STROJNISTVO.com • Poglej temo - CAM priročnik

CAM priročnik

Moderator: -M-

Re: CAM priročnik

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 5.7.2023 8:44

Žerjavar napisal/-a:
CNC tehnologija napisal/-a:CAM priročnik je pač ena od stvari, ki jo počnem v življenju..
Karkoli počneš po lastni iniciativi, bo prav gotovo narejeno po najboljših tvojih možnostih in sposobnosti. Če s tem delom ne oviraš (škodiš) delu drugih (verjamem da ne), nima nobeden pravice tebe pri tvojem delu ovirati, kritizirati, ...
Mene kot konstrukterja s tega področja zanima le, kaj je možno izdelati; kako izdelati je zame španska vas.

Žerjavar se strinjam s tabo. In vidi se, da se strinja tudi velika večina forumašev ...
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 26.7.2023 11:48

Danes že 600 dokaj polnih A4 strani za: cikle; 2 - 1/2 osno in 3 osno prpgramiranje + drugo !

Fonti besedila 11 ; naslovi 14 do 18;
slik okrog 1800 ( najmanjše možne );
31 poglavij;
preko 100 rešenih primerov raznih CAM procesov...
Gotovo cca 90%.

Lep dopust vsem, jaz moram delat !
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 28.7.2023 5:49

Pek napisal/-a:A lahko že enkrat brišemo to temo?

Se strinjam. A je moderator na dopustu...
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 28.7.2023 7:48

Mene kot konstrukterja s tega področja zanima le, kaj je možno izdelati; kako izdelati je zame španska vas.

Saj lahko malo potrolaš in poprovociraš, ampak ne takole z učenjem hude "krive vere"! Boš zavedel kake neizkušene začetnike.
Konstrukter mora zelo dobro vedeti, kako hitro, enostavno in poceni (optimalno) izdelati njegov umotvor, sicer izdelek ne bo ne cenovno ne časovno konkurenčen na trgu.
Možno je izdelati luknjo fi5 dolgo 100mm, a boš imel takoj na vratih tehnologa z zahtevo, da raje nariši kako portugalsko vas.
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 28.7.2023 9:13

Slavcr napisal/-a:

Saj lahko malo potrolaš in poprovociraš, ampak ne takole z učenjem hude "krive vere"! Boš zavedel kake neizkušene začetnike.
Konstrukter mora zelo dobro vedeti, kako hitro, enostavno in poceni (optimalno) izdelati njegov umotvor, sicer izdelek ne bo ne cenovno ne časovno konkurenčen na trgu.
Možno je izdelati luknjo fi5 dolgo 100mm, a boš imel takoj na vratih tehnologa z zahtevo, da raje nariši kako portugalsko vas.

ja slavc, izdelek se začne že v razvoju in to ne samo oblikovno, trdnosto in nevem kaj še, ampak mora biti snovalcu - kao konstrukterju vsaj malo jasno kako bodo ta kos izdelali, če ga bodo sploh lahko, pa da bo na rgu konkurenčen, ja res je..., no ne gre pa to samo s tipkovnico ampak moraš to mašinerijo v živo probat tudi malo sam, seveda, če ti bodo "stari mački" dovolili, da neboš vsega polomil ali zažgal... :D :D :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 28.7.2023 12:55

Ceno izdelka določa v veliki meri že konstrukter / razvijalec.
Nedolgo tega sem imel CAM tečaje v SIovenski proizvodni firmi, ki ima tesen kontakt z BMW, Mercedez in še kakšnim znanim proizvajalcem avtomobilom. Nemcev ni nikoli bilo sram vprašati koliko bo stala izdelava tako ali drugače oblikovaega detajla na sicer zelo kompleksnem izdelku.
Kaj več raje ne bi navajal, ker sem moral pri njih podpisati pogodbo o "tehnoloških tajnostih" tega podjetja !
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 29.7.2023 2:35

A ne določa cene izdelka ponudba in povpraševanje na trgu.
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 29.7.2023 9:26

Ja vi'š, kako pomembno je natančno izražanje. Če bi CAM napisal "strošek izdelka" namesto "cena", bi bilo vse lepo in prav in razumljivo.
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 29.7.2023 11:14

fogl napisal/-a:A ne določa cene izdelka ponudba in povpraševanje na trgu.

Tebi ničesar ne nudimo. Pusti moje teme pri miru in si napiši svojega.
CAM priročnik, ki je v delu bo prišel na trg po povsem drugih kanalih kot morda tule sklepate.
Finance nimajo nič s tem. In me tudi ne zanimajo.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost