epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

salko napisal/-a:Rs422 dvomim da lahko gre direktno na serijska (COM) vrata na PCju ... Smo pa sedaj ugotovili, da ima stroj tudi rs232, ki pa bi moral delovati preko serijskih vrat ...
Sem priklopil stroj na ta rs232 z računalnikom, ampak mi še vedno ne uspe vzpostaviti povezave, uporabljam pa program TNCremoNT, ki bi naj omogočal DNC povezavo z našim krmilnikom. Ima kdo še kakšen nasvet, kaj bi še lahko poskusil, da bo zadeva delovala?

salko napisal/-a:sparonar: Hvala za informacijo, bomo preizkusili!
Zanima me, če ima kdo informacijo kakšne parametre (bps, data bits, parity, stop bits, flow control) je potrebno nastaviti na PCju za komuniciranje z krmilnikom TCN426 pre rs232 protokola?

salko napisal/-a:Vse to nastavil že zdavnaj, ampak no-go, TNCremoNT mi javla nekaj v stilu "No response from TNC"

salko napisal/-a:@sparonar: hvala za informacije, ampak s temi nastavitvami mi še vseeno ni uspelo povezati stroja... na tujih forumih sem prebral, da je za krmilnike 430 in starejše obvezno potrebno najprej prižgati računalnik (na katerega je kabel priključen) in šele nato stroj (krmilnik), da komunikacija deluje. Lahko potrdiš to informacijo? Drugače ne vidim drugega kot to, da imamo stroj z nedelujočim rs232 portom ...

salko napisal/-a:Zadevo mi je končno uspelo usposobiti, očitno je bil kriv okvarjen COM port na računalniku, s katerim sem se skušal povezati ... No sedaj z drugim računalnikom in programom TNCremoNT se zadeva lepo poveže in deluje bp. Hvala vsem za pomoč!

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov