STROJNISTVO.com • Poglej temo - Miza za namizni nogomet

Miza za namizni nogomet

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Miza za namizni nogomet

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 23.4.2012 1:49

Zdravo,
Namen imam narediti mizo za namizni nogomet, ne čisto standardno izvedbo, ampak nekaj takega: http://www.gremlinsolutions.co.uk/gremi ... esuper.jpg
Oblika bo enostavnejša, tudi ne bo tako masivna, ubistvu bom porabil material, ki je ostal pri gradnji kuhinje. Problem se pojavi edino pri palicah in igralnih figurah, palice stanejo po 40eurov, zdej me pa zanima, če ima kdo kakšno idejo kako bi to lahko sam naredil, tako figure kot palice. Problem je predvsem ker je najprej potrebno montirati ožje palice kot vodilo in potem debelejše na katere se pritrdi figure...

Hvala za pomoč,

lp
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cile » 23.4.2012 8:01

Pri boljših mizah palice niso teleskopske, ampak cele - ko jo porineš, pogleda na drugi strani ven. To ti bo vejetno lažje narest. Pa priporočam, da mizo primerno obtežiš, sicer bo preveč skakala naokrog, ko se bo igra razvnela :-)
cile
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 23.4.2012 10:37

Aha, samo me malo skrbi da bi potem nasprotnika udaril s koncem palice v roko! :) Sem pa razmišljal, da bi uporabil kar kakšne stare smučarske palice, ki imajo dovolj velik fi. Ja miza mora biti dovolj težka, računam nekje na 40kg glede na velikost...

Kako pa glede igralnih figur? lesene figure verjetno nebi bile dovolj vzdržljive, predvsem prelahke pomojem, les bi moral biti bolj žilav, še kakšna ideja mogoče?

lp
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a luka32 » 23.4.2012 13:44

luka32
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 23.4.2012 14:08

Hvala za tole!

Dobil sem idejo, da bi mogoče se dobro izšlo z zložljivimi pohodnimi palicami, kaj mislite? Ima še kdo kakšno idejo?

lp
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 23.4.2012 20:34

Poskusi s kvadratnimi cevmi, hehe.
Drugače pa gre palica fi 8 in 1/4 colska cev skupaj. Ni pa slaba ideja o pohodniških palicah; a niso konično narejene?

Za figure pa bi lahko uporabil les, zakaj pa ne?
Mislim pa da bo lažje da kupiš kvadratno palico in jo na ustreznih mestih postružiš in izvrtaš.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 23.4.2012 23:30

Hvala za tole, bom malo pobrskal na odpadu, mogoče bom tam našel še kakšne odpadne cevi ali kaj podobnega :)

Za figure je dobro če so malo težje, pač lesene bi bile malo lažje od plastičnih, v skrajnem primeru bom res naredil lesene.

Mogoče bi pa šlo da bi naredil model v mavcu in vanj vlil plastiko, ki bi jo predhodno stopil na plinskem grelniku,malo sem v tej smeri razmišljal... samo nevem ali mora biti potem popolnoma ista plastika, ali pač ni važno in je popolna topljivost ter na koncu nastane homogena zmes... ima mogoče kdo kaj izkušenj s tem?

lp
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 24.4.2012 5:47

Nekaj takega pa sem mislil za figurice. Tista "glava" se mi je res posrečila :D
Slika

Mislim, da bo aluminij ali pa kakšen bron ravno prave mase. Lahko bi šlo z ulivanjem plastike. Lahko bi pa vlil tudi kovino v pesek...
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Matjaž » 24.5.2012 20:09

Glede plastike poznamo termoplaste in duroplaste. Termoplaste se da topiti - ulivati z segrevanjem duroplaste se ne da topiti z segrevanjem.
Doma dvomim da bi vam uspelo izdelati takšne ulitke z termoplasti.
Če se odločite za izdelavo iz plastike priporočam da nabavite surovo polno palico najustreznejših dimenzij in jo strojno obdelate z odvzemanjem materiala.

http://ro.zrsss.si/~puncer/mase/newpage7.htm

LP
Matjaž
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a janbaloh78 » 23.6.2012 9:34

Kdo ve mogoče, kje bi dobil kvalitetno mizo ter vse potrebno za namizni nogomet, je treba figure posebej naročiti? Zadnjič sem igral pri kolegu, in se je palica po 15-ih minutah zlomila, se mi zdi da je bilo made in china, pa sigurno je bilo drago! Lp.
janbaloh78
Novinec
Novinec

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost