STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ladiski motor beta Marine 722

Ladiski motor beta Marine 722

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Ladiski motor beta Marine 722

OdgovorNapisal/-a igorb » 22.10.2007 8:40

pozdravljeni

imam ladijski motor beta marine 722 prostornine 600ccm
14 kw moči.
ko sem kupil jadrnico instrumenti niso delovali sedaj sem montiral instrumente VDO in sicer termometer in merilec tlak,(kupljeni v Conradu)
zanima me naslednje ko obremenim motor do cca 2000 obratov
temperatura motorja naraste do cca 100 stopinj motor ne zakuha tlak je cca 2,5 atm,ko spustim gas nazaj na minimum to je cca 1000 obratov pade tlak na 1,2 atm
po (obratomeru ki je sedaj montiran in preverjen z stroboskopom).
motor je marinizirana kubota.
olje je po navodilih proizvajalca.

ali je to normalno,ker sam nisem mehanik.
Ali kdo pozna servis od kubote.

za vse nasvete se najlepše zahvaljujem

igorb
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 22.10.2007 11:50

7trade, njihovi mehaniki zagotovo vedo. sicer se ubadajo s servisom bagrov, ki imajo tudi kubotine motorje.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a z-750 » 22.10.2007 12:50

Tudi zadnji Indosovi viličarji so imeli Kubote
z-750
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a janrus » 22.10.2007 15:46

Pozdravljeni,
nekaj je o teh motorjih napisanega v
Valu septemberski stevilki 112.

lep pozdrav
janrus
Novinec
Novinec

Kraj: lj

OdgovorNapisal/-a arepense » 22.10.2007 17:08

Če je to tlak olja je to normalno sam sem imel pred leti na fiat motorju istomerilec tlaka in je nihal gkede na obrate motorja. :wink: :wink:
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 22.10.2007 19:25

hvala
sem dobil precej informacij, motor dela brez problemov
ima samo en problem ko je mrzel težko obrne preveril sem elektriko to je zaganjač ko smo ga odprli je bil kot nov
zaganjač je ok, kabli so ok,baterija je nova
problem je sledeč ko obrnem ključ slišim vklopno stikalo
le zaganjač ne obrne(oz na gredi se vidi da ga poskuša zavrteti) ko to probam včasih 5 ali 20x motor zavergla in vžge ter gre na maximalne obrate brez gasa
pokadi vrže ven nekaj nafte ter ugasne potem ga ponovno vžgem in dela brez problemov se ne pregreva ne žre olja
antifriz je ok
ponavljam to se zgodi samo ko motor stoji in ga poškušaš vžgati po kakšnih 14 dnevih mirovanja. če poškušam isto po enem dnevu mirovanja in z mrzlim motorjem vžge brez problemov seveda zmeraj z predgretjem.
imel sem precej umazan filter goriva,ki sem ga zamenjal
moja krivda.

sprasujem za vase mnenje in izkušnje ker imam od raznih
mojstrov precej teorij.
1. črpalka goriva (visokotlačna ki je na bloku je lahko zaribala)menda so notri valjčki ki so zaradi umazanije
in vode blokirani.
2.lahko da je počena glava in mi vdre antifriz v valj ter zaradi tega motor ne obrne.mojster je povedal takoj tudi ceno (minimalno 1000 €)

sprašujem za vse mnenje ker sam ne vem komu naj verjamem
in ne bi rad odmontiral celega motorja in ga vlačil ven iz barke,oz ce kdo pozna nekoga ki bi znal diagnosticirat okvaro na motorju bi mu tudi plačal za to
le vsega skupaj ne bi rad podiral

lp
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 2.11.2007 19:35

Slika
1. Predvidevam, da je to takšen motor kot na zgornji sliki, ki ima vrstno oz. serijsko visokotlačno črpalko, katere so manj občutljive na nečistoče v gorivu kot rotacijske. Vrstna visokotlačna črpalka je podobno zgrajena kot motor (bat, cilinder, gred). Če motor vžiga ni v njej nič blokirano, če je pa res voda prišla noter, je pa možno, da je bat in cilinder voda nažrla in se vse skupaj hitrejše obrablja kot bi se sicer. To, da se takoj po zagonu motor zažene na max. obrate je pa možno, da je napaka na regulatorju vrtljajev.
2. Počena glava? A takoj po zagonu motor pokadi močan bel dim? Če ja, potem je res možno, da je počena glava motorja, ali pa bolj verjetno je samo tesnilo "preplozalo" (med hladilnim kanalom in cilindrom). To napako bi pokazal test kompresije. Lahko to tudi ugotoviš čist po domače (nekoliko manj zanesljivo). Hladilno tekočino v hladilnik naliješ čisto do vrha , zaženeš motor in opazuješ, če se kakšni mehurčki pojavljajo .
Praviš, da je bil filter za gorivo precej zapacan. Predlagam ti, da očistiš tudi rezervoar. Nesnaga se nabere in prilepi na dno rezervoarja in če ta ni plastičen, ga sčasoma prežre.
Kar sem popravljal dizelske motorje je že cca. 10 let, tako, da če sem streljal mimo naj me kdo popravi.

P.S.: Na žalost so takšni časi, da dobrih mehanikov skoraj več ni, ki bi znali naredit še kaj drugega kot servis. Če ti bo pa motor popravljal tisti (min. 1000€),pa pazi, da mu ne boš plačal nekaj česa sploh ni naredil.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a arepense » 2.11.2007 22:14

Tak problem sem imel na avtomobilskem dizl motorju (golf 1) zjutraj pred službo je le mukoma obrnil nato je normalno verglal in vžgal finta je bila da je bila star občutljiva tudi na temperaturo okolice odvisno kako hitro se je mašina ohlajala.Razlog da je do tega prišlo mi je mehanik zajebov stvar ko je menjal teflone na ventilih in iz preventive še tesnilo na glavi motorja (če ga je)in glavo nepravilno zategnil.Mehurčkov pa ni delal in tudi med olje ni prišla hladilna tekočina.Vendar mi je vseeno potegnilo notri hladilno tekočino,dokler nisem zopet menjal tesnila le da sva z znancem tokrat zategovala po pravilih.To je skoraj neverjetno vendar če nebi sam skusil tega zagotovo nebi pisal.mislim pa da je pri tebi podoben problem in ga lahko rešiš z majhnimi štroški. :wink: :wink: :wink:
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sandi » 3.11.2007 17:19

Veliko so povedali že predhodniki in imajo kar prav, zato ne bom nič dodajal. Ker pa je tema navtična, mogoče poglej še na www.morjeplovec.net
Tam so zbrani navtiki in mogoče ve kdo še kaj več.

Lep dan,
Sandi
Sandi
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov