STROJNISTVO.com • Poglej temo - Obrtna zbornica

Obrtna zbornica

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Obrtna zbornica

OdgovorNapisal/-a e » 18.4.2012 9:09

Pred časom so bile polemike o članstvu > prostovoljno/obvezno.
Razplet nam je verjetno znan.
Včeraj pa mi pride na uho, da imajo ta teden volitve vodstva ?!?
Ali ste obrtniki kaj vedeli o tem?
Mimogrede za obrtno dovoljenje je potrebno en kup administracije, ko pa gre za to, kdo bo vodil obrtno zbornico, pa gre vse potihem ....
Ali se motim?!? Je tako kot je OK?
e
Administrator
Administrator

Re: Obrtna zbornica

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 18.4.2012 9:34

e napisal/-a:Pred časom so bile polemike o članstvu > prostovoljno/obvezno.
Mimogrede za obrtno dovoljenje je potrebno en kup administracije, ko pa gre za to, kdo bo vodil obrtno zbornico, pa gre vse potihem ....

V takšnih zbornicah se je nabralo tudi nepotrebno osebje, ki si dajejo posel z nepotrebno administracijo, ter lepo živijo na račun članstva , ki ga ne jemljejo kot partnerja.Članstvo bi moralo biti prostovoljno .
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 18.4.2012 11:04

LP
Zanimiva tema admin hudo zanimiva. Sem član območne obrtne zbornice Radovljica. En mandat sem bil v skupščini in lahko rečem, da je to popolna katastrofa.
Najprej bi povedal,da so bile zadnje volitve na tej zbornici popolnoma nedemokratične,nastavljene, prirejene.
Citiram razpis za zadnje volitve "Zaradi kontinuitete bodo v novih organih delovali nekateri dosedanji člani"- tak razpis je dal takratni predsednik skupščine in sedanji predsednik območne obrtne zbornice Radovljica. Bil sem na teh volitvah prisoten in sem opozoril, da je bil razpis popolnoma neustaven, nedemokratičen in da nikjer v statutu ne piše " zaradi kontinuitete", da je potrebno narediti ponoven razpis - pa je sedanji predsednik in takrati predsedik skupščine dejal, naj se volitve nadaljujejo. Po volitvah sem obvestil predsednika OZS Pavlinjeka in pravnika na OZS, pa NIČ NISO NAREDILI. VZEL SEM SI ČAS IN SEM PREBRAL STATUT OZS IN STATUT OO RADOVLJICA IN SEM VIDEL, DA NIKJER NE PIŠE "ZARADI KONTINUITETE". Toliko o volitvah.
Zanima me, če je članstvo seznanjeno, da je predsednik območne zbornice in skupščine plačana funkcija. Mislim, da ne - sam sem 20 let obrtnik in to vem šele cca 5 let. HAHA... Razen članov upravnega odbora, ko sem se z njimi pogovarjal sem videl, da se SPRENEVEDAJO.
Zanimivo bi bilo narediti revizijo zbornice in ugotoviti, kdo pobere največ sredstev, namenjenih obrtnikom (DELO ZA RAZISKOVALNEGA NOVINARJA).
Ko sem bil v skupščini, sem predlagal, da bi ustanovili sekcijo plastičarjev na območni zbornici in sem šele kasneje zvedel, da je sedanji predsednik član sekcije plastičarjev, pa ni tega nikoli omenil haha... PLASTIČARJI - TAKI LJUDJE NAS ZASTOPAJO (no ja - mene ne). Verjetno samo izbrane.
SEKRETARKI plačujemo ŠOLNINO, pa bi bilo zanimivo videti njeno izobrazbo pred zaposlitvijo ( zahtevana je bila 7 stopnja izobrazbe???). Stavba OO Radovljica se oddaja, pa bi bilo zanimivo videti, kam gre denar od najemnine; ko pa se je zidala, so nam pod prisilo dvignili članarino za gradnjo, zato mislim, da je čas, da nam ta denar vrnejo.
LAHKO BI POVEDAL ALI SE VPRAŠAL ŠE PA ŠE, KAM GRE ČEZ MILIJON EVROV ČLANARINE VSAK MESEC, KAM GREJO SREDTVA IZ SKLADOV EU, KI SO NAMENJENA OBRTNIKOM ...
Da ne bi govoril od diskriminacje na OO Radovljica.
Na koncu bi še vprašal obtrnike, ker poznam dosti poštenih, zakaj to dovolite - dovolimo. ZBORNICA JE ZGRAJENA NA NAŠIH ŽULJIH, NE PA žuljih sekretark, predsednikov in tam zaposlenih in je naša zbornica, zato se ne umikajte tem posameznikom.
Če bi se dalo, bi pozval oblast, naj ukine obvezno članstvo, članarine in pa naj naredijo revizijo poslovanaja, pa bomo videli haha...
OBTRNIKI NE BODITE TIHO
LP
SVOJEGA NE DAM TUJEGA NOČEM
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 18.4.2012 11:11

Ne rabimo nobene OBRTNE ZBORNICE še en kup birokratov ki kasirajo na račun delovnih ljudi ki ustvarjajo dodano vrednost od njih pa nimamo nič saj večina ne, ne vem kako se da izčlaniti iz tega S....A pa lp.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Triplus » 18.4.2012 14:56

Dne 25.04.2012 med 7.00 in 19.00 uro bodo v prostorih Območnih enot potekela glasovanja o članstvu v obrtnih zbornicah! Ali naj članstvo ostane obvezno ali prostovoljno, tako da se ga udeležite in glasujte po pameti!

Lp
Triplus
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 18.4.2012 15:11

Triplus napisal/-a:

Dne 25.04.2012 med 7.00 in 19.00 uro bodo v prostorih Območnih enot potekela glasovanja o članstvu v obrtnih zbornicah! Ali naj članstvo ostane obvezno ali prostovoljno, tako da se ga udeležite in glasujte po pameti!
LP
Ja ja na območnih zbornicah bodo spet zlobirali.
DRŽAVA NAJ UKINE OBVEZNO ČLANSTVO IN NAJ OZS ČLANOM VRNE DENAR OD PREJ, KO NI BILO OBVEZNEGA ČLANSTVA , KI JE CCA 6 LET .PREJ SO NAM LAGALI .DAVČNA JE POBIRALA PROVIZIJO MISLIM DA 8%, KO SEM PRED LETI ZAVRNIL PLAČILO ČLANARINE ME JE DAVČNA TERJALA .
SKUPAJ LAHKO UKINEMO OBVEZNO ČLANSTVO

Lp
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 18.4.2012 15:43

LP

SKUPAJ LAHKO UKINEMO OBVEZNO ČLANSTVO

--------ZA UKINITEV OBVEZNEGA ČLANSTVA-------------[/u]
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 18.4.2012 16:02

Tudi jaz sem ZA UKINITEV OBVEZNEGA ČLANSTVA !!!!
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a masinist » 18.4.2012 19:33

Jaz sem tudi proti obveznemu članstvu.
A se še spomnete Viljema Pšeničnega kakšno plačo je vlekel? Bom probal najti link in prilepim. Pa tudi sekretarji in sekretarke mastno služijo.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 18.4.2012 19:55

prilagam link:
http://www.preberi.si/content/view/2326645-Milijonar-Psenicny-Evrov-ne-rabim.html

Pa še eden je nekje bil, kjer pa še piše kakšne nagrade je še dodatno vlekel. Bom poizkusil najti.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 19.4.2012 6:57

Glasovanje o obveznem članstvu hoče vodstvo prikriti. Položnice zelo redno pošiljajo, da bi pa to informacijo posredovali, pa jim je baje "zmanjkalo časa", ker je bila revija že v tisku. Lahko pa bi člane naknadno obvestili npr. po emailu.
Tukaj je še uradni odgovor glede zamolčanosti.
http://www.ozs.si/Ozbornici/Novinarskosredi%c5%a1%c4%8de/Aktualno/Novice/tabid/278/ArticleId/854/Default.aspx

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 19.4.2012 14:01

V življenju se praviloma držim načela, da se je dobro izogibati zadrug, zbornic, agencij, in podobne "ekonomsko demokratične navlake" če se le da.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 19.4.2012 14:32

No, jaz sem pa prav danes dobil dopis od moje območne obrtne zbornice, na to temo. In veliko napihovanja, kaj vse so on naredili in še bodo za obrtnike.
Seveda se bom referenduma (kot oni temu pravijo) udeležil, glasoval PROTI, se pa bojim, kdo bo glasove prešteval, in bo vse spet po starem.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zmark » 19.4.2012 21:14

Ljudje sploh se ne zavedate,oz.nimate takšne domišljije,da bi vedeli kakšna mafija je to in kako pere naš denar.
zmark
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 20.4.2012 6:18

Nisem obrtnik ali podjetnik. Samo moje mišljenje:
Obvezno članstvo je možno samo na osnovi zakona, ki ga je sprejela državna zakonodaja. Če je obvezno članstvo državni interes, pomeni, da zbornica (združenje, zadruga, ...) deluje bolj v korist države kot v korist članov. Če začne delovati bolj v korist članov, država ne bo imela interesa za obstoj, bo ukinila obvezno članstvo.
Kadar članstvo ni obvezno, se bo združenje borilo za obstoj (več članov) in bo dejansko delalo v korist članov, da pridobi nove člane.

Se mi zdi, da so vse te obvezne zbornice samo podaljšana roka vlade. Opravlja niz del, ki bi jih dejansko morala vlada s svojimi organi.

Še nasvet: če boste dosegli prostovoljno članstvo, zamenjajte vse vplivneže zbornice - dosedanji so prodržavno usmerjeni (državi pokoren uslužbenec). Rabite združenje, ki ga vodijo aktivni obrtniki s samo delom svojega delovnega časa in dejansko živijo od obrti (ne od dohodkov za delo v zbornici).
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost