Ja, glede mlinov smo tudi mi že poizkusil vsemogoče. Imamo podobnega lesenega, potem tistega iz inoxa, ki je na prejšnji strani in prav takšen zeleni mikser ki je na zgornjem linku.
Leseni nam je služil dolgo cajta, dokler se ni razpadel. Potem smo kupili mikser...uf to pa je stroj. Res ne moreš tako hitro iztrest gajbe kot je on možen zmleti.
Mleli smo brez sita in samo z enim nožem. Velika slabost je pa ker šprica ne vse strani. Ima prevelike obrate. Ta stroj je bolj narejen za zrnje mlet. Pa tudi smo imeli precej problemov s prešanjem, ker je prav tako špricalo na vse strani.
Mlin iz inoxa, je nekoliko boljši ker melje bolj grobo. Vendar pa jabolka frčijo na vse strani (ven jih meče). Potreben je elktro motor z manjšimi obrati ali pa primeren jermenični prenos za zmanjšanje obratov. Slabost je še ker nima velike storilnosti. Vedro jabolk je potrebno počasi stresat...pa pri prešanju je slabši izkoristek, ker je bolj grobo zmleto.
Še eno priporočilo je, da se ne preša takoj...pač je dobro da zmleto sadje kakšen dan stoji v kadi, da se zmehča (če se melje za kis).
Se mi pa zdi ta inox mlin kar dober za manjšše količine in nima zahtevnega vzdrževanja, te je lahek za prenos.
Cena se mi pa zdi malo napihnjena.
Aja, pa glede mrežice za v prešo...da se kupiti original mreža za v prešo. Je pa takšna plastična, malo močnejša. Tista za komarje ni najboljša. Nekateri dajo noter kar staro zaveso iz okna.