STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup TIG varilnega aparata

Nakup TIG varilnega aparata

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Nakup TIG varilnega aparata

OdgovorNapisal/-a matej78 » 11.10.2010 19:50

Pozdravljeni,
torej zanimam se za nakup varilnega aparata po tig postopku. Obvezno z AC za varjenje aluminija in 200A. Ima gdo izkušnje z Gys in Telwin aparati? Ti bi mi prišli nekako v cenovni okvir, nevem pa kako je z kvaliteto in servisem. Nekaj sem iskal po tujih forumih in videti je da je Gys verjetno kitajskega porekla. Nekako ne najdem v tem cenovnem okviru (1500€) kaj drugega kot Gys, Telwin in kitajce. Pozna ozirom ima kdo izkušnje z njimi ali z kakšno drugo znamko varilnih aparatov. Poznam Kemppi, Varstroj, Fronius ampak ne pride v moj cenovni okvir.
matej78
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a luka126 » 11.10.2010 19:56

Pozdravljen!
Jaz imam varilni aparat GYS in se mzelo zadovoljen. Mašinca dela zelo dobr. Z njo nimam slabih izkušenj. Jaz za ta cenovni rang priporočam GYS, drugač je pa Kemppi čist neki drugega za kaj več.
luka126
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vladika » 11.10.2010 20:35

Zdravo!

Poskusi pri http://www.varesi.si/varesi-doo jaz sem z njimi več kot zadovoljen.
Upam, da je direkten link dovoljen.

LP Vlado!
vladika
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Stenni » 12.10.2010 16:15

Tudi sam sem se odločal med Gysom in Telwinom in na koncu izbral Gys. Kupil sem ga pred enim tednom, tako da težko karkoli rečem, ampak zaenkrat kar sem delal, je ok. Je pa kot nalašč ravno takrat, ko sem jaz v trgovini kupoval ta aparat, prišel en nezadovoljen kupec z reklamacijo Gysovega TIG-a in povedal, da že drugič odpravljajo isto napako. To je pustilo malo slabega priokusa. Drugače pa kolikor je meni znano je Telwin nekaj dražji od Gysa.
Stenni
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matej78 » 12.10.2010 16:29

Koliko si dal za njega, jaz se zanimam za 207 AC/DC model, Telwin je res malo dražji, ampak, če je razlika v kvaliteti potem raje primaknem še tistih 100-200€.
matej78
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Stenni » 12.10.2010 16:42

Tudi sam sem imel najprej namen vzeti tega, ampak ker z aluminijem nimam ambicij, gre se mi za inox, sem vzel 167 DC. Kar se kvalitete tiče, ni o Telwinu na tem forum nič kaj lepega za prebrat, Gysu pa očitajo, da je Kitajc...po temu sodeč sta tam-tam.
Stenni
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matej78 » 12.10.2010 16:52

Stenni napisal/-a:Tudi sam sem imel najprej namen vzeti tega, ampak ker z aluminijem nimam ambicij, gre se mi za inox, sem vzel 167 DC. Kar se kvalitete tiče, ni o Telwinu na tem forum nič kaj lepega za prebrat, Gysu pa očitajo, da je Kitajc...po temu sodeč sta tam-tam.

Ja saj to je glih problem na eni strani imaš kitajce, ki z AC/DC pridejo nekje od 600 do 900€ na drugi pa kemppi,fronius ki se z AC začnejo od 3000€ naprej. Ni pa neke cenovno zlate sredine. Tudi Varstroj pride 2600€ netto brez opreme, pa je prepakiran italijan.
matej78
Novinec
Novinec

Rabljeni varilni aparati

OdgovorNapisal/-a zigi » 14.10.2010 6:36

Lahko ti ponudim mojega STEL-a tig 200 AC/DC.
Aparat je malo rabljen in zelo lepo ohranjen.
Cena tega bi bila 1200 Eur in lahko bi še malenkost spustil.
Če te karkoli o njem zanima me prosim kontaktiraj!

L.P.
Lep pozdrav
zigi
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a G13 » 25.12.2010 13:44

Torej kupujem AC/DC zadevo po možnosti z plazmo. Ker so cene nekje okrog 1000e je jasno,da so vsi ti kitajci :) Torej katerega izmed kitajcev bi priporočali?

Varilni inverterski aparat TIG 200P AC/DC + Plazma IGBT

Varilni inverter STAHLWERK AC/DC TIG200P

Ali je bolje kupit Tig-a od Iskre oz. eu firme in eno navadno plazmo?
G13
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a marior » 27.12.2010 0:51

Fantje zdaj pa takole. Imel sem Iskro 200A AC/DC pa je bila 5 x 0.
Torej prepakiran kitajec.Nima servisa.
Fronius je malo predrag ,pa sem imel tudi slabe izkušnje.
Sedaj imam GYS 180 A AC/DC HF ,brez vodnega hlajenja. Pa mi je malo premalo za varjenje Alu večjih gabaritov. Zato ga prodajam,ima 30 delovnih ur (900 €).Je pa odličen za Inox in navadno železo manjših debelin 8 mm ter Alu do 6 mm .Preizkusil sem GYS 208 AC/DC HF 200A (en mesec) pa rečem, da za tak denar ne dobiš boljšega .
GYS je francoz in ima prodajo ter servis v Mariboru pri firmi Mikro+Polo. Brez strahu, sem bil osebno tam in kaj sem rabil so uredili takoj. Obvezno pa vzami vodno hlajenega za katerega se nagibaš,če rabiš za varjenje večjih gabaritov . Naj ti ga dajo na preizkus. DOMEN ti vse uredi in pride demonstrirat .Potem pa se odloči ali primakneš še 1200 € za pravo profi klaso. Pa tudi tam so lahko problemi.
Če še rabiš kaj samo vprašaj ali poišči moj oglas. :lol: :roll:
marior

OdgovorNapisal/-a robit » 27.12.2010 15:29

@G13: Malo povej kaj boš varil in rezal. :)
Lahko ti ponudimo dobrega "kitajca" s servisom, garancijo, demonstracijo na terenu. Seveda ga lahko tudi sam preizkusiš pri nas.
Tudi dobro delujočo ter ugodno plazmo. ;)

@marior: Praktično vse aparate je možno popraviti. Tudi kitajsko, italjansko in slovensko Iskro in Froniusa. Na dobrem servisu ;)
robit
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dinksi » 27.12.2010 20:14

Na enem forumu sem pred 2 leti zasledil, da so pri kitajskih varilnih strojih problem rezervni deli. Kaj se je to spremenilo???
Sam sem taktat razmišljal o nakupu varilnega stroja Tig AC/DC in so mi bile cene previsoke. V poštev je prišel kitajski proizvod, ki pa ga takrat nisem kupil zaradi zgoraj omenjenega problema.
Če je stroj crknil v garanciji so ti ga preprosto menjali, če pa je crknil kasneje si pa se mogu znajt. Kar pa je bil problem zaradi nedostopnih rezervnih delov.

L.p.
dinksi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 27.12.2010 21:44

Sem se tudi jaz zanimal za kitajca. Dele je najbolje naročiti kar iz kitajske (shop-river), ubistvu pride zelo poceni edino čakaš nekaj tednov. Osebno nimam izkušenj, ta podatek sem dobil na enem varilskem forumu. Dugače pa kakor berem in sledim delajo max 3-4 leta, redko kakšen več. Raje kupi nekaj rabljenega, lahko tudi transformatorskega, ki vsaj dela tako kot je treba.

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 27.12.2010 22:28

Po mojih izkušnjah je tako-če kupiš od Kitajcev najcenejšo robo(kar ponavadi delajo trgovci-da pač čim več zaslužijo), res ne moreš dobit nevem kaj. Če pa kupiš zadevo za malo več denarja(ampak še vedno bistveno cenejšo kot v Evropi), pa tudi ustreznih nazivnih moči, je pa druga pesem. Ne mislite, da je drobovje 'evropskih'
aparatov vse v Eu narejeno. Škoda je pa mislit, da bo aparat 120 ali 160 A namenjen za resno rabo, pa naj bo kitajc, Varstroj, ali pa Iskra. Dosedaj imam s Kitajci samo pozitivne izkušnje, res pa ne kupujem nobenih aparatov "hobi program".
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 27.12.2010 22:58

Po mojih izkušnjah je s kitajci kakor imaš srečo. Lahko dobiš stroj/orodje, ki ti bo dobro in dolgo služilo, lahko dobiš pa en shit. Sicer je pa tudi z znanimi firmami tako, samo procent strojev, ki se okvarijo je manjši. Če kupiš froniusa še ne pomeni, da ne bo težav oz. okvar. Pri nas bi potrebovali firmo, ki bi ponujala kvalitetnejše kitajce (ameriški EVERLAST, ki nudi 5letno garancijo). Večina prodajalcev pa sploh nima servisa oz. ne takega kot bi ga moral imeti.

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov