epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

HSCX napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj !
Sem bolj preprost star kozel ter nisem nek težek učenjak, torej bom vprašanja postavil bolj po " kmečko ".....
Moja zgodba zakaj sem se sploh lotil Catie..
Preprosto za nalogo sem si zastavil sestav (mehanizem) ,ki naj bi se premikal kinematicno po nekih kruvuljah ( splinetih ), po domače povedano, samo krožne, linijske ter točkove relacije (v Catici jointi) niso bile več dovolj, pa sem se lotil Catie, ki je bila ravno pri roki, pa še na youtubetu sem videl da zmore simulirat tudi po splinetih....
No ko sem jo odprl še kocke nisem znal narisat, kaj šele da bi risal kot s predhodnimi programi, ki sem jih uporabljal, ampak s trmo mi je nekako uspelo osvojiti nekaj znanja okrog tega programa...
Najbolj me pa moti ker imajo ti modelirniki za zoom,move,roll vsak svoje komande in to je noroooo.... ( a se ne morajo med sabo za nek standard dogovorit al pa da bi se vsaj dalo ukaze customizirat )
No ampak nekako sem se že navadil, bolj ali manj...
V glavnem imam kar nekaj vprašanj, najbolj me pa mori sledeča zadeva :
V assembly sestavim nek sestav ( nastavim relacije, kje se mora držat skupaj )...
Potem ko je zadeva gotova grem v DMU kinematic in nastavim jointe ( he,he ), ampak ker ne pridem do vseh zvez moram kdaj pa kdaj tudi kater komad premaknit iz tisto zastavco ki je v desnem zgornjem kotu, vse lepo pa prav premaknem komad, nastavim joint, potem grem nazaj v assemby , updateam pozicije, zadeva skoči vkup....
Potem grem pa na zadnjo vrstico v drevesni strukturi da bi pognal simulacijo, mi pa zadeve spet narazen skočijo ( na točno tiste pozicije na katere sem jih prej razvlekel ko sem delal jointe )![]()
![]()
Simulacija lepo lavfa ampak komadi niso na svojih pozicijah ampak so malo exsplodirani...
A obstaja kakšen abrakadabra ikona,da bi se te komadi skupaj drzali tudi v simulaciji ( kaksen update za simulacijo, tako kot je v assemblyu)
- Pa še nečesa bi se rad losal:
V sestavu je poleg posameznih partov zraven tudi mnogo "smeti", to so razne točke od relacij, jointov, vsak komad ima svoje tri ravnine, ect,ect.....
A se da vse te smeti kje ugasnit ?
Za kakšen namig se že v naprej lepo zahvaljujem...
LP

HSCX napisal/-a:L
- Pa še nečesa bi se rad losal:
V sestavu je poleg posameznih partov zraven tudi mnogo "smeti", to so razne točke od relacij, jointov, vsak komad ima svoje tri ravnine, ect,ect.....
A se da vse te smeti kje ugasnit ?
Za kakšen namig se že v naprej lepo zahvaljujem...
LP

HSCX napisal/-a:OK, samo jaz nebi rad "hide-av" celega parta, ampak samo tiste pikce, pa ravnine ki so obvezno prisotne pri vsakem partu...
Aha štekam, potem pod nobenim pogojem ne smem premikati partov v kinematiki, morajo ostati na pozicijah kjer so bili v assemblyju..
Samo še zdaj mi ni jasno kako naj "joine" priklopim na posamezne parte, če pa sploh ne pridem zraven..
Bom pogledal za to LAWS funkcijo
LP

HSCX napisal/-a:Hvala vam 100X boysi za tele nasvete!!!,
No zdej sem se že naučil "hide-at", kako pa pokličem te poskrite elemente nazaj ? Sem probal na isti postopek kot sem skril pa nekako negre....ne morm jih označit, ker jih ni...
Glede vprašanja koliko mehanizmov imam nimam pojma, bom probal zadevo zazipat pa prilimat tukajle če bo šlo
Pa še dve vprašanji :
- Kako se naštima "display quality), da zadeve niso tolk kockaste ( posebaj kakšni majhni okrogli elementi so kar 4 oglati
- Pa tole me še teži, kako v skicirki ponoviti zadnji ukaz, skratka če nekaj kotiram moram kar naprej skakat na ikono za koto, a e da to kako naštimat da bi zadnji ukaz obdržal....
Hvala_pozdrav...
1351951638_Vezni_zgornji.zip

HSCX napisal/-a:Men se zdi da je prejšni zip nekaj skoruptan, no bom zdele še enga nlimav....
1352067492_Sestav2.zip

HSCX napisal/-a:Pol pa dejmo probat takole :
Kako se vi lotite nekega kinematičnega sestava ?
Jaz sem do sedaj delal takole:
- narisal par partov
- potem sem zadevo skupaj sestavil v assemblyju
- potem pa zalavfal DMU kinematic in nastavil "jointe"
- Ampak ko sem šel nazaj popravljat posamezni part je bila potem "štala"
- Zdaj sem pa gledal neke tutoriale in sem videl da se da zadeve sestavit direktno v kinematičnem modulu![]()
in da ti dela " coinstrainte" že avtomatsko ko nastavljaš "jointe" ( samo mora biti aktiven neki "design mode"
http://www.catia.com.pl/tutorial/z2/dmu ... ulator.pdf
Lp

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost