STROJNISTVO.com • Poglej temo - Dodajalna 5 osna tehnologija

Dodajalna 5 osna tehnologija

Moderator: -M-

Re: Dodajalna 5 osna tehnologija

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 5.4.2019 17:35

CNC tehnologija napisal/-a:
Zelo zanimiva tema. Uporabljate morda 3D modele z tetraedrsko " kostno strukturo" ?
Z zmanjšamo težo ob odlični nosilnosti in trdnosti. Če je penjenje parcialno v volumnu gre to verjetno na 3D tiskanje...

Ne, s penilci se ne da zagotavljati matematično pravilnih geometrijskih struktur. Penilec počne točno to, na kar namiguje ime. Sprošča plin, ki speni material, ga odriva v vse smeri in naredi mehurčkasto strukturo "podobno kot da bi vzhajal testo".

Neko razne mreže in tetraedri so bolj kot ne za eksperimentiranje po intuiciji, kar je primerno za 3D tisk. Taka struktura ne daje nujno boljših rezultatov od mehurčkaste - osnovna naloga je zgolj šparanje materiala pri zapolnjevanju volumna. Sploh pa moram opozoriti, da govorimo o POLIMERIH, kjer je izjemno pomembna tudi usmeritev polimernih verig, kot tudi morebiti dodanih armaturnih vlaken. Na slednjo ima penjenje (ob tvorbi mehurčkov) močan vpliv (lahko izjemno ugodno vpliva na mehanske lastnosti v vseh smereh - popravek* izotropnost) , dodajanje materiala po plasteh pa ne ravno.

Polimeri so popolnoma druga znanost kot kovine, predvsem zaradi izrazito visko-elastičnih reoloških lastnostih in drugačnih INTRA in INTERmolekularnih vezi!

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 5.4.2019 19:20

Te bi lahko kaj vprašali:
https://www.youtube.com/watch?v=1r_Azsa4nqU

:D

Enkrat sem videl, pa mi je izgledal zanimiv poizkus neke vrste "3D tiska"... Sicer bolj raziskovalni, pa vseeno.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 6.4.2019 12:17

grega09 napisal/-a:Te bi lahko kaj vprašali:
https://www.youtube.com/watch?v=1r_Azsa4nqU

:D

Enkrat sem videl, pa mi je izgledal zanimiv poizkus neke vrste "3D tiska"... Sicer bolj raziskovalni, pa vseeno.

Če pogledaš na začetek rubrike kolega grega09 - natančno izdelke tega tipa sem imel v mislih, ko sem pričel to temo.
En moj začetniški primer glede na pričetek tega študija. Kar ne menja bistva zadeve.

S tem, da se nato lahko navarjenci v naslednji fazi še mehansko obdelajo na gladko površino ali toleranco.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 6.4.2019 16:22

Pa ste Vi, kolega CNC tehnologija, kdaj razmišljali da bi v politiko vstopili? Domnevam da velika večina forumskih kolegov še vedno ne ve kaj ste ali kaj imate v mislih....oz. kaj želite s tem prispevkom sploh prodati?? Če pogledamo na začetek rubrike nikakor ni videt da bi mostove izdelovali, bolj je videt kot da nekdo ponuja znanje modeliranja...
Za vraga pa bodite konkretni in povejte da se polomljen zob na zobniku našfasa z neko elektrodo ter z fleksarco in pilo približno opili pa bo gonil mešalec do naslednje plošče....tudi brez industria 4.0 in velikih besed...
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.4.2019 16:40

hsnc:

no, ko ti bo na "canradu" odletel zob, pa ti ga bo cnc ... gor "našvajsal" točno po evolventi ali pa po cikloidim , kar boš želel, boš šel samo malo čez z "glas" papirjem, al pa "abcigštajnom"..., če bo zatikalo...

dobro, morda malo grobo karikiram, ja zadeve gredo v to smer...., ma nekaj mi je poznano glede printanja, bolj formanje-litje..., gonilniki, lopate....
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 6.4.2019 19:23

Ja, sej je prav tako, sem tudi že sam videl take stroje, pravzaprav nič posebni niso ti stroji,..čisto običajne dandanašnje rezkarce z velikim barvnim touchscreenom,... težava je le da jih nihče ne zna rabit... in iz tega prispevka je razbrati zgolj neko teorijo po političnih in igralskih vzorih...
Naj človek pokaže in opiše konkretno delo,,
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.4.2019 21:09

ma bom šel u cele pogledat, pa tudi če se... :evil: :D, 4.0 hscnc, pa sploh vemo kaj je to, to je grozljivka, sosedje delajo kot norci, domov hodijo kot zombiji..., pa sploh ne vedo kaj počnejo..., ampak jim bo ratalo..., tudi 4.0...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 6.4.2019 21:57

Jaz bom "tut šu v Cele pogledat"... :lol: :lol: :P
https://www.slovenskenovice.si/bulvar/d ... ote-pohote

.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.4.2019 22:09

deutz:
limaš neko "žuto štampo", lepo te prosim neke "sl. novice" (podn od podna žurnalizma) pa to ne sodi tu na ta "resen" forum...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 7.4.2019 22:12

Ah ja.. se opravičujem.. nisem vedel da to ni 4.0 .... :P
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 8.4.2019 1:32

Na Dolenskem je 4.0 pri varilcih ze dolg standard... izpod tolko miliganov v krvi svasa samo se sosedova Lojzka...
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 8.4.2019 10:16

CNC tehnologija napisal/-a: S tem, da se nato lahko navarjenci v naslednji fazi še mehansko obdelajo na gladko površino ali toleranco.

Vse zveni tako enostavno...
- V istem vpetju se vari/navarja ob vključenem krmilju stroja, neglede na električne motnje
- WPQR in WPS nista del debate, to je v domeni izvajalca del
- vnos energije, toplotno vplivano področje, napake v vročem, napake v hladnem, zaostale notranje napetosti, struktura materiala je v domeni izvajalca del
-mehanska obdelava v istem vpetju kot varjenje/navarjanje
- ...

In še in še bi se dalo naštevat.

Tema je kar krepko zašla s poti, zato jo kot administrator zaklepam.

Prosim za razumevanje
-M-
Moderator
Moderator

Prejšnja

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost