odgovor za dipl.ing. (po novem se piše dipl.inž.)
čez plačo se ne pritožujem
imam se se za povprečnega strojnika, z dobro lastnostjo - zelo vesten (na vseh področjih svojega dela)
delam v manjšem podjetju, kjer ni za mojim hrbtom še dveh, ki bi delala enako-podobno delo, ko sem npr. na dopustu.
logični sklep: del denarja, ki bi bil zanju dobim jaz
če delaš v večjem podjetju je pred tabo, za tabo, ob tebi še kdo, ki te lahko nadomesti. tu je "zanka". denar se razporedi med vse. tako se podjetja zaščitijo ali pa ne znajo organizirati, če spadajo v socijalistično zasnovo, in so prestala privatizacijo.
kar se tiče obvladovanja zgoraj navedenih "delovnih operacij", jasno brez vsega tega ne gre.
tudi jaz imam zveneč naslov vodja projekta, ki pa je zame realno vreden en k...., če ne pokažeš rezultatov imaš lahko naziv direktorja, predsednika, carja, kralja,...
osebno menim da si premalo plačan glede na opisano. predvidevam, da je problem "zanka", ali slabo stoječe podjetje.
če ni denarja ga ni mogoče zahtevat.
naredi analizo koliko zasluži enako izobražen ali pozicioniran ekonomist v vašem podjetju in dobil boš koliko bi morala znašati tvoja plača
ti izdelaš on prodaja. če ni kaj prodat ... se pravi vzporednica je znana (vsaj zame).
če je prevelika "zanka" okrog tebe ne bo nič.
kar pogumno udarit po mizi. vem da je lahko govorit - družina, itd - sem tudi sam na tem, res da na začetku

.
težko je dobiti resnega delavca (ne samo strojnika). za mešanje megle jih je veliko. delam malo časa pa sem to že izkusil.
tudi delodajalci se tega zavedajo (vsaj v manjših sistemih).
sem imel možnost delat s konstrukterjem iz zvenečega slo podjetja. bil je v teamu projektantov, baje dober.
moja ocena: katastrofa. delo potiskajo samo od sebe. naredijo samo kar je nujno potrebno. če je povsod tako se ne čudim nad zneski in dodano vrednostjo izdelkov.
ps. delamo lastne izdelke (ni licence ali pa izdelava po tujih načrtih), katere v 97% prodajamo v tujini (po celem svetu).
lp vsem