STROJNISTVO.com • Poglej temo - Popravilo Alumplast cevi

Popravilo Alumplast cevi

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Popravilo Alumplast cevi

OdgovorNapisal/-a kotulc » 13.12.2010 13:44

Pozdravljeni!

Opazil sem, da imam zarezo v alumplast cevi na mestu kjer ta pride iz tal v radiator. (Glede na to, da so bili pred kratkim brušeni parketi jo je očitno napravil parketar , opazil pa sem jo šele sedaj, ko sem odstranil okrasni pokrov)

Zanima me če je možno kako popravit cev (cev sicer ne pušča) glede na to, da sta prerezana zunanji obod in ALU obod pa me skrbi, da bi lahko kdaj prišlo do puščanja.
Zadnjič spremenil kotulc, dne 2.3.2011 11:44, skupaj popravljeno 2 krat.
kotulc
Novinec
Novinec

Re: Popravilo Alumplast cevi

OdgovorNapisal/-a borisk » 13.12.2010 16:48

kotulc napisal/-a:Pozdravljeni!

Opazil sem, da imam zarezo v alumplast cevi na mestu kjer ta pride iz tal v radiator. (Glede na to, da so bili pred kratkim brušeni parketi jo je očitno napravil parketar :evil: , opazil pa sem jo šele sedaj, ko sem odstranil okrasni pokrov)

Zanima me če je možno kako popravit cev (cev sicer ne pušča) glede na to, da sta prerezana zunanji obod in ALU obod pa me skrbi, da bi lahko kdaj prišlo do puščanja.

Še slikica stanja:

js bi parketarja poklical, naj se od znajde :-?
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a supersonic » 13.12.2010 17:16

če je cev skozi strop in se jo da potegnit vn (ene 5 cm) potem ni problema se pač zatisne gor spojka in je to to... drugace pa se dobi spojko za preizkus, ki se je všraufa v alumplast cev, in ima na drugem koncu notranji navoj, potem pa od tam naprej spelješ kamor potrebujes... je pa res da če si zihr da je kriv parketar in to lahko dokažeš potem kliči njega pa nej se on znajde kot je ze en prej omenil, vendar se ti verjetno ne bo oglašal po tem ko boš razložil kaksna je situacija..:S
supersonic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kotulc » 13.12.2010 17:47

Najbolje bi res bilo, če bi parketar to uredil, ampak glede na to, da je že 2 meseca od tega in je vse že plačano dvomim, da bo šlo gladko.

Ne glede na to pa bi rad izvedel kaj se da narediti?

Cev ni potegnjena skozi strop, pride iz tal v stanovanju stanovanje pa je priključeno na toplovod z ventilom in števcem na hodniku.
kotulc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a senior » 13.12.2010 18:47

Na parketarja je po moje bolje pozabiti - škoda živcev. Če v youtube odtipkaš pipe repair, boš mogoče našel tudi rešitev za tvoj problem. Jaz sem tam že kar nekaj idej in rešitev našel za moje "projekte".

http://www.youtube.com/watch?v=DmTrGl8lEZE

lp
senior
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a supersonic » 13.12.2010 22:00

http://www.catalog.uponor.com/index.php ... roduct_pi1[child]=333

tkole zgleda spojka za preizkus, mislim da je razen zbijanja podna in menjave vecjega dela cevi, to še najbolj elegantna rešitev. Lahko pa probaš tudi s kakšnimi ovoji in epoxi premazi itd.

verjetno pa da če ti cev do sedaj ne pušča ti tudi še lep čas ne bo, razen če pride do kakšnih ekstremnih situacij, pregretje sistema, tlačni preizkus,...
supersonic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kotulc » 18.12.2010 20:21

Pa se na to spojko za tlačni preizkus lahko pritrdi cev s katero povežeš radiator?
kotulc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a RAZVOJNI INŽENIR » 18.12.2010 21:14

Pozdravljen!

Poskusi z postopkom čelnega indukcijskega varjenja aluminija. Ponavadi se to da popraviti na tak način. Priporočam, da to izvede usposobljen varilec s tega področja.

LP
RAZVOJNI INŽENIR
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Sergej » 18.12.2010 21:42

A ti Razvojni to resno - kaj bo rekela pa plastika med varjenjem?
Špranja se zalepi (zapolni) s primernim lepilom (če se ne motim, je vmes polietilen), po možnosti še malo armira in na vse skupaj pozabi.
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a supersonic » 20.12.2010 0:31

kotulc napisal/-a:Pa se na to spojko za tlačni preizkus lahko pritrdi cev s katero povežeš radiator?

spojka za tlacni preizkus ima notranji 1/2" navoj (oz tudi 3/4, pač kar potrebujes) v katerega se lahko privije novo spojko za alumplast, pocinkano cev, prehodni kos za baker, pac s čimerkoli želiš nadaljevati
supersonic
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov