šoli pri izdelavi seminarske naloge.
Hudič je če gevint ni ta prav!
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

Mapetrol!

OdgovorNapisal/-a eustahije » 31.1.2006 14:54

Koliko jaz vem se ponavadi ločijo po agregatnem stanju
-tekoča maziva
-masti za mazanje
-trdna maziva in pa spojine, ki vsebujejo žveplo (S), imajo praviloma dobre mazivne sposobnosti; npr FeS, MoS2 !

Potem si še oglej Mapetrol d. o. o.
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a ciglar » 31.1.2006 16:08

Masti lahko npr. razdeliš po standardu NLGI (to je en možen način). Ta grobo rečeno deli masti po "gostoti", gostosto pa merimo s penetracijo-to pomeni da telo s standardno dimenzijo, geometrijo, težo spustijo v mast-hitrost prodiranja telesa pa določa razred masti (tekoče masti so npr. razreda 000, 00, ali 0). mast, ki jo najbolj (doma) poznaš je običajno razreda 2, zelo gosta mast je npr. razreda 3, potem so še aditivi, olja lahko grobo razdeliš v sintetiča, mineralna, biološka, itd (kontaktiraj me preko maila pa ti pošljem nekaj o mazivih).
LP
S
S.C.
DIMAS d.o.o.
www.dimas.si
ciglar
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov