STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup rezkalnega stroja

Nakup rezkalnega stroja

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Nakup rezkalnega stroja

OdgovorNapisal/-a klemen91 » 31.5.2011 12:53

Obračam se na vas strojnike da mi svetujete pri nakupu rezkalnega stroja. Odločam se za nakup univerzalnega ali orodjarskega rezkalnega stroja, seveda ne cnc temveč konvekcionalnega in sicer z digitali za x,y,z osi. Gledal sem jih že več in sedaj sem v dilemi kajti od ogledanih bi bil najbolj primeren ALG-200, letnik 1986 obnovljen, tuširana vodila, zadovoljiva geometrija z digitali za ceno 8000€. Druga možnost pa bi bil stroj od wd-tehnik in sicer takšen kot ta http://www.knuth.de/produkt,5275.html , cena novega 9300€, ima kdo kakšne izkušnje z wd-tehnik in podobnimi stroji? Menite da bi pogledal za kakšnim obnovljenim decklom in za ta denar dobil več? Uporabljal pa se bo max 20 ur na teden. Geometrijsko točnost obdelave pa ne bo presegala 3 stotinke. Se vnaprej zahvaljujem za odgovore!
klemen91
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a predator3 » 31.5.2011 19:24

hitr kup ALG 200 wd-tehnik pa prmer pust jajca od kitajca poglej še za kakšen deckel FP3 ali FP4 lp.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Alu.pro » 31.5.2011 21:38

Več kot več izkušenj z WD tehnikovo klasično rezkarco, in o 3stotah sanjaj pa 20urah uporabe... :cry:
Kdor obdeluje deluje.
Alu.pro
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 31.5.2011 21:52

Pa sej za te dnarje dobiš že solidnega cncja...

...vem za enega Mahota 1000 če te zanima s Haindeinhain krmiljem....
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klemen91 » 31.5.2011 22:10

Alu.pro napisal/-a:Več kot več izkušenj z WD tehnikovo klasično rezkarco, in o 3stotah sanjaj pa 20urah uporabe... :cry:
Potem pa res ni kaj z temi kitajskimi jajcami...kai pa se še rado pokvari če odmislimo geometrijo stroja? Z katerim modelom pa imaš izkušnje?
klemen91
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a klemen91 » 31.5.2011 22:12

predator3 napisal/-a:hitr kup ALG 200 wd-tehnik pa prmer pust jajca od kitajca poglej še za kakšen deckel FP3 ali FP4 lp.
Potem bo že treba pogledat za decklom če ne kaj drugega je vsaj nemška mašina! Hvala za nasvet!
klemen91
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a klemen91 » 31.5.2011 22:20

hscnc napisal/-a:Pa sej za te dnarje dobiš že solidnega cncja...

Ja dobil bi že cnc smo za takšen denar dobiš tudi starino, potem pa crkne krmilnik pa še kakšen pogon pa si v kiti, no saj mislim si tako. Drugače pa cnc ne pride v poštev ker sem omejen z višino ki je 2.8 metra, večina cnc-jev ki bi pa imela primerne gabarite(hode) pa ima višino preko 3 metre.
klemen91
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a guming » 1.6.2011 20:44

Mi imamo en ALG 200 z letvami, če vas zanima.

Mene bi zanimau tisti maho 1000.
guming
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gregor24 » 7.6.2011 9:48

Mene zanima tako informativno,kateri letnik in cena...
lahko na ZS.
gregor24
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 7.6.2011 20:24

gregor24 napisal/-a:

Mene zanima tako informativno,kateri letnik in cena...
lahko na ZS.

Žal ga ni več. 10 dni nazaj je šel za zelo malo ceno.
Mogoče bo konec leta še eden vendar s Philipsovim krmiljem.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pzagar » 8.6.2011 7:19

Tudi jaz sem se odločal za klasični rezkalni stroj. Na koncu sem kupil rabljen CNC rezkalni stroj Moris Seiki za isti denar.

Ne bo ti žal.
The art of simplicity!
pzagar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregor24 » 8.6.2011 7:55

Žal ga ni več. 10 dni nazaj je šel za zelo malo ceno.
Mogoče bo konec leta še eden vendar s Philipsovim krmiljem.[/quote]

Sem zainteresiran.
gregor24
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klemen91 » 10.6.2011 19:22

pzagar napisal/-a:Tudi jaz sem se odločal za klasični rezkalni stroj. Na koncu sem kupil rabljen CNC rezkalni stroj Moris Seiki za isti denar.

Ne bo ti žal.

No jaz sem se tudi sprijaznil da bo treba nabavit cnc, ker hočejo za te stare mašine več denarja kot pride nov cnc, avstrici imajo za obnovljene deckle takšne cene, da ko so mi poslali predračun, sem moral it kar na wc:) Koliko je pa ta mori seiki star? Kakšna je pa recimo točnost izdelka ki ga izdelaš? Si sedaj ko si ga kupil opazil kakšno pomankljivost? Hvala v naprej za odgovor!
klemen91
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Alu.pro » 10.6.2011 21:48

klemen91 napisal/-a:
Alu.pro napisal/-a:Več kot več izkušenj z WD tehnikovo klasično rezkarco, in o 3stotah sanjaj pa 20urah uporabe... :cry:
Potem pa res ni kaj z temi kitajskimi jajcami...kai pa se še rado pokvari če odmislimo geometrijo stroja? Z katerim modelom pa imaš izkušnje?

Se opravičujem za pozen odgovor. Zadeva je taka da recimo z glavo fi 60 ali že 4o če imaš odvzem 1mm pa 360mm/min pomika (kar je maximum) zgornji del trese ko satan. Po X aksi recimo ti zabija vbistvo celo mašino...če razumeš...bzw totalno.... gre pa za tale model... http://wd-tehnik.si/index.php?option=co ... 71&lang=sl oz URS3 model...jajace resnično jajace...to ti je za aluminij, plastiko itd vredi, za jekla tudi vendar recimo evo parametere za normalno delo... odvzem do max 0.5mm pomika 360, obratov recimo690 z 63glavo okrogle ploščice.
Tole še gre nekak ok...kar je več pa ropoče po getribih tak hudo da ne veš kdaj bo padla narazn....resn, pa zelo netoga je zaradi sistema kot je za vertikalno rezkanje...namreč cel zgornji del je gibljiv, oz ga lahko okol zasučeš, držita pa na poziciji vse skup dva m16 vijaka. Bolj solidno je že deo če delal horizontalno....samo dvomim da ti bo tak način prišel v upoštev veliko. Recimo sprememba smeri vrtenja špindla če vrezuješ navoj....groza in strah, zruži pa sveder zlomi, to je vsa korist. Še in še bi našteval...problem stroja je popolna geometrijska zgrešenost. niakakšne togosti ni. Če že kupuješ potem obvezno URS4 model....je pa že soliden.
Kdor obdeluje deluje.
Alu.pro
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klemen91 » 12.6.2011 16:06

Alu.pro napisal/-a:
klemen91 napisal/-a:

Se opravičujem za pozen odgovor. Zadeva je taka da recimo z glavo fi 60 ali že 4o če imaš odvzem 1mm pa 360mm/min pomika (kar je maximum) zgornji del trese ko satan. Po X aksi recimo ti zabija vbistvo celo mašino...če razumeš...bzw totalno.... gre pa za tale model... http://wd-tehnik.si/index.php?option=co ... 71&lang=sl oz URS3 model...jajace resnično jajace...to ti je za aluminij, plastiko itd vredi, za jekla tudi vendar recimo evo parametere za normalno delo... odvzem do max 0.5mm pomika 360, obratov recimo690 z 63glavo okrogle ploščice.
Tole še gre nekak ok...kar je več pa ropoče po getribih tak hudo da ne veš kdaj bo padla narazn....resn, pa zelo netoga je zaradi sistema kot je za vertikalno rezkanje...namreč cel zgornji del je gibljiv, oz ga lahko okol zasučeš, držita pa na poziciji vse skup dva m16 vijaka. Bolj solidno je že deo če delal horizontalno....samo dvomim da ti bo tak način prišel v upoštev veliko. Recimo sprememba smeri vrtenja špindla če vrezuješ navoj....groza in strah, zruži pa sveder zlomi, to je vsa korist. Še in še bi našteval...problem stroja je popolna geometrijska zgrešenost. niakakšne togosti ni. Če že kupuješ potem obvezno URS4 model....je pa že soliden.

Najlepša ti hvala za odgovor! Zgleda da kar je kitajsko bo še lep čas pod vsakim nivojem.
klemen91
Sodelavec
Sodelavec

Naslednja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov