STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mešalna žlica za beton

Mešalna žlica za beton

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a robertb » 5.4.2010 7:07

Pred leti sem na enem od sejmov videl eno tako varianto, ki je imela gornjo prečko v izvedbi s hidravličnim cilindrom, da si kiblo lahko zadenjski zvrnil in napolnil. Nisem pa bil pozoren na to ali je imela svojo zunanjo hidravlično pumpo.(mislim da ne...)
Sam pol litra olja na vrtljaj pa se mi zdi hudo velik volumen, sej imajo, če me spomin ne vara, hidromotorji s pol decilitra na obrat že okrog 100 Nm navora.... zakaj bi rabil tako velike...
robertb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 6.4.2010 22:29

Zakaj bi rabil tako velike? Za beton mešat. :lol: 750 litrski mešalci imajo 630 ccm/vrtljaj motorje-pri kombinirkah so tlaki 200-220 barov, pa še ima dosti opraviti, da zavrti spiralo. 250-300 litrski mešalci imajo 400 ali več kubične motorje, ker so ponavadi priključeni na instalacije minibagrov, kjer ni več kot 120 bar. Traktorji imajo ponavadi okoli 150-160 bar na hidravliki, več kot 180 nikoli, kvečjemu morda JohnDeere, ki ima batno črpalko. 100Nm navora je 10kg na m po domače-s tem lahko mešaš smetano pa testo za biskvit, ne pa pol tone betona. :roll: :roll: Če si kdaj gledal, kako se meša beton-včasih pride kamen med spiralo in steno, pa ga zdrobi-za to pa ni 10 kil dosti!To še zdaleč niso isti pogoji, kot pri električnem mešalcu, ki dviga beton in ga stresa z lopatic-tam je 0.37 KW res dosti. Če ne misliš vsega-od vležajenja, ohišja, tesnenja ležajev, spirale do pogona naredit tako, kot se šika, ga raje kupi, boš vsaj vedel, zakaj si dal denar. V ceni mešalca je več materiala kot dela, torej se ne splača samo nekaj za silo delat, ker samo denar stran mečeš.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robertb » 7.4.2010 15:15

Sajko hvala...
robertb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a RokyT » 11.7.2011 18:05

Pozdravljeni.

Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme. Pred časom sem izdelal mešalno zajemalko za traktor, vendar se polž vrti na kardanski pogon preko prenosov... kar pa ni najbolje.
Sedaj imam možnost to zajemalko priklopiti na novejši traktor kateri ima hidravlično črpalko s pretokom 50l/min. Nameraval sem kupiti nov hidromotor oznake MR 400. Hidromotor ima prostornino 400ccm, ter je lahko pod stalnim tlakom 175 barov, konstantni pretok pa je lahko 50 l/min.
Ko sem ga že skoraj kupil pa mi ga je en mojster močno odsvetoval češ da je prešfoh in da moram kupiti takega, po obliki štirioglatega, kot so na originalnih mešalcih. Ni pa vedel povedati zakaj je temu tako.

Zanima me, če morda kdo ve zakaj ta hidromotor ne bi bil dober?
Pametni pišejo - neumni si pa zapomnijo ;-D
RokyT
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 11.7.2011 18:23

Bolj pomemben je navor motorja, to primerjaj z ostalimi motorji pa ti bo hitro jasno.

http://www.ms-hydraulic.com/prod_motors.php?id=1

http://www.ms-hydraulic.com/prod_motors.php?id=18

Recimo za primerjavo, kako je to odvisno od tipa motorja. Seveda je tudi cena nekako primerna.
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov