STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mazanje rezkalnega stroja

Mazanje rezkalnega stroja

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Mazanje rezkalnega stroja

OdgovorNapisal/-a samouk123 » 29.1.2019 15:49

Zdravo!
Pred kratkim sem kupil rezkalni stroj, Wagner UF 1 letnik 1991, sedaj pa me zanima katero mazalno olje, bi bilo najboljše. V dokumentaciji je predpisano olje z viskoznostjo od 30-36. Zanima pa me katera znamka in model bi bil najbolj primeren in cenovno ne ravno predrag (Castrol, Fuchs?)
v naprej hvala za odgovore. :D
samouk123
Novinec
Novinec

Re: Mazanje rezkalnega stroja

OdgovorNapisal/-a borisk » 30.1.2019 6:14

bolj kot znamka olja je pri takšni mašini pomembno da ga je dovolj, druga pa ne, se pravi pojdi v trgovino z rezervnimi deli za traktorje, pa kupi INO ustrezne viskoznosti pa bo ok.
naš rezkalec na guk1p za mazanje vodil uporablja HD46, stroj je po 20 letih kot nov.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Mazanje rezkalnega stroja

OdgovorNapisal/-a nabijač » 30.1.2019 8:15

Jaz INA HD46 uporabljam za mazanje zobniških prenosov (v oljni kopeli), INA HG68 pa za vodila.

Me pa pri HG68 moti, da po daljšem času in veliko mazanjih vodil pušča neko rjavo usedlino na barvi in na delih, kjer se ga pač vedno popolnoma ne obriše in se je potem nabira vedno več. Sicer se ta usedlina preprosto očisti z na primer samo alkoholom, vendar bi kljub temu vprašal, če kdo pozna kakšno podobno olje za vodila obdelovalnih strojev, ki ne puščajo te rjavkaste usedline.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost