epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
sales0 napisal/-a:Pa se ti zavedaš kaj pomeni iz 60ccm motorja potegnit 200km/h? Ne seri, ker prvi april še ni!
Tomos gp, kateri je resnično presegal 200km/h, je imel krajši hod(ti si rekel da je bila mašina pri tebi original),rotodisk(z batnim vsisom teh hitrosti ne dosežeš), procesorski vžig(ti si imel originalnega).
Težko je priznati da si namesto 200 hotel napisati 100?
Enostavno brez 6. prestave in takih stvari kot sem ti napisal zgoraj ni nikakor možno doseči hitrosti nad 140km/h, kje pa je še hitrost preko 200km/h.
Vsak ki kaj ve o tuningu ti tega nebo verjel pa lahko trdiš kaj hočeš, dokaži pa bom spremenil mnenje, drugače pa ostajam pri svojem.

Vodopivc napisal/-a:sales0 napisal/-a:Pa se ti zavedaš kaj pomeni iz 60ccm motorja potegnit 200km/h? Ne seri, ker prvi april še ni!
Tomos gp, kateri je resnično presegal 200km/h, je imel krajši hod(ti si rekel da je bila mašina pri tebi original),rotodisk(z batnim vsisom teh hitrosti ne dosežeš), procesorski vžig(ti si imel originalnega).
Težko je priznati da si namesto 200 hotel napisati 100?
Enostavno brez 6. prestave in takih stvari kot sem ti napisal zgoraj ni nikakor možno doseči hitrosti nad 140km/h, kje pa je še hitrost preko 200km/h.
Vsak ki kaj ve o tuningu ti tega nebo verjel pa lahko trdiš kaj hočeš, dokaži pa bom spremenil mnenje, drugače pa ostajam pri svojem.
Svašta. Pa če je človek četrt stoletja bil v tem fohu na tekmovalnem nivoju bo verjetno vedel kaj vse je treba naredit, da bo motor to zmogel.
Tudi od človeka, ki pri ferrariju dizajnira motorje za F1 bi človek pričakoval, da bo vedel kaj je treba naredit, da bi iz 2.0 motorja zvlekel 600KM mar ne?
mimogrede čopi. Kako napreduje tista delta, o kateri sva se pred časom pogovarjala?

Je lažje spravit iz takega motorja 600 konjev kot pa iz lamo cilindra tolko konjev in obratov, da bi zadeva dosegala hitrosti preko 200km/h.
Žal tako pač je in se je treba sprijaznit.
Je, je,...nemogoče. Zato je Lancia nehala z rallyi.
Pri vsem denarju ni šlo z njihovim motorjem več naprej.

čopi napisal/-a:Upam da se tukaj hecaš in ne misliš resno!

hscnc napisal/-a:Resno mislim. V neki avtomoto reviji sem pred leti prebral da lanciin motor ni primeren za nadaljni razvoj ker zasnova ni omogočala več višjih volumskih pretokov in s tem večanja moči in navora.

čopi napisal/-a:kako dobimo višino cilindra ki ima premer 105,2mm prostornino 785,36 kub. centimetra, kolikšna je priporočena debelina puše za optimalno delovanje ter iz kakšnega materijala za minimalno obrabo pri obratih max. 9000/min. Kakšnih dimenzij so priporočljivi batni obročki za čim manjšo obrabo ter čim večjo kompresijo?
Povej mi teorijo nastavitve vžiga na platino?
Povej mi teorijo nastavitve vžiga na platino na CR1256 pri 15,000rpm.
gremo dalje?

KOUTER napisal/-a:V drugi temi sem že spraševal kako nastaviti vžig na Flexerju pa ni bilo odziva.Mogoče veš ti?

čopi napisal/-a:kdo omenja pod cr1250 hondo? Nisem te vprašal kakšno debelino puše se ponavadi daje vprašal sem te točno za moje specifikacije in sicer za 785,36kub. centimetrov z premerom puše 105,2mm, in 9000rpm. Vprašal sem te točno po dimenzijah obročkov! Če boš dal na te moje zahteve pušo z debelino 4mm ne bo dolgo funkcioniralo. Oz. te bom vprašal kakšna debelina puše naj bo na vrhu pri samem tesnilu ter kakšna debelina naj bo na samem dnu. Govorimo o dirkalnih zadevah torej naj bodo takšni tudi podatki!

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov