Dodajalna 5 osna tehnologija
Moderator: -M-
Re: Dodajalna 5 osna tehnologija
nabijač napisal/-a:Tehnologija je zanimiva. Ene vrste 3D printanje. Daj, čimprej izdelaj en raelni izdelek, če se da naredi tudi kakšne meritve na primer dimenzije takoj po izdelavi, hrapavost in trdnost, napiši še ceno izdelka. Nato pa objavi fotkografije izdelka in rezultate meritev tu na forumu, in boš za ta proces sigurno mnoge navdušil.
Pravzaprav do 7 osno printanje, če gre delo na robota ( odvisno od zahtevanih odstopkov ).
Če pa nalogo opravi precizni 5 osni CNC center pa do 5 osi in obdelane vse površine na mero in toleranco z istim vpetjem.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

fikus_ napisal/-a:Ideja Ok, v realnost takšnih izdelkov pa malo dvomim. Mogoče za kakšen prototip. Problemi, ki jih vidim, mehanske lastnosti materiala, struktura, za izdelavo rabiš kvaliteten (drag) dodajni material, potem še verjetno toplotna obdelava, . . . V glavnem draga zadeva za vprašljiv rezultat, mogoče za prototipe.
Enkrat je treba začeti. Bolje prej kot slej. Odgovori na številna tehnološka vprašanja in cene pa še pridejo z delom na realnih kosih po realnih zahtevah.
Predvidevam, da bo delo ekonomsko opravičeno na kompleksnih kosih v manjših serijah.
In povsod tam kjer z produkcijskimi orodji kosov ne bo možno izdelati, ter prototipi.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

"Če pa nalogo opravi precizni 5 osni CNC center pa do 5 osi in obdelane vse površine na mero in toleranco z istim vpetjem"
Že z enim navadnim zvarjencem znajo biti precejšnje tezave zaradi notranjih napetosti, ti bi pa takoj po varjenju/navarjanju mehansko obdeloval kos?! Vidim, da manjka še veliko kilometrine.
Že z enim navadnim zvarjencem znajo biti precejšnje tezave zaradi notranjih napetosti, ti bi pa takoj po varjenju/navarjanju mehansko obdeloval kos?! Vidim, da manjka še veliko kilometrine.
- fikus_
- Strokovnjak

Z našimi tehnološkimi rešitvami ne zasledujemo samo dodajalno hibridno izdelavo zvarjenih partov s predhodno FEM toplotno analizo, temveč tudi na kose z zmanjšano težo ob dobri trdnosti.
Recimo na izdelke iz ing. termoplastov z notranjo lattice strukturo:
Recimo na izdelke iz ing. termoplastov z notranjo lattice strukturo:
- Priponke
-
- printani sodobni izdelki z minimum materiala
- Palica 2B_lattice.png (313.24 KiB) Videno 8130 krat
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Tale „CNC kolega“ malo mesa nanosno varjenje z 3D printanjem kovine.
Noja, nic zato, saj je se mlad. Kot je rekel, „enkrat je treba zaceti“ . Vseeno, bi bilo pametno, da najprej razcistit pojme in ugotovi kaj bi sploh rad!
Ta zadnja slika je definitivno 3D print.
Ja tudi to imamo in smo ze delali: 3D print z satovjem +10mm kompaktne plasti, navarili 5mm plasti FE44 porezkali in povrsinsko kalili z laserjem na HRc58 – 60.
CNC, kot Vam je napisal „nabijac“, naredite konkretni komad, objavite nekaj fotografij. Ne samo pripenjati slikce iz „otroskega vrtca“.
… in lep dan se naprej.
Noja, nic zato, saj je se mlad. Kot je rekel, „enkrat je treba zaceti“ . Vseeno, bi bilo pametno, da najprej razcistit pojme in ugotovi kaj bi sploh rad!
Ta zadnja slika je definitivno 3D print.
Ja tudi to imamo in smo ze delali: 3D print z satovjem +10mm kompaktne plasti, navarili 5mm plasti FE44 porezkali in povrsinsko kalili z laserjem na HRc58 – 60.
CNC, kot Vam je napisal „nabijac“, naredite konkretni komad, objavite nekaj fotografij. Ne samo pripenjati slikce iz „otroskega vrtca“.
… in lep dan se naprej.
Lep Pozdrav
- M38885
- Strokovnjak

Najverjetneje ne mešamo teh dveh tehnologij.
Pač pa vse to pokrivamo z našimi programi - pa še marsikaj drugega.
Kolega, prosim pošljite tisto vašo kokilo v STEP zapisu in bom naredil programe za navariti na isti coni kot je vaša in po vaših zahtevah. Kakor tudi programe za fino rezkanje te cone. Pošljem slikovne rezultate mojega dela, kot dokaz.
Torej vaši tehnologi ne vedo koliko časa bi programirali oni moj otroški kos modre barve za izdelavo na novo na vašem sistemu ?
Lahko dajo samo praktično oceno medtem ko spijejo kavo.
Če lahko pomagam, da bo hitreje: 1 ura, 5 ur, 12 ur !
Pač pa vse to pokrivamo z našimi programi - pa še marsikaj drugega.
Kolega, prosim pošljite tisto vašo kokilo v STEP zapisu in bom naredil programe za navariti na isti coni kot je vaša in po vaših zahtevah. Kakor tudi programe za fino rezkanje te cone. Pošljem slikovne rezultate mojega dela, kot dokaz.
Torej vaši tehnologi ne vedo koliko časa bi programirali oni moj otroški kos modre barve za izdelavo na novo na vašem sistemu ?
Lahko dajo samo praktično oceno medtem ko spijejo kavo.
Če lahko pomagam, da bo hitreje: 1 ura, 5 ur, 12 ur !
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

In se spet stvari odvijajo v smer merjenja nadlajšega .....
Fantje so predlagali, da kos dejansko naredite (Pa ne vašega vrtčevskega ampak nekaj, kar trg dejansko potrebuje in se z vašo rešitvijo, da narediti - in to ceneje, hitreje, boljše, ....) In potem je debata smiselna naprej.
Fantje so predlagali, da kos dejansko naredite (Pa ne vašega vrtčevskega ampak nekaj, kar trg dejansko potrebuje in se z vašo rešitvijo, da narediti - in to ceneje, hitreje, boljše, ....) In potem je debata smiselna naprej.
- 33test
- Strokovnjak

33test napisal/-a:In se spet stvari odvijajo v smer merjenja nadlajšega .....
Lej, enega imajo z našo tehnologijo narejenega že v jedrski elektrarni v Krškem in obratuje / rezervni del od Westing Housa drugače ..
Je bilo objavljeno na POP TV pred nekaj meseci.
Narejen je prav na ta način, ki vam izgleda otročji.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

ni to dlih referenca, sem videl sliko rezervnega dela od westinghousa, prav za našo JEK, šlo se je za kompenzacijki element, velikosti cca DN600-800, material neki inconell ali vsan nex duplex RF, ki je bil za potrebe transporta fiksiran tako da bil na zunanjo prvarjen kos črnega ploščatega (zarustanega) in zapikano najverjetneje z elektrodo..
je mehičan reku kakva plata, takva rada...
šlo se je za takle kos

šlo se je za takle kos

- borisk
- Strokovnjak

CNC tehnologija napisal/-a:
Lej, enega imajo z našo tehnologijo narejenega že v jedrski elektrarni v Krškem in obratuje / rezervni del od Westing Housa drugače ..
To je res supper fino fajn.Cestitam.
Vrhunski dosezek objavljen na POP TV.
Modra ja pisala o tem dosezku tudi striokovna literatura kot je npr. Bravo in Lady.
Ko imate ze izkusnje z Vasimi proizvodi v jedrski elektrarni, Vam priporocam, das se Vi predstavite Firmi Tepco. Oni vedno iscejo taksne storitve. Vedno iscejo kapacitete.
In veliko poslovnaga uspeha se naprej.
Sem malo f"irbcen", kljubtemu pricakujem Vas odgovor:
Zakaj je bilo Vas prispevek od 16.03. sest krat (6x) popravljati?
Zelo strokovno. ... al pa tud ne.
Lep Pozdrav
- M38885
- Strokovnjak

Način ni otročji. Vaš prispevek je otročji. Tu ni teden otroka in predstavitev poklica, tu je kar nekaj ljudi, ki si kruh služijo z neko od obdelav. V kolikor je vaš namen predstaviti zmožnost obdelave z dodajnimi teh., le te prikažite na nekem konkretnem kosu. To da v JEK uporabljajo kos, ki je narejen s postopkom navarjanja, nam pove ravno nič (Kot je rekel kolega, Lady tip poročanja).
Kos na sliki ste naredili vi? Odžagali iz osnovne plošče, peskali, dostavili v JEK in izstavili račun?
Kos na sliki ste naredili vi? Odžagali iz osnovne plošče, peskali, dostavili v JEK in izstavili račun?
CNC tehnologija napisal/-a:33test napisal/-a:In se spet stvari odvijajo v smer merjenja nadlajšega .....
- 33test
- Strokovnjak

Hvala gospodje za vaše članke, čeprav niso prijazni do mojih pripevkov tule.
Ja moj zadnji veliki uspešni izdelek oziroma kar projekt je bil za firmo, ki ima že preko 100 CNC mašin. Pa jim je bil OK. Ni važno kera firma.
Imejte se zelo lepo še naprej.
Gremo mi vsak po svoje pa se še srečamo.
Ja moj zadnji veliki uspešni izdelek oziroma kar projekt je bil za firmo, ki ima že preko 100 CNC mašin. Pa jim je bil OK. Ni važno kera firma.
Imejte se zelo lepo še naprej.
Gremo mi vsak po svoje pa se še srečamo.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Jim je bilo ok... Ja, vendar ste za njih delali kos z naročilnico, dobavnico in računom. Ali samo orodne poti?
No brez zamere, očitno vam konstruktivna kritika ne naredi klik, kaj vam želim sporočiti.
lp
No brez zamere, očitno vam konstruktivna kritika ne naredi klik, kaj vam želim sporočiti.
lp
- 33test
- Strokovnjak

Spostovani „CNC tehnologija“,
vceraj sem imel cas in prebral vecino Vasih prispevkon na forumu.
Nekako ne izberem ene „rudece niti“ vasih prispevkov na teme, o katerih pisete prispevke.
V temi „3D tiskanje“ ste se predstavili kot strojni inziner – tehnolog v CNC proizvodnji.
OK, v redu.
Vecina slovencev ve, da je solanje v Sloveniji brezplacno, Vase solanje in Vas studij, sta bila definitivno zastonj.
Poskusam Vas razumeti kot socijalno osebo, v zivljenju. Vaso socialno, duhovno, strokovno (ne)zrelost, Vaso „samostojnost“ za zivljene v poklicnem svetu.
Kot Vam je odgovoril „33test“, niste sposobni uporabiti konstruktivno kritiko v svojo korist.
Nastopate, kot nek prepotenten 16-letnik. Da ste koncali osnovno solo, ste dokazali s tem, da pisete prispevke in tudi brati ste se naucili, verjetno tudi malo racunat, kaj dosti vec, zal ne. Biolosko, ste verjetno v letih 20+, v glavi in obnasanju, definitivno ne.
V zivljenju Vam ne bo lahko, ko boste imeli opravka z ljudmi, ki so strokovnjaki na svojih podrocjih, imajo prakticne izkusnje v Sloveniji in v svetu. Lahko mi verjamete, hudo bo, ko boste odprli usta pri partnerjih, ki bodo takoj spoznali s kaksnim „bumbarjem“ imajo opravka.
Veliko, bi se lahko na tem forumu naucili, prisli do kontaktov, zal Vam Vas „ego“ to ne dovoljuje.
Sam sebi stojite na svojih nogah in to v vsakem pomenu.
Preberite si, kar sem napisal dvaktat, da boste razumeli napisano, malo premislite in sprejmite konstruktivno kritiko, ki ni zlonamerna in lahko se veliko naucite tudi izven „CNC tehnologije“.
Nekako ne izberem ene „rudece niti“ vasih prispevkov na teme, o katerih pisete prispevke.
V temi „3D tiskanje“ ste se predstavili kot strojni inziner – tehnolog v CNC proizvodnji.
OK, v redu.
Vecina slovencev ve, da je solanje v Sloveniji brezplacno, Vase solanje in Vas studij, sta bila definitivno zastonj.
Poskusam Vas razumeti kot socijalno osebo, v zivljenju. Vaso socialno, duhovno, strokovno (ne)zrelost, Vaso „samostojnost“ za zivljene v poklicnem svetu.
Kot Vam je odgovoril „33test“, niste sposobni uporabiti konstruktivno kritiko v svojo korist.
Nastopate, kot nek prepotenten 16-letnik. Da ste koncali osnovno solo, ste dokazali s tem, da pisete prispevke in tudi brati ste se naucili, verjetno tudi malo racunat, kaj dosti vec, zal ne. Biolosko, ste verjetno v letih 20+, v glavi in obnasanju, definitivno ne.
V zivljenju Vam ne bo lahko, ko boste imeli opravka z ljudmi, ki so strokovnjaki na svojih podrocjih, imajo prakticne izkusnje v Sloveniji in v svetu. Lahko mi verjamete, hudo bo, ko boste odprli usta pri partnerjih, ki bodo takoj spoznali s kaksnim „bumbarjem“ imajo opravka.
Veliko, bi se lahko na tem forumu naucili, prisli do kontaktov, zal Vam Vas „ego“ to ne dovoljuje.
Preberite si, kar sem napisal dvaktat, da boste razumeli napisano, malo premislite in sprejmite konstruktivno kritiko, ki ni zlonamerna in lahko se veliko naucite tudi izven „CNC tehnologije“.
- Priponke
-
- CNC tehnologija.JPG (50.32 KiB) Videno 7774 krat
Lep Pozdrav
- M38885
- Strokovnjak

M38885 napisal/-a:Spostovani „CNC tehnologija“,
OK, v redu.
Lejte kolega vaš prispevek je zabeležen in dokumentiran.
Se vidimo kmalu na mestu kjer boste dolžni pojasniti kaj ste hoteli povedati s to vašo žalitvijo.
Nato se bomo zmenili pa naprej kaj bomo z vami.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost