epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Ja do prvega malo večjega snega. Iz opazovanja takih rastlinjakov v okolici bi rekel, da so predvideni za sneg okrog 60 kg/m2. Pri nas je projektno predvideno sneg 125 kg/m2, pa vsakih nekaj zim taki rastlinjaki padajo.Kupiš en mali rastlinjak, zapelješ makino not in si zmagal

Ali ti tudi druge stvari že prvič uspejo tako dobro kot ta?prva moja skica nasploh

ThunderCat napisal/-a:Hvala za odgovore. Jaz sem imel nekaj takšnega v mislih kot bo spodnja slika. Mogoče celo s trikotnim vrhom. Na skici še manjkajo vzdolžne podpore v loku na četrtinah. Skica pa je pač takšna kot je...narisana na roko (prva moja skica nasploh bilo česa).

Si pozabil povedati, da so cevi za en mezinec - jaz imam bolj debelega.Ko pade 20 cm snega---ta zadeva ne preživi ---sprobano

Žerjavar napisal/-a:Ni problema. Moj je narejen za 125 kg/m2 snegs, on pa rabi za 200. Tudi moje dimenzije 260 x 400 cm mu ne bo odgovarjalo. Vse se da spremeniti.Pokaži mu svoj rastlinjak

Povsod, kjer se lahko folija dotika lesa je les lepo zaobljen in gladko zbrušen. Pri daljši ravnini poševnega stebra imam še dodatno izbočeno podlogo (8 cm v sredini) na treh stebrih, na vmesnih dveh pa od zunanje strani privijačeno letev, da se folija vedno tišči onih treh stebrov. Folija za rastlinjake me drži 5 let - to je že druga konstrukcija, prešnja je držala 15 let. Kondenz dela svoje na lesu. Sedaj imam razdaljo med podporami folije (stebri) 75 cm, prej sem imel 90 cm.Če ni dovolj napeta je problem obraba na mestih kjer leži na konstrukciji(gibanje zaradi vetra).

Pri daljši ravnini poševnega stebra imam še dodatno izbočeno podlogo (8 cm v sredini) na treh stebrih, na vmesnih dveh pa od zunanje strani privijačeno letev, da se folija vedno tišči onih treh stebrov.

Žerjavar napisal/-a:[Pa še eno vprašanje avtorju teme: Čez koliko let boš delal rekonstrukcijo, da spraviš noter twinga?

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov