STROJNISTVO.com • Poglej temo - Delo z Alibre cad

Delo z Alibre cad

Vsi ostali programski paketi.

Moderator: -M-

Delo z Alibre cad

OdgovorNapisal/-a kivan » 23.6.2011 8:15

Pozdravljeni
Zanima me ali kodo dela/riše z Alibre cad

Lp
kivan
kivan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a uros99 » 23.6.2011 9:15

Nebi rekel, ni tako popularen program. Kaj pa potrebuješ? Morda ti lahko vseeno pomagam.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 23.6.2011 10:06

Imam kupljeno licenco, uporabljam pa ga ne več.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kivan » 23.6.2011 10:47

bpod napisal/-a:Imam kupljeno licenco, uporabljam pa ga ne več.

Vsi ostali 3D so cenovno višjega ratreda (od 4,5 naprej)
pa me zanima če je več ali manj vse tako kot kot piše oz je predastavljeno na uradni strani Alibre, oz kako je z bugi/hrošči.

Drugače delam z Prostahl in Acad 3D, vmes pa se učim tudi ProE in Inventor

Lp
kivan
kivan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bpod » 23.6.2011 11:11

Softver sam po sebi ni slab. S stabilnostjo nisem imel težav, je pa pristop k delu (bil) precej drugačen kot pri drugih. Ne vem kako je sedaj. Napisan je bil za timsko delo na daljavo. Torej, več uporabnikov lahko dela na enem projektu na daljavo. Je pa že cca 8 let kar sem nazadnje delal z njim.

Mene je motilo predvsem to, ker sem nanj prešaltal iz UG-ja. To pa je bilo kot bi se iz space shutla presedel na lojtrski voz.. :lol: So pa bili Alibrovci tiste čase dojemljivi za predloge. Par stvari sem predlagal, pa so jih v naslednji verziji že izvedli v programu.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kivan » 23.6.2011 11:25

uros99 napisal/-a:Nebi rekel, ni tako popularen program. Kaj pa potrebuješ? Morda ti lahko vseeno pomagam.

Prostahle jue super za jekl. kon. medtem ko strojegradnja oz procesna oprema je bolj zahtevna ( podnice,pločevine, upogibi v torziji ...) pa iščem kaj bi bilo bolj uprabnega za 3D modeliranje in potem v 2D z popisi in vsem pripadajočim. kot nsem že napsial se večinoma vse začne pri ceni 4,5 potem pa še recimo solidna postaja 2,0
To daš se naučiš zdaj pa glavno dobi posel, ga naredi in poskrbi za PLAČILO

Lp
kivan
kivan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a sven » 23.6.2011 12:30

Če vam nemščina ni problem, boste mogoče več odgovorov dobili na tem forumu:
http://ww3.cad.de/cgi-bin/ubb/forumdisp ... =&mystyle=

To je že link iz foruma www.cad.de.

Če pa vas zanima kakšen drug program, testna verzija, predstavitve in podobno, pa pišite na info@its-plm.si.

Lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 24.6.2011 14:18

alibre stane cca 100$, naj bi pa bil nekje na nivoju solidworks izpred par let (kaj vem, 07 recimo).
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 24.6.2011 14:54

100$??

Jaz sem pred leti dal zanj cca 1300+$. Sem pa kasneje že parkrat dobil ponudbo za nadgradnjo za mali denar. Moram reči, da resno razmišljam, da bi ga spet začel uporabljati.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kivan » 24.6.2011 18:16

bpod napisal/-a:100$??

Jaz sem pred leti dal zanj cca 1300+$. Sem pa kasneje že parkrat dobil ponudbo za nadgradnjo za mali denar. Moram reči, da resno razmišljam, da bi ga spet začel uporabljati.

Mi Lahko prosim pošlješ tvoj kontakt (mail+mobil) na moj Mail

Lp
kivan
kivan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kivan » 24.6.2011 18:20

moi napisal/-a:alibre stane cca 100$, naj bi pa bil nekje na nivoju solidworks izpred par let (kaj vem, 07 recimo).

Nisem mislil Alibre Personal ampak Expert, ta je bil pred zadnjo podražitvijo pri dealerju v Cro/Metric d.o.o. oz po moji ponudbi z jan 2011 1200,00 E licenca in 400,00 letno vzdrževanje

Lp
kivan
kivan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 24.6.2011 18:38

Enkrat je bilo zastonj... smo ga testirali že tapravi strojniki :)

http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph ... c&&start=0
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kivan » 24.6.2011 19:26

uros99 napisal/-a:Nebi rekel, ni tako popularen program. Kaj pa potrebuješ? Morda ti lahko vseeno pomagam.

Kot sem že omenil bi rabil program 3D/2D za projektiranje/konstruiranje ( delavniški načrti) za širše področje procesne opreme ( rezervoarji, mešala, transportni polži, strojegradnja ( npr kot Ledinek) in podobno. Delo v 3D vsaj osnova je več ali manj pri vseh CAD programih po moje enaka (skica,...)
Potem pa se moraš odločiti kaj nudi/potreben čas/cena
V zadnjem času imajo več ali manj vsi akcijo osnovnih paketov potem pa ponavadi rabiš malo več oz nekaj kar pa osnovni nima in moraš dokupti.... Zraven je še seveda pomembno kaj rabiš da program v redu laufa (program je relativno poceni zato pa potem rabiš Deeelovno Postajo... in vidiš da nisi nič profitiral)

Kaj oz. kateri 3D priporočaš ti?

Lp
kivan
kivan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bpod » 24.6.2011 20:35

kivan napisal/-a:
bpod napisal/-a:100$??

Mi Lahko prosim pošlješ tvoj kontakt (mail+mobil) na moj Mail

Lp

Poslal sem ti zasebno sporočilo.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 25.6.2011 7:37

kivan napisal/-a:

Kot sem že omenil bi rabil program 3D/2D za projektiranje/konstruiranje ( delavniški načrti) za širše področje procesne opreme ( rezervoarji, mešala, transportni polži, strojegradnja ( npr kot Ledinek) in podobno. Delo v 3D vsaj osnova je več ali manj pri vseh CAD programih po moje enaka (skica,...)
Potem pa se moraš odločiti kaj nudi/potreben čas/cena
V zadnjem času imajo več ali manj vsi akcijo osnovnih paketov potem pa ponavadi rabiš malo več oz nekaj kar pa osnovni nima in moraš dokupti.... Zraven je še seveda pomembno kaj rabiš da program v redu laufa (program je relativno poceni zato pa potem rabiš Deeelovno Postajo... in vidiš da nisi nič profitiral)

Kaj oz. kateri 3D priporočaš ti?

Lp

Glede cen jaz nisem imel še opravka, tako, da ti iz tega stališča ne morem svetovati, strinjam se pa s tvojo trditvijo.
Moj najljubši program je Solidworks, predvsem za to, ker ima dokaj pregledne gumbe v zgornji vrstici in vidiš kje je kaj, podobno ima tudi Inventor, zato ste ta dva moja najljubša. Sem pač človek, ki imam te stvari rad "popredalčkane".

Catia in Pro/e sta zgodba zase in še vedno vztrajata pri klasičnih "Word 2003" ikonah, kar me na nek način rahlo moti.
Konec koncev je vsak program dober, odvisno katerega se navadiš prej oz. moraš navaditi prej.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostali programski paketi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov