STROJNISTVO.com • Poglej temo - Priročnik za PRO/E

Priročnik za PRO/E

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Priročnik za PRO/E

OdgovorNapisal/-a Gost » 31.8.2004 10:47

Zanima me, ali je možno dobiti kakšen priročnik za učenje PRO/E preveden v slovenski jezik ? (Naslov in cena)

Lep pozdrav Andrej
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.9.2004 9:31

Saj veš, kako pravijo: Za dva se ne splača kuhat. V našem primeru se za okoli tisoč uporabnikov (legalnega) Proe-ja ne splača prevajati nekaj tisoč, če ne desettisoč strani navodil. Mislim, da v papirnati obliki ne obstajajo niti v angleščini. Obstaja pa precej debela skripta in to v slovenščini, vendar ni na prodaj, dobiš pa jo zastonj, če obiskuješ tečaj za Proe v podjetju Audax (verjetno ni treba posebej govorit, da se tečaj pošteno plača). Notri pa je teorije zelo malo, večinoma so praktični primeri na vnaprej pripravljenih modelih.

Mogoče bodo zdaj, ko je Ministrstvo za šolstvo nabavilo precej licenc za srednje tehnične šole, izdali tudi kakšen priročnik v papirnati obliki.

LP
Gost

OdgovorNapisal/-a pubi2CV » 14.9.2004 8:59

Priročnik, ki ga dobiš na AUDAX-u je prevedena različica RAND-ovega priročnika. Vsebuje sicer tu in tam kakega "hrošča", sicer pa je kar soliden priročnik za učenje proe/proi. Vsebuje nekaj teorije ter dosti praktičnih primerov, za katere pa načeloma potrebuješ kak že izdelan kos za vaje.....se pa da improvizirat tudi brez teh kosov :wink:
Obstaja pa kar nekaj angleških knjig (RAND, CADQUEST etc).....pa mislim, da z njimi ne bi smel imeti težav, glede na to, da moraš nekaj angleščine obvladat v vsakem primeru, če želiš delati s proe...

LP
LP
pubi2CV
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zagara » 14.9.2004 13:57

Kar je slovenskih skript so ti že zgoraj opisali kje jih dobiš in kakšne so, angleških je pa malo morje. Poglej na amazon.com
Lep pozdrav, Andrej
zagara
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Konstrukterček » 24.2.2005 20:42

Ja jaz sem začel s pripravništvo in sem se spoznal z novim programom in to PRO-e.
Dali pa so mi tudi dve skripti, približno 350 listov kjer so osnove-izvlečki iz začetnega tečaja pa do nadaljevalnega-zahtevnejšega tečaja.
In ti povem.
Delan na programu teden in pol in ga obvladam vsaj 60 %.
Ni veliko samo je pa dost če vzameš da je to samo po tednu im pol!
Seveda napisano pa je v čitljivem slovenskem jeziku!
Le z prakso prideš do pravega znanja !!!
Konstrukterček
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Lukec » 25.2.2005 7:13

Če delaš s programom en teden in pol, ga v najboljšem obvladaš 6% in ne 60%! Vem, da se ti mogoče zdi, da marsikaj znaš in tudi dejansko lahko marsikaj narediš, vendar je ProE tako obsežen, da je potrebno ogromno vaje in ogromni delat, da ga poznaš recimo polovico.
Lukec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a začetnik » 25.2.2005 9:24

Jaz tudi tako mislim program ima 50% ukazou in funkcij s katerimi se večino uporabnikou nikoli ne sreča.
začetnik
začetnik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 25.2.2005 9:36

s pro/e delam že 4 leta pa o 60% ne smem govoriti.
na začetku gre morda res zelo hitro; kocka in v njo
izvrtati luknjo "bigo", ampak to ni nič.

problemi se pojavijo pri organiziranju dokumentacije, parametrično modeliranje itd.

pro/e ni samo modelirnik ampak veiko veliko širši kompleksnejši(kosovnice enonivojske, večnivojske, kar je osnova za informacijski sistem v kov. predelovalni industriji) povezave s cnc programi, povezave z ostalo tehniško dokumentacijo npr. tehniška mapa za znak CE itd itd

zato je trditev o 60% prepotentna morda 0.6% tudi 6% je že po enem tednu veliko, poznavalci pravijo, da po pol leta dela s pro/e ugotoviš, da ne znaš nič in začne boleti glava

no boš že videl, v kaj si se spustil

lp

vili
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Lukec » 25.2.2005 9:43

Drži. Takrat ko se ti zdi da že full znaš in hočeš še malo napredovat, takrat se skor dobedsedno odpre pred tabo morje in zares ugotoviš, da ne znaš nič.
Vendar kar pogumno! Če ne probaš, ničesar ne dosežeš.
Lukec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 25.2.2005 21:08

da greš potem z zadevo naprej, pa samo s problemi na forum in tako bomo rešili vse probleme

lp

vili
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pastron » 26.2.2005 9:47

Se strinjam z zgoraj mislečimi, da se zadevo kot je Pro/E še zdaleč ne da naučiti niti v enem letu, vsaj do te mere, da lahko trdiš, da ga znaš uporabljat 60%. Sam sem z Pro/E delal dobrega pol leta(brez tečaja) več ur dnevno in sem še daleč od želejnih 60%. Dejstvo je, da je program zelo zelo obsežen.

Sedaj v gradbeništvu uporabljam autocad, ki je neke vrste skupni imenovalec v gradbeništvu, vendar si predvsem pločevinaste dele in razvite mere pomagam z Pro/Engineerom.
pastron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Konstrukterček » 1.3.2005 21:45

Lukec napisal/-a:Če delaš s programom en teden in pol, ga v najboljšem obvladaš 6% in ne 60%! Vem, da se ti mogoče zdi, da marsikaj znaš in tudi dejansko lahko marsikaj narediš, vendar je ProE tako obsežen, da je potrebno ogromno vaje in ogromni delat, da ga poznaš recimo polovico.

Vredu fantje! :evil:
Obvladam vse osnove in še veliko več kot pa samo luknjo narediti nekam.
Ne podcenjujte ljudi ki jih ne poznate, zato ne soditi o meni da je to nemogoče!!

Če pa imate vi s tem problem pa ste sami krivi!!

Zato pa probajte se učiti novih programov in boste videli koliko se da naučiti s trdim delom v 2 tednih!!! 8)
Le z prakso prideš do pravega znanja !!!
Konstrukterček
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 1.3.2005 22:33

no no malo se ohladi

priporočam ti, da se ponoči zakleneš v sobi, da te kdo ne ukrade

pa veliko uspehov

lp

vili
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Lukec » 2.3.2005 7:45

Nihče ni rekel da mrsičesa ne znaš. In jasno da se je mrsikaj možno tudi v dveh tednih naučit. Nikakor pa ne 60% tako obsežnega software-a kot je ProE.
Lukec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a začetnik » 2.3.2005 8:02

no no malo se ohladi

priporočam ti, da se ponoči zakleneš v sobi, da te kdo ne ukrade

eni so pač Calvoti kaj hočemo!
začetnik
začetnik
Novinec
Novinec

Naslednja