STROJNISTVO.com • Poglej temo - NX vs. Solidworks

NX vs. Solidworks

Moderator: -M-

NX vs. Solidworks

OdgovorNapisal/-a drejcek » 7.3.2010 10:45

Pozdravljeni!

Vsi, ki imate izkušnje z omenjenima programskima paketoma...
Zanima me kateri je dejansko hitrejši pri samem modeliranju oz snovanju. Vsekakor je največ odvisno od uporabnika samega oz. katerega si navajen vendar me zanima kateri je dejansko primernejši za začetnika (če gledamo da ima potencialni uporabnik minimalno znanje 3D modeliranja).

Lp,
A
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 7.3.2010 11:36

Primerjaš neprimerljivo. Nx je najvišji rang CAD/CAM/CAE, SW pa srednji razred modelirnika.

Za začetnika je zagotovo primernejši SW, tudi zato, ker so cene pri NX cca 10x SW.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 7.3.2010 12:36

Jaz sem probal že v vsem delat...

catia, pro/e, solidworks....

Samo v Nx se ne znajdem... drugi so si dosti bolj podobni, da že veš kje kaj kliknit iz znanja kakega drugega programa. Govorim za solide :)
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 7.3.2010 17:57

Solid Works primerjaj z Solid Edge. Oba menim da sta primerna za začetnike.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 7.3.2010 18:00

Predvidevam, da ste študent. Torej niste omejeni z zahtevami naročnikov, delodajalca... v nasprotnem primeru pa tisti modelirnik, ki ga od vas zahtevajo...

Drugače je pomojem najbolje začeti s SW, ker je precej preprost, dobra pomoč s slikovnimi primeri, veliko literature na spletu itd... tako da se na tem modelirniku najlažje osvoji logiko... potem pa prehod na drugega tudi ni tako težek. Sam sem nekje 4 leta za hobi uporabljal SW in ga spoznal v podrobnosti, nato pa sem se moral naučiti ProE, pa sem po 3 dneh tiste osnove že kar lepo spoznal, seveda se pa po vsaki uri uporabe naučim še kaj novega... Sedaj pa po mesecu uporabe ProE-ja želim kakšno stvar v SW narediti že kar na način ProE :)
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejcek » 7.3.2010 19:27

Tako je, študent sem.

Modeliram sicer s ProE in Solidworks vendar me zanima primerjava izkušenj uporabnikov različnih modelirnikov z NX-om.
Vprašanje je bilo postavljeno zaradi možnosti preizkušnje NX-a...

Lp,
A
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov