Odgovor na provokacije
Opravičujem se ker na stran novice nisem mogel prilepiti temo tako, da bi zadovoljevala. Lahko pa vsak sam poizkusi odkriti neko novost in jo potem takole kar javno prilepiti na stran kjer ideje ravno tako lahko vsakdo prisvoji, potem pa upa da bo za novost tudi kaj iztržil. Saj se hecate mar ne!
Naj povem, da je mehanizem v enem od skrpucal, kakor prototip nekateri želijo imenovati, ob priložnosti, ko je bil prikazan na sejmu izumov v Nancy-u (Francija) kjer je dobil bronasto odličje francoske industrije in zlato za izum, in ki deluje na zračni tlak, ob možnosti zadostnega tlaka zraka 13 bar pri vstopu v dovodni kanal, deloval brezšumno, vrtljaji povsem gladkega vztrajnika, pritrjenega na izstopno gred , pa žal neizmerjeno, tako visoki, da je ta žvižgal. Pri tej predstavitvi je bil prisoten poleg ostalih gledalcev tudi sin enega od industrijalcev (Alsthom, ki se ukvarja z restavracijo in obnovo objektov), ki je hotel, da kar takoj v naslednjih mesecih naredim dva motorja za njegov naslednji privatni avion. Seveda v tistem času sam tega nisem bil zmožen izvesti.
Tega za milijon tolarjev, kolikor so mi nudili do sedaj za izvedbo tako zahtevne zadeve, tudi sedaj nisem sposoben izvesti. Saj veste koliko stane kvaliteten razvoj enega samega ventila.
Če pa bi imel na razpolago zadostna sredstva, pa bi bila izvedba že nekaj časa v uporabi, s tem, da bi bila, po učinkovitosti kakor tudi ekološko, brez primere.
O vsem tem se lahko prepričate tudi vsak sam, z obiskom pri meni doma.
V kolikor želi kdo dodatna pojasnila me lahko dobi po E-mail-u:
vesnakodrman@siol.net (brez pike za imenom in koderman brez e - prijavna napaka!) ali na telefon: (01)5613418
Za vsako sodelovanje ali participacijo bom hvaležen. Odprta je tudi možnost sodelovanja ali vložka v projekt.
Anonimnemu Viliju pa tole - Zahvaljujem se za vse sodelovanje v Itasu, vendar je bila za dokončanje projekta zavzeta nezadostna resnost, vložek pa premajhen, da bi bil projekt uspešno dokončan. Morda so celo manjkale nekatere rešitve, še posebno za natančne nastavitve, za katere sem pričakoval, da jih bodo določili drugi in katere sem odkril in določil kasneje.
V tej priložnosti dodajam še številko drugega USA patenta (prvi je dosegljiv na klik Ideja v novicah) z naslovom &Dvovaljni motor&, ki je: 3901027
Vaš Avtor projekta Ivan Koderman