STROJNISTVO.com • Poglej temo - CAT Drafting - nastavitve

CAT Drafting - nastavitve

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

CAT Drafting - nastavitve

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 21.1.2014 10:42

Pozdravljeni,

Pri izdelavi načrtov pogost poleg pogledov uporabljam tudi prereze in detajle. Catia jih poimenuje angleško, jaz bi pa rad, da so npr. v slovenščini ali pa v nemščini, odvisno, za koga so načrti.

Npr.: Section view A-A --> Prerez A-A oz. Schnitt A-A

Ker sem bolj lenobne sorte, me zanima kje se da nastaviti, da tako poimenuje (mogoče v ISO standard nastavitvah). Po potrebi bi to spreminjal. Fonte in puščice imam že spremenjene v ISO datoteki, za nazive pogledov pa nisem našel, kje se nastavlja.

Hvala za odgovore.

Lep dan
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: CAT Drafting - nastavitve

OdgovorNapisal/-a moi » 21.1.2014 17:53

napisi si macro, ki ti preimenuje posamezne vnose.
drugace pa zalavfaj catio kot admin in poglej po unem morju nastavitev, ce je kje. samo mislim, da ne bos mogel narediti dveh locenih SLO/D predlog...
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M38885 » 22.1.2014 7:36

Za Slovenscino bo najbrz potrebno izdelati kaksne predloge (Vorlage) v Slo. in shraniti kot prazne folije, ali kot je rekel predhodnik, kaksen makro.
Drugace pa v Tools > Optiones izberete General Language, (standartna nastavitev je v anglescini), nemscino, francoscino, nato pri Viev Languege vkljucite stikalo in Catia izpise vse v jeziku, ki je izbrano v General.
Vendar pozor: v nemscini in francoscini ca. tretina makrosov in UDF-i ne delujejo.
Vsaj pri nas je tako.
Ne razumem v cem bi bil problem, ce je vse v anglescini. Vsaj v nemsko govorecem prostoru je v strojnistvu neuradno anglescina ze kar „uradni jezik“.
Lep Pozdrav
M38885
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 22.1.2014 7:41

Hvala za odgovore.

Sem mislil, da so kje v ISO.xml datoteki kakšne nastavitve za to. Ker fonte in puščice sem tukaj spremenil. Je pa to zelo veliko teksta za pregledati, da najdeš zadevo, ki jo želiš spremeniti.

Lep dan.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jojofrancl » 22.1.2014 8:47

Pozdravljeni,

Zanimajo me macri v Catiji, vendar sem glede tega popoln začetnik. Imata slučajno kakšno literaturo glede tega?
jojofrancl
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a moi » 22.1.2014 19:58

zal tut jaz nimam nic okoli tega
mislim tudi, da ne mores narediti predlog risbe tako oz. da lahko kvecjemu na nacin File - New from.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M38885 » 23.1.2014 8:25

Dobro jutro,
ravno sem naredil in preizkusil Predlogo v slovenscini in preizkusil se majhen makro za preimenovanje.
Predloga delujeje brez problema, rocno spremenite le stevilko projekta in datum.
Makor se zatakne; in sicer pozoren je na cisto vse detaile v vsaki "vrstici".
Ce ste sigurni, da bodo VSE konstrukcije VEDNO isto poimenovane (tukaj ne misim na znake v textu, vendar na stevilo znakov in dolzino zapisa, potem deluje tudi makro.
Ce je le en znak vec ali manj, se zatakne!
Za vse skupaj sem porabil 25min casa.
Poglejte en moj nasvet na slico temo nekje izpret dveh let.
Lep Pozdrav
M38885
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 23.1.2014 20:56

M38 . . . . .

Z glavo risbe nimam problemov! Želim samo izbirati med angleškim (je privzeto z nastavljenim jezikom), nemškim in slovenskim poimenovanjem "Prerez" in "Detajl"! Sem delal nekaj dni nazaj en načrt na več listih, na katerem je mrgolelo prerezov in detajlov in me je minilo vsakega posebej preimenovati.

S t.i. "templejti" tega ne moreš nastaviti ali pač, pa jaz ne znam?!
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M38885 » 24.1.2014 8:27

Sorry, ne vem, ali jaz ne znam vec slovensko brati, ali se Vi ne znate izraziti kaj hocete.
Prvi post sem razumel:
Vi konstruirate in hkrati odvajate 2D delavniske rizbe. To zelite imeti v Slo ali D.
Zadnji post pa nekako razumem:
Vi imate ze vse narejeno, le slovenske oz. nemske izraze v 2D potrebujete, ste nekako (prosim oprostite izrazu) za „bosanca“, ki za delavnico pregleda in printa delavniske rizbe, pac v Slo ali D.
To so dve popolnoma razlicne zelje.
OK
Za prvi post si izdelajte prazno predlogo v Slo ali D.
Za drugi post si najdite nekoga, ki zelo dobro obvlada VBA programiranje (jaz ga ne).
Programira naj v Excel, enkrat za Slo, enkrat za D, importirate v V5 Makro enega za Slo in enega za D. Fertig.
Lep Pozdrav
M38885
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 24.1.2014 11:32

Očitno nekateri ne preberejo dovolj pozorno!

Že v prvem postu sem napisal, navajam:

Pri izdelavi načrtov pogost poleg pogledov uporabljam tudi prereze in detajle. Catia jih poimenuje angleško, jaz bi pa rad, da so npr. v slovenščini ali pa v nemščini, odvisno, za koga so načrti.

Npr.: Section view A-A --> Prerez A-A oz. Schnitt A-A

Če iz tega ni jasno, kaj hočem, potem pa ni potrebno odgovarjati, četudi bi bil "bosanc"! Že v naslovu je vidno, da gre za nastavitve in ne za predloge!

Lep dan.

KONEC TEME!
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M38885 » 24.1.2014 13:18

Gut, gut.
Ce se le niste s tem odgovorom, sam v svojo nogo ustrelili.
in se naprej uspesen dan zelim.
Lep Pozdrav
M38885
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost