STROJNISTVO.com • Poglej temo - Problem s prerezom (Catia)

Problem s prerezom (Catia)

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

Problem s prerezom (Catia)

OdgovorNapisal/-a ervak » 29.6.2007 16:21

Pozdravljeni!

Iz neta (powerparts) sem si pobral ležaj, ki ga pač potrebujem pri eni napravi. Z ležajem, kot part-om ni nobenih problemov, težave pa se pojavijo, takrat ko želim čez ležaj narediti prerez (v drawingu). Namesto prereza se mi namreč pojavi rdeč križec in opozorilno okno, v katerem med drugim piše: ''Relimitation has failed for body ... ''. Dejansko ne rabim prereza samega ležaja, vendar napaka se seveda pojavi tudi takrat, ko je ležaj v sklopu in želim narediti prerez.

Je že kdo naletel na podoben problem? Rešitve?

Hvala za odgovore in lp!

Andrej

Slika
Slika
ervak
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 9.7.2007 13:30

Bi lahko dal link kje si dobil to ?
AUDI = Another Ugly Deutsche Invention
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ervak » 9.7.2007 15:55

Evo, tu je link: http://parts.web2cad.de/asp/PPOW_Entry.asp

Jaz sem sicer do te knjižice prišel tako, da sem si iz fag-ove strani (fag.com) izbral željen ležaj, potem pa me je ''peljalo'' naprej na to stran. Najdeš pa tu not svašta.
Še to: zgleda, da je pri ležajih neka napaka v krogljicah, saj obroče prereže normalno (če kroglice hide-aš). Jaz sem potem kroglice ''narisal peš'' in jih vstavil v ležaj.

LP

p.s.: če rabiš parte za Catio, si pod ''options'' nastavi format STEP 214.
ervak
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a varilni i. » 10.7.2007 11:52

že večrat naletel na ta problem in ga nažalost tudi nisem rešil. Tu nastane problem ko sem imel tak ležaj da mi je tudi krolice prerezal, sam konc koncu je to tak zgledal da nemoreš bit s tem zadovoljen.

Ko uspeš problem kako rešiti javi na forum!

lp
varilni i.
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a areje » 10.7.2007 13:12

Zdravo!
Sicer menim da v tem ni poanta, a praviloma se standardnih delov na reže! Potemtakem bi ti moralo vsaj neprerezanega pokazati :roll:
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ervak » 10.7.2007 14:06

Ja, neprerezanega mi pokaže, ampak jaz želim prerez sklopa na mestu, kjer se nahaja ležaj in v tem primeru mi tudi naredi samo rdeč križec in nič drugega. Sicer, če smo dosledni pa se ne reže vseh ''polnih'' delov -standardnih/nestandardnih ... v primeru ležaja se obroče prereže, krogljic pa ne.
No, sej pravim, da sem rešil tako, da sem naredil kroglice sam in jih vstavil v ležaj ter hide-al tiste originalne in sedaj mi zadevo normalno prereže, ker je očitno neka ''napaka'' prav v krogljicah.

lp
ervak
Pripravnik
Pripravnik

Prerezi

OdgovorNapisal/-a lcerar » 11.9.2007 10:04

V Catia programu gres z desno misko na properties od prereza in nato klikneš zavihek, view in nato čisto spodaj spremeniš pogled iz exact view na approksimate.
Tako se izzriše slika, ki si jo želel videti.
Vse je enako sao kakšen radij je poenostavljen.

LP L
lcerar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 11.9.2007 10:20

Torej Aproximate view v resnici dela.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ervak » 11.9.2007 18:36

Ja, zadeva res deluje. Icerar, hvala za info.!

LP
ervak
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost