STROJNISTVO.com • Poglej temo - Visokotlačni čistilec Lavor

Visokotlačni čistilec Lavor

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Visokotlačni čistilec Lavor

OdgovorNapisal/-a traktorist » 15.1.2012 20:27

Pozdravljeni,
Imam visokotlačni čistilec, ki ne deluje oz. ne greje vode (ima grelec vode na nafto). Ali je lahko vzrok ne delovanja gretja nizek tlak črpalke. bila je namreč obnovljena z neoriginalnimi tesnili in imam občutek da ne da dovolj tlaka oz. posledično se ne vžge grelec vroče vode.
Ali morda kdo pozna dobrega serviserja teh naprav.
Hvala in lp
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Slavc » 16.1.2012 13:07

Verjetno črpalka za gorivo ne dobi napetosti. Vzrok je običajno v katerem od končnih stikal, termostatu, temperaturni zaščiti ali celo varovalki.
Električni inštrument v roke in izmeriti. Lahko, da je v omarici celo električna shema.
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a traktorist » 16.1.2012 16:36

Hvala za odgovor. Ali je lahko vzrok tudi nizek tlak vode iz črpalke? Predvidevam da verjetno ni tlačnega stikala ki bi vklapljal grelec ali pa tudi morda?
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Slavc » 16.1.2012 17:01

traktorist napisal/-a:Hvala za odgovor. Ali je lahko vzrok tudi nizek tlak vode iz črpalke? Predvidevam da verjetno ni tlačnega stikala ki bi vklapljal grelec ali pa tudi morda?

Za Lavor mi ni točno znano, toda verjetno ga ima tudi.
Ne razumem kaj pomeni nizek tlak vode. Koliko je to in katera tesnila si menjal?
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a luka32 » 16.1.2012 18:31

Jaz mam tako zadevo. In če snameš dol končno cev pištole in ti voda teče brez pritiska ven, grelec ne dela.

A števca za pritisk nimaš?
luka32
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a traktorist » 17.1.2012 9:21

Manometra - števca pritiska-tlaka nimam.
A snamem visokotlačno cev pri izhodu iz grelca? Se pravi da čistilec vklopim užgem, odprem vodo in če priteče voda ne dela grelec?
Prosim če mi natančneje opišete ta preizkus grelca.

Hvala
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a traktorist » 17.1.2012 9:25

Tlak ne vem točno kakšen je, občutek imam da je nižji, menjana so bila tesnila na batih črpalke vendar ne z originalnimi. Ne vem kako bi ugotovil ali ve napaka tudi na grelcu oz. kakšnemu stikalu ki vklaplja grelec.
Hvala in lp
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a luka32 » 17.1.2012 16:48

Ni to noben test grelca. Jaz ti povem samo primer kdaj ne dela. Na pištoli, ki jo držiš v rokah in pereš z njo, jaz ponavadi snamem tisto končno cev, ki je dolga približno pol metra, da si natočim vodo v vedro, ko perem avto. In takrat, ko ni šobe in posledično ni pritiska, grelec ne dela. Po tem sklepam, da je eden od pogojev delovanja grelca zadosten pritisk.
luka32
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a traktorist » 17.1.2012 16:50

OK, razumem, bom preizkusil. Ali imaš podoben (Lavor Vulker) čistilec?
Hvala in lp
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Slavc » 17.1.2012 17:38

traktorist napisal/-a:Tlak ne vem točno kakšen je, občutek imam da je nižji, menjana so bila tesnila na batih črpalke vendar ne z originalnimi. Ne vem kako bi ugotovil ali ve napaka tudi na grelcu oz. kakšnemu stikalu ki vklaplja grelec.
Hvala in lp

Pošlji mi kako sliko notranjosti aparata. Lahko na ZS.
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kovse » 18.1.2012 13:27

Ta visokotlačni čistilec ima visokotlačno stikalo 25 bar, ta odpre elektromagetni ventil ki odpre pretok nafte v šobo ki razprši nafto. Torej pod tem tlakom gorilec nebo delal. Če imaš zadosten pritisk za pranje je to sigurno nad 25 barov in bi se moral ventil odpreti.

Torej možno je da:
- imaš pokvarjeno visokotlačno stikalo
- pokvarjen elektromagnetni ventil
- zamašeno šobo
- poškodovano pumpo za kurilca (predvsem tesnilo)
- svečke ne dajo iskre

Ko vklopiš za vročo vodo, ventilator zažene, se kaj kadi ven iz izpuha?

Lp, Uroš!
kovse
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a traktorist » 19.1.2012 8:21

Nisem siguren ali kaj kadi ven. Predvidevam da je nizek tlak vode in posledično ne vklopi ventila za dovod nafte. Bom probal vse skupaj preverit.
Ali visokotlačno stikalo lahko kako preizkusim?
Hvala in lp
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a kovse » 19.1.2012 14:31

Odpri, ter preglej če sploh gre nafta čez pumpo. Če ne je elektromagnetni venil zaprt. Stikalo pa izmeriš če sta na obeh konektorjih faze- takrat je sklenjeno, drugače pa razklenjeno. Če se ne spoznaš na elektriko rajše daj komu pregledat ko se. Za elektromagnetni ventil pa ga priključi na napetost in boš videl-slišal ali odpre ali ne. Če se ne kadi ven je zgleda tu nekaj narobe.

Pred zamenjavo tesnil je normalno delalo?

Pošlji ZS.
kovse
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a traktorist » 7.9.2012 5:44

Živjo,

Se po dolgem času spet oglašam. Zamenjal sem šobo na pištloi in šobo nafte v grelcu. Sedaj se lepo vžge, je pa pa problem ker zelo kadi bel dim. Vzel sem špiralo ven jo malo očistil, obroč ki je med spiralama sem dal nov tako da se dim lahko vrača med spiralama nazaj v izpuh. Vseeno pa se kadi belo. Upam da je vzrok v zapacanosti notranjosti peči s sajami, oljem, itd.
Lp
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a traktorist » 9.9.2012 11:55

kovse napisal/-a:Odpri, ter preglej če sploh gre nafta čez pumpo. Če ne je elektromagnetni venil zaprt. Stikalo pa izmeriš če sta na obeh konektorjih faze- takrat je sklenjeno, drugače pa razklenjeno. Če se ne spoznaš na elektriko rajše daj komu pregledat ko se. Za elektromagnetni ventil pa ga priključi na napetost in boš videl-slišal ali odpre ali ne. Če se ne kadi ven je zgleda tu nekaj narobe.

Pred zamenjavo tesnil je normalno delalo?

Pošlji ZS.

Živjo, Sedaj se nafta užge, zamenjal sem tudi šobo nafte in dal izolacijo ki je ob robu spirale ven ter na to mesto naredil INOX obroč da se lahko dim vrača med spiralama v izpuh, problem pa je ker se zelo kadil belo.
Lp Damjan
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

Naslednja

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov