STROJNISTVO.com • Poglej temo - CATIA-problem z uvozom ležajev

CATIA-problem z uvozom ležajev

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

CATIA-problem z uvozom ležajev

OdgovorNapisal/-a Inmate » 2.6.2008 18:02

Sem bolj kot ne začetnik v Catii. Že kar nekaj časa si razbijam glavo s tem problemom.

Namreč, rad bi uvozil ležaj v part design. Ležaj sem dobil na strani SKF, vendar ko hočem ležaj naložiti mi javi napako, izriše pa mi samo notranji obroč ležaja, brez kroglic. Če pa vzamem ležaj FAG-ove strani, pa mi sicer izriše celoten ležaj zelene barve, vendar ko ga hočem z miško označiti, mi cela CATIA zmrzne, tako da jo morem še enkrat zagnat.

Poskusil sem vse možno, tudi s tem, da sem inštaliral program še enkrat. Moja verzija je V5R16. Domnevam, da so za to krive kake nastavite znotraj programa. Sicer mi je čudno, da imaš na SKF-ovi strani, od koder naložim ležaj, ko izbiraš za kateri program želiš imeti risbo, na voljo samo CATIA V5R8 in CATIA V4. Prav tako je na FAG strani.

Kolega ima enako verzijo programa, pa pravi, da mu zadeva dela brez problemov. Inštaliral sem tudi njegovo variatno iste verzije, vendar se ni nič spremenilo. Za pomoč se iskreno zahvaljujem.

LP, Jure
Je treba delat!
Inmate
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Mr_Oz » 2.6.2008 20:18

Mam na sumu da imaš prešvoh računalo (predvsem premalo RAM-a).

So pa tudi neke nastavitve pri uvozu,... Pogledam jutri v službi, s katerega formata pa uvažaš ?
LP MM
Mr_Oz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Inmate » 3.6.2008 2:28

Moj računalnik ima 2 giga RAMA pomnilnika, tk da to ne bi smel bit problem. Obe datoteki (od FAG in SKF)sem dodal kot zip datoteko. Hvala za pomoč.

LP, Jure

1212456440_lezaj.zip
Je treba delat!
Inmate
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Mr_Oz » 3.6.2008 7:19

Tudi meni zadevo opre normalno,

je pa res dam moram odpreti inafag_2200-tvh_elyb74o1eumc69q41iz55nax6.model in ne 62_22.CATScript. Če odprem slednjo mi odpre samo notranji obroč ležaja.

Katero si pa ti probal odpreti ? Kako pa se ti CATIJA obesi (samo zapre, Clik OK t oterminate,.. ?)
LP MM
Mr_Oz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a nejco2 » 3.6.2008 8:30

Pozdravljeni. Problem je v tem, da na strani skf pri prenosu izbirate, CATIA format. Izberite namesto catia STEP format pa bo šlo brez problema.
NEJCO
nejco2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mr_Oz » 3.6.2008 8:47

nejco2 napisal/-a:Pozdravljeni. Problem je v tem, da na strani skf pri prenosu izbirate, CATIA format. Izberite namesto catia STEP format pa bo šlo brez problema.

Generalni problem .step-a je da ga CATIJA uvozi kot maifordsoli ali pa surface. Dokler je sam sestav dokaj nenostaven in "majhen" zadeva ni problematična. V kolikor pa imaš precej takih delov v sestavu pa se zadeva zakomplicira (predvsem ko hočeš dati cev sestav v desing mode) hitro zmanka RAM-a.
LP MM
Mr_Oz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Inmate » 3.6.2008 18:53

Res hvala obema, stvar mi zdej dela tako kot je treba. Sicer še vsega nisem poskusil uvozit v celoten part design, ker imam še veliko ostalih stvari trenutno za naredit, drugače pa zaenkrat še ne rišem bolj kompleksnih stvari.

LP, Jure
Je treba delat!
Inmate
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost