STROJNISTVO.com • Poglej temo - Motor za gokart

Motor za gokart

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Re: Gume

OdgovorNapisal/-a mikl » 16.9.2004 5:36

slabel napisal/-a:Mene zanima kako se na šasijo vpne zadnjo axo in kako namestiš gume, ali potrebujem kakšne ležaje ali brez, in kakšno debelino železa naj uporabim za vpetje zadnje pogonske osi.
Lepo prosim za informacije. Hvala.

Poveži se z avtoservisom JEFRA - pokliči g.Jerančiča o1/540 08 02
mikl
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Miha » 16.9.2004 17:27

Nekdo je prej spraševal po aluminiju:

Aluminij je 3× lažji in 3× manj tog kot jeklo. Problem ga je variti in težave so z utrujenostjo materiala in lomom. Zato ga uporabljaj predvsem za strukturne dele ki niso tako obremenjeni oz. niso kritični, ter so masivni zaradi drugih zahtev. (Nosilci koles, motorja,...)
Za okvir se aluminija na splošno ne uporablja.

Mene zanima kako se na šasijo vpne zadnjo axo in kako namestiš gume, ali potrebujem kakšne ležaje ali brez, in kakšno debelino železa naj uporabim za vpetje zadnje pogonske osi.
Lepo prosim za informacije. Hvala.

Kaj če bi se ti prvo malo dol vsedel, svinčnik v roke, par knjig o avtomobilih,... pa potem spraševal. Ne za to ker ti ne bi rad odgovoril, ampak zato, ker se boš iz ene slike veliko več naučil kot iz vsega tega besedičenja.
Recimo:
Zadnjo kolo vpneš na pesto, ki je uležajeno z kotalnimi ležaji in pritrjeno na nosilec, kateri je lahko del šasije (če ne boš imel vzmetenja) ali pa na obese (če boš imel vzmetenje). Nadalje je skozi noslec luknja, skozi katero gre pogonska gred, za katero je priporočljivo, da ima zglobe, saj tako ne boš obremenjeval ležajev,... ti pa morajo bit, da ti stvar ne zariba.
Vidiš, da stvar ni lahka.
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Gost » 23.9.2004 11:44

ka kdo ve kje bi dobu mašino od yamahe r6 al pa r1 al pa od kakega močnega motorja pa bi jo del na gokart.?
Gost

OdgovorNapisal/-a bundrov » 24.9.2004 7:03

Anonimno napisal/-a:ka kdo ve kje bi dobu mašino od yamahe r6 al pa r1 al pa od kakega močnega motorja pa bi jo del na gokart.?

pol boš pa poletel ko boš mel mal preveč konj
bundrov
Novinec
Novinec

Kraj: Tomažini

načrt

OdgovorNapisal/-a robo » 29.9.2004 18:16

prosim najdite mi načrt za gokard robiv@email.si

:wink:
robo

OdgovorNapisal/-a Miha » 29.9.2004 23:22

gost,... o r6 in r1

Ne lotevaj se tako resne zadeve, če nimaš ogromno izkušen, 2~3 miljone (s tem mislim strogo resno!!)in preveč časa!

Motorje dobiš najceneje na ebayu. Vzeti R1 ali R6 sta bedarija ker so dragi imajo preveč konjev jih je zelo težko spravit v pogon (blokada vžiga). Poleg tega so starejši motorji bolj vzdržljivi in cenejši.
Na tvojem mestu bi jaz vzel kakšen enovaljni 4 takter ala ktm! (teža, velikost, stroški, navor,...)

Za vse ki sprašujete po načrtih,... jaz jih nisem uspel najt. Pa tudi če bi jih mi nebi nič pomagali, ker verjetno ne bom imel na razpolago enakih komponent.
Če vas je vsaj malo tehnikov boste že sami ugotovili kako kaj vkup paše. Kupite dele in nato kombinirajte. Če pa ne gre, potem pa rajši roke vstran ker se boste opekli!
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 4.10.2004 13:31

Anonimno napisal/-a:a ma mrbit kdo načrt za gokart?
ja js ga mam
Gost

Nosilci za motor

OdgovorNapisal/-a slabel » 6.10.2004 19:29

Jest mam dirkalni gokart z vso opremo razen motorja. Pa me zanima
ce kdo ve kje bi se dal dobit poceni masino al pa kako naredit nosilec za motor od atx-a pa se kje bi se dal dobit ksne trse gume.
najlepsa hvala za odgovor.
slabel
Novinec
Novinec

Se enkrat

OdgovorNapisal/-a slabel » 25.10.2004 22:14

Res lepo prosim za odgovor.
hvala
slabel
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Bojan J. » 2.12.2004 16:08

Vsak strojnik bi moral sam sestaviti gokart in veseli me, da je po tem toliko povpraševanje. Sam se zabavam z idejo že lep čas, zaenkart samo na papirju. Svetujem, da si gokart v osnovi ogledate v živo. Tako dobiš kakšno idejo o izboljšavi.
Kar se pogona tiče razmišljam o jermenskem pogonu z jermenico HTD 8 širine 75 mm in pripadajočim jermenom.
Aluminijsko šasijo je možno izdelati iz aluminija EN AW 7075 (7020) soft aloy (osnova za vsak mountin bike), ki po obdelavi v peči otrdi. Postopek je zahtevan zaradi verjenja, saj aluminij še bolj kot železo izgubi mehanske lastnosti pri pregrevanju, kar varjenje definitivno je.
Tako, sedaj le še obilo sreče, pa srečno
Bojan J.
Strokovnjak
Strokovnjak

motor

OdgovorNapisal/-a slabel » 3.12.2004 9:40

Mene še zmeri zanima kje bi se dal dobit pocen mašino za dirkalni gokart, ki sem ga dobil za zelo malo denarja. Al pa če kdo ve kako bi od apn mašino gor spravu.
Hvala, LP Luka
slabel
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 8.12.2004 14:25

Bojan J. napisal/-a:Vsak strojnik bi moral sam sestaviti gokart in veseli me, da je po tem toliko povpraševanje. Sam se zabavam z idejo že lep čas, zaenkart samo na papirju. Svetujem, da si gokart v osnovi ogledate v živo. Tako dobiš kakšno idejo o izboljšavi.
Kar se pogona tiče razmišljam o jermenskem pogonu z jermenico HTD 8 širine 75 mm in pripadajočim jermenom.
Aluminijsko šasijo je možno izdelati iz aluminija EN AW 7075 (7020) soft aloy (osnova za vsak mountin bike), ki po obdelavi v peči otrdi. Postopek je zahtevan zaradi verjenja, saj aluminij še bolj kot železo izgubi mehanske lastnosti pri pregrevanju, kar varjenje definitivno je.
Tako, sedaj le še obilo sreče, pa srečno
vseh pač ne veseli izdelava gokarta, osebno se zanimam za sestavljanje zmajev 'trdokrilcev''... 8)
Gost

OdgovorNapisal/-a Miha » 8.12.2004 16:04

slabel, poceni mašino za tekmovalni kart boš težko dobil. Razen kakšno zaribano,.... ta se pa ne splača. Če boš dal gor mašino od tomosa si naredo smrtni greh. Tekmovalni kart si zasluži najmanj 20 konjev.
Zasleduj oglase na ebay.de! Cene so od ca 400€ dalje.

Bojan, v čem ti je finta jermena? Oz. kaj je narobe z verigo? Lahko jo skrajšaš, se ne raztegne veliko, ni prednapenjanja, verižnike dobiš za mali denar, ne zdrsi,... Jaz sem odločno proti uporabi jermena, predvsem klinastega, ker so z njim same težave. (umazanija, mast,...)
Aluminij pa je za ogrodje zelo slaba izbira. Predvsem zaradi utrujenosti. Prednosti aluminija pa praktično ni. Najbolj pogosto se uporabljajo CrMo cevi (4310 ali 4340), vendar jih je pri nas težko dobiti. Če kasneje zlomiš okvir ali gor namestiš kak nosilec ipd. nimaš težav z termično obdelavo. Pa razmerje togost/teža je skor enaka.
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

gokart

OdgovorNapisal/-a piko » 11.12.2004 9:33

vsi konstrukterji gokartov se lako zglasite pri meni pa si ogledate zverino z yamahinim cbr 900rr motorjem, vseh 142 konj se cist lepo prenese na cesto.zanimivo za pogledat...lak me poklicete za ogled 041/853576
piko

OdgovorNapisal/-a Miha » 11.12.2004 14:58

Piko:

Kot 1.:
Yamaha ne dela 900RR motorja. 900 RR je Hondin model, ki so ga delali do l.99 in je imel 130 konjev.

Zdaj pa: ali si se zmotil pri tipu motorja ali pa blefiraš in si objavil tel. št. kolega.

Predlagam da objaviš par slik ali pa poveš še kaj o motorju, da dokažeš verodostojnost tvojih beded. Do takrat pa prosim administratorja, da prekrije tel. št.
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost