STROJNISTVO.com • Poglej temo - Motor za gokart

Motor za gokart

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a bmb » 23.3.2005 17:42

Pa še to;Izogibajte se raznih parkirišč in ulic,pejte raje na progo,tam je šele užitek,pa veliko bolj varno je :wink:
lp
bmb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Miha » 23.3.2005 20:28

Oj fantje... ste se pa lepo razživeli! :P

Manjk... lepo da napredujete. Tudi pri nas, kolikor je meni znano fantje trdo delajo. Sam sem umaknil, ter uživam v penziji :D

Silver:
Če si strojnik še ne pomeni, da znaš narediti dober kart. Če si pa dovolj dober strojnik (kar za tak projekt moraš bit!), potem ti ne bo težko v enem do dveh mesecih zaslužiti dobrih 1000€, za koliko dobiš rabljen tekmovalni kart.

Pa dvomim, da vas bo kdo s temi stvori spustil na dirkališče.... no... pri nas je vse možno!
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a bmb » 23.3.2005 21:12

Miha napisal/-a:Pa dvomim, da vas bo kdo s temi stvori spustil na dirkališče.... no... pri nas je vse možno!

Na dirkališča ali kartodrome jih bodo težko pustili zato,ker jih enostavno pri nas,razen na Ptuju,ni :cry:
bmb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a majnk » 23.3.2005 22:07

bmb napisal/-a:
Miha napisal/-a:Pa dvomim, da vas bo kdo s temi stvori spustil na dirkališče.... no... pri nas je vse možno!

Na dirkališča ali kartodrome jih bodo težko pustili zato,ker jih enostavno pri nas,razen na Ptuju,ni :cry:

En lep pozdrav vsem!

Miha, vidim da si še med živimi:)

Stem kar si ti napisal bmb, se moram popolnoma strinjat! Za druge ne vem, za sebe pa lohko rečem da se mi je stvar eno leto prestavljala po glavi,šele na to je nekaj od tega prišlo na list in vrjemi da je za vsak najmanjši del na kartu vse temelito preštudirano! Ne rečem da je dober, še manj najbolši, moram pa reči da sem se ob tem zelo zelo veliko naučil kar se moje stroke tiče, ki se pa seveda nebi če bi okvir kupil!Predvsem sem ponosen na to kar sem naredil še posebej zato ker je vsaka stvar prišla iz moje glave plus to da sem morebiti razvil celo boljše vpetje zadnje axse kot je poznano pri drugih kartih. Vsi komentarji zelo dobrodošli!

Lp
majnk
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a bmb » 23.3.2005 22:29

Živjo,
me veseli da si se veliko naučil,me pa zanima kakšno uležajenje zadnje axse si pa pogruntal,če ni skrivnost.Dej kšne slike na net,sicer se pa vidimo v Polhovem gradcu na dirki,vso srečo :wink:
lp
bmb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a S|LV3R » 23.3.2005 22:41

Skje pa si bmb? Koliko pa pride okvir s preteceno homologacijo? Go-karti so izpopolnjeni tudi zaradi boljsih casov in ne samo zaradi varnosti. Bi bil hvalezen za vsake fotke in napotke(a se more rimat :-? ) pa kje so tezave pri izgradnji go-karta(tisti, ki ga niste kupili).

P.S.: Nihce ni rekel, da znam narediti najbolsi go-kart! Bo pa to moje delo na kar bom lahko ponosen ali pa bo vse skupaj slo k vragu...

LP
"Everyone is extreme on his own way"
S|LV3R
Pripravnik
Pripravnik

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a bmb » 23.3.2005 23:00

Sem iz okolice Nove Gorice.Okvir se da dobit že za 60k ali tudi manj.Če kaj rabiš kar vprašaj :D
lp
bmb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a S|LV3R » 24.3.2005 11:23

bmb napisal/-a:Sem iz okolice Nove Gorice.Okvir se da dobit že za 60k ali tudi manj.Če kaj rabiš kar vprašaj :D
lp

Okvir je misljeno kaj? Podvozje brez lezajev, nosilcev gum...? Bi rabil sedez, disk(imam od motorja celjusti), volan(in vse kar spada zravn)... Zanima me kaksen premer imajo gume zaradi zobnika, da ne bo prevelik. Po vsej verjetnosti se bi z bratom kdaj oglasila pri tebi, ce se lahko?

LP
S|LV3R
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a bmb » 24.3.2005 14:17

Komplet okvir brez motorja dobiš za 80-100k.Potem bi ga mogu mal predelat zaradi sklopke,večjega motorja.....Pomoje bi bila najboljša rešitev okvir od renta-gokarta,ta je malo večji in širši.Lahko ti tudi jaz kaj zrihtam.Zobnik daš lahko gor max nekje 85-90 zob,ne vem z glave točnega premera.
Lahko se kaj oglasita,ni problema

lp :)
bmb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a majnk » 24.3.2005 14:19

bmb napisal/-a:Živjo,
me veseli da si se veliko naučil,me pa zanima kakšno uležajenje zadnje axse si pa pogruntal,če ni skrivnost.Dej kšne slike na net,sicer se pa vidimo v Polhovem gradcu na dirki,vso srečo :wink:
lp

ko bom imel slike jih dobiš, pa bova takrat še nekaj rekla na to temo. Drugače pa drug mesec vozim na GHD (Gorenja vas - Lučine) kot predtekmovalec, in če boš prišel boš lahko to vidu od bližje.

Lp
majnk
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a bmb » 24.3.2005 17:24

majnk napisal/-a:
bmb napisal/-a:Živjo,
lp

ko bom imel slike jih dobiš, pa bova takrat še nekaj rekla na to temo. Drugače pa drug mesec vozim na GHD (Gorenja vas - Lučine) kot predtekmovalec, in če boš prišel boš lahko to vidu od bližje.

Lp

Ja itak bom tudi jaz tam verjetno kot tekmovalec,tko da se sigurno vidimo :wink:
lp
bmb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zakl » 24.3.2005 19:47

kaj pa vozis?
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a S|LV3R » 25.3.2005 8:21

Bmb bos imel v ponedeljek kaj casa? Brat gre nekaj iskat u Ajdovscino pa bi se oglasila... Ce imas mi napisi cifro, da se ne bom lovil.

LP :wink:
S|LV3R
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a bmb » 29.3.2005 18:25

zakl napisal/-a:kaj pa vozis?

Verjetno bom vozu Yugota :D
bmb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bmb » 29.3.2005 18:28

S|LV3R napisal/-a:Bmb bos imel v ponedeljek kaj casa? Brat gre nekaj iskat u Ajdovscino pa bi se oglasila... Ce imas mi napisi cifro, da se ne bom lovil.

LP :wink:

Ej,sorry,sm komaj sedaj vidu tvoj post,doma trenutno nimam računalnika,tko da ni interneta :x
moj mail:sat20@email.si
bmb
Novinec
Novinec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov