STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nevidni robovi v 2D risbi NX7.5

Nevidni robovi v 2D risbi NX7.5

Moderator: -M-

Nevidni robovi v 2D risbi NX7.5

OdgovorNapisal/-a ivans » 10.8.2012 7:15

Ko rišem 2D risbe sestavov bi želel v nekaterih pogledih prikazati le nekatere skrite robove določenih partov. V ta namen poklikam Style=>Hide Lines=> OK. Tako mi prikaže vse skrite robove vseh partov, ki so v tem pogledu in žal v veliko primerih postane risba nepregledna.
Če poklikam samo en nevidni rob in kliknem "Hide" mi skrije vse nevidne robove parta katerega nevidni rob sem poklikal - tega pa ne želim.
Prosim, če mi lahko kdo razloži kako lahko skrijem samo posamezen nevidni rob.
V Inventorju uporabljam v ta namen ukaz "Visibility" v SW pa "Hide/Show Edge".
Lep pozdrav,
Ivan
ivans
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 10.8.2012 7:30

Na pogled, v katerem želite skrit samo nekatere robove (vidne, nevidne, tangentne prehode,...), kliknite z desno tipko na miški. Iz menuja izberite ukaz View Dependent Edit. Odprlo se bo novo okno, s katerim spremenite prikaz robov.
Add Edits:
Prva ikona Erase Objects odstrani izbrani rob. To je tisto, kar iščete. Kliknete na ikono, izberete rob in kliknete OK.
Druga ikona je Edit Entire Object. Tukaj najprej v ukaznem oknu izberite barvo črte, debelino in vrsto črte. Zatem kliknite na Apply. Sedaj kliknite na rob, in le-ta bo spremenil izgled. Kliknite OK.
Tretja ikona je Edit Shaded Objects. To ikono izberite, ko želite spremeniti prikaz obarvanih površin v pogledu.
Četrta ikona je Edit Object Segment. S to ikono pa spremenite samo del roba. Spet najprej nastavite izgled črte in kliknete Apply. Zatem izberete rob, določite meje, od kod do kod se bo rob spremenil in kliknete OK.
Delete Edits:
Delete Selected Erasures. S tem ukazom vrnete samo tiste skrite robove, ki jih sami želite. Med vsemi skritimi torej poklikate tiste, ki morajo biti spet prikazani.
Delete Selected Edits. S tem ukazom vrnete v prvotni izgled tiste izbrane robove, ki ste jim spremenili izgled.
Delete All Edits. S tem ukazom pa vse spremenjene črte vrnete nazaj v prvotni izgled.

LP.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ivans » 10.8.2012 8:15

Sven, najlepša hvala za detajlno pojasnilo.
Stvar deluje super.
ivans
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost