STROJNISTVO.com • Poglej temo - klimakompresor ne potegne plina

klimakompresor ne potegne plina

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

klimakompresor ne potegne plina

OdgovorNapisal/-a mac77 » 14.5.2022 8:55

Pozdravljeni
Torej doma sem hotel nafilat avtoklimo, imam vakumirko zvakumiram in ko spustim noter plin ga gre mogoče 150 g in več ga ne potegne. Kompresor se vklopi ampak plina ne vleče. Dal sem tudi nov sušilec. Na low in high strani imam 6 barov tlaka, predvideval da je to tlak ki je padel noter s jeklenke. Sumim da je zanič kompresor da ne dvigne tlaka in samo leti na prazno. Hladi seveda popolnoma nič
mac77
Pripravnik
Pripravnik

Re: klimakompresor ne potegne plina

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 14.5.2022 16:32

Ne vem, kako se spraviš popravljat avtomobilsko klimo, če ne poznaš, če ne znaš. Tudi jaz ne znam.!!! Vem pa, da sem sebi montiral tri nove stanovanjske-hišne klime, eno demontiral in ponovno montiral, ko so mojstri delali izolacijo bloka, prav tako montiral klimo, ki jo je nekdo drug strokovno demontiral. In vse deluje. Vakuumska pumpa in petkrat prebrati navodila.!!!!! Kar tako, na pamet, pa mislim da mi ne bi šlo, pa tebi tudi ne bo.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mac77 » 15.5.2022 6:52

magnum44 napisal/-a:Ne vem, kako se spraviš popravljat avtomobilsko klimo, če ne poznaš, če ne znaš. Tudi jaz ne znam.!!! Vem pa, da sem sebi montiral tri nove stanovanjske-hišne klime, eno demontiral in ponovno montiral, ko so mojstri delali izolacijo bloka, prav tako montiral klimo, ki jo je nekdo drug strokovno demontiral. In vse deluje. Vakuumska pumpa in petkrat prebrati navodila.!!!!! Kar tako, na pamet, pa mislim da mi ne bi šlo, pa tebi tudi ne bo.

Kdo pravi da ne znam? Nisem do sedaj nafilal samo ene klime, imam težavo s kompresorjem pa sem vprašal če je kdo imel podobno težavo, Mojster če ne veš pomagat raje bodi tiho.
mac77
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 15.5.2022 18:13

zanima me samo koliko poznaš levi krožni proces pri toplotnih črpalkah, ki ima samo štiri preobrazbe sicer nič posebnega..., je pa to to..., in , če to zastopiš...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 15.5.2022 21:35

Morda je v sistemu nekje vmes nek nepovratni ventil, torej vakumiraš na napačni strani ?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kruster » 16.5.2022 6:18

Ali se vkopi sklopka kompresorja? Ali kompresor sploh ima sklopko , ali je s spremenljivim pretokom ?Možnost je tudi , da je termični ventil , ki povezuje tlačno in sesalno sesalno stran zastal ali v okvari ??? Sicer pa se plina ne da "potegniti" , saj ni vrv, ampak se "pretaka" iz višjega na nižji tlak.
kruster
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost