STROJNISTVO.com • Poglej temo - SprutCam

SprutCam

Vsi ostali programski paketi.

Moderator: -M-

SprutCam

OdgovorNapisal/-a twinsmlakar » 15.10.2010 12:07

Ima mogoče kdo kakšna navodila za program Sprutcam oz. ima kdo kaj izkušenj s tem programom in kako se mu zdi?
twinsmlakar
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 17.10.2010 10:49

katero verzijo imaš ?
Jaz sem nekoč preizkusil verzijo 2007, na Win7, deluje, zraven so vsi tutoriali in navodila in za začetek je več kot dovolj.
To je ruski CAM, izgleda kar sposoben rezkanje, struženje in struženje z gnanimi orodji.
V detalje se pa nisem spuščal, niti poskusil rezkati s kodo dobljeno iz programa.
Če obvladaš katerega od CAM programov, se boš tega sigurno naučil, sprašujem se pa zakaj: ko nekaj znaš, najbolje uporabljati naprej in nadgrajevati znanje tam. Če mene vprašaš: kombinacija SW + SolidCam, jaz sem na drugo kar pozabil.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a twinsmlakar » 17.10.2010 11:49

Preizkušam verzijo Sprutcam 7 na Win7.Sem že naredil nekaj vaj prek tutoriala in ugotovil da zadeva deluje,čeprav so nekatere nastavitve samo v ruščini.Upam da najdem postprocesor za moje krmilje, ker še ga do sedaj nisem,da bi lahko zadevo sprobal.

No da preidem k problemu:
V našem podjetju imamo v glavnem vse načrte iz autocada 2d, nekaj tudi ProE katerega tudi uporabljamo za modeliranje.
Trenutno programiram vse cnc stružnice v glavnem kar precej ročno(pomagam si edino s programom DPRO, ki je prišel zraven strojev Hyundai.Stroje imamo večina s krmiljem fanuc ter sinumeric.
Rad bi začel uporabljat CAM, ki bi mi dejansko prišel zelo prav pri programiranju ter postprocesiranju za moja krmilja, ter da bi se lahko tudi na koga obrnil v primeru problema.
Predvsem nevem kateri program naj izberem.
Bom probal preizkusit SW+SolidCam,če ga magnum44 priporočaš.Upam da ga kje najdem na netu.
Upam da bo kdo opisal, kako mu je določeni CAM olajšal delo, predvsem pri programiranju stružnic
twinsmlakar
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a pkrzic » 17.10.2010 12:21

Živijo,

predlagam, da si ogledate še Mastercam, ki zelo lepo deluje v kombinaciji z Autocad risbami in Pro-E .prt datotekami.

Glede postprocesorjev pri nas nudimo podporo za vse krmilnike/stroje.

Za preizkus delovanja programa obstaja demo verzija, možen pa je tudi trimesečni brezplačni preizkus polno delujoče verzije, pri kateri vam tudi za te tri mesece brezplačno izdelamo vse postrocesorje za vaše stroje in nastavimo izpis NC programov po vaših željah.

Za več informacij poglej na http://www.mastercam.si
Tam najdete tudi kontaktne informacije, če imate v zvezi s programom še kakšna dodatna vprašanja.

LP

Primož
pkrzic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 3way » 27.10.2010 9:08

Za delo s SprutCAM-om ali ThinkDesign ali hyperMILL vam lahko pomagamo. Imamo tudi postprocesorje, ki jih dodelamo za vas.

Za več informacij pošljite mail na: info@3way.si

3way

twinsmlakar napisal/-a:Preizkušam verzijo Sprutcam 7 na Win7.Sem že naredil nekaj vaj prek tutoriala in ugotovil da zadeva deluje,čeprav so nekatere nastavitve samo v ruščini.Upam da najdem postprocesor za moje krmilje, ker še ga do sedaj nisem,da bi lahko zadevo sprobal.

No da preidem k problemu:
V našem podjetju imamo v glavnem vse načrte iz autocada 2d, nekaj tudi ProE katerega tudi uporabljamo za modeliranje.
Trenutno programiram vse cnc stružnice v glavnem kar precej ročno(pomagam si edino s programom DPRO, ki je prišel zraven strojev Hyundai.Stroje imamo večina s krmiljem fanuc ter sinumeric.
Rad bi začel uporabljat CAM, ki bi mi dejansko prišel zelo prav pri programiranju ter postprocesiranju za moja krmilja, ter da bi se lahko tudi na koga obrnil v primeru problema.
Predvsem nevem kateri program naj izberem.
Bom probal preizkusit SW+SolidCam,če ga magnum44 priporočaš.Upam da ga kje najdem na netu.
Upam da bo kdo opisal, kako mu je določeni CAM olajšal delo, predvsem pri programiranju stružnic
3way
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostali programski paketi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov