STROJNISTVO.com • Poglej temo - Solid Edge 3d inštrukcije

Solid Edge 3d inštrukcije

Moderator: -M-

Re: Solid Edge 3d inštrukcije

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 16.11.2016 23:19

Recimo, da sem prvo vajico naredu

Slika

Samo toliko kot sem danes klel nisem še nikol. Meniji so tudi zelo konfuzni. Tudi, ko sem skico uredu nastavu, sem se potem za smer in katero stran naj odreže igral. (pa sem že delal s SW, Proe, Catia).

Mah... kuj me življenje kuj :D

Kako naj tole sedaj na nemščino nastavim? Globalne nastavitve windowsov ali kako?
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 17.11.2016 19:51

Kaj ima tole čudo osi?

Ponavadi imaš 2 ravnini in potem samo rečeš.. da boš presekal in dobiš os. Katero potem za referenco pri skici vzameš.

Ali pa presek ravnine in ene površine.

Slika
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 17.11.2016 21:47

ktm a nisi že malo tečen s tem svojim elaboriranjem, daj "nadr.aj ta tvoj solid-ejdž in potem povej, ja je pa bil SE moj prvi 3d cad s katerim sem se srečal, pred, saj se ne spomnim več kot 15...20 leti, uau, kaj pa je to, jesssss!!!!, pa dobro, kje mi živimo???, to je orodje za enega kolikortoliko strojnika, do takrat je bil acad-tabla, jebiga, pa mekanikal, ja to je bil čisto drugi svet, sem padel dol, ko sem inštaliral reklamni - promocijski cd, nisem šel s kompa do jutra, par dni, vse ostalo, jebiga, ja to je bil...res uau...

glej, če rabiš kaj ti bom pa jazt naredil ali v enem ccreotttu... ali pa v sswwork..., innvent.. , dobro malo šale..., te malo, kajvem??? poznam...

ne, ne, ti kar daj, bomo videli morda malo bolj realno sliko kaj neka "jajca" nudijo, ja vse so samo "jajca"...in so dobra samo toliko kolikor je dober, to naj pa vsak sam ugane...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 18.11.2016 8:56

Za presek se uporablja ukaz Intersection, ki se nahaja v menuju Surfacing (skupina Curves).
Sicer pa imam za reference sam raje koordinatne sisteme. Ko le-tega postavim na želeno mesto, dobim s tem takoj tri ravnine, na katere se lahko riše in še tri osi, ki se jih lahko uporabi za reference.

LP.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 18.11.2016 10:00

ktm2002 napisal/-a:
Kako naj tole sedaj na nemščino nastavim? Globalne nastavitve windowsov ali kako?

znal bi imeti v options eno izbiro, če si nemščino sploh inštaliral.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost