STROJNISTVO.com • Poglej temo - Podajalne naprave - problemi

Podajalne naprave - problemi

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Podajalne naprave - problemi

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.5.2004 7:18

Živjo!
Na štanci imam probleme z podajalno napravo, ker mi ne zagotavlja enakega podajanja. Z tanko in ožjo pločevino (oz. lažjo) gre vse v mejah normale, z debelejšo in širšo (oz. težjo) so odstopki bolj ali manj poljubni, tja do +-0.1mm Domnevam, da potrebujem močnejšo podajalno napravo.

V kolikor ima kdo izkušnje s tem, naj mi prosim nakaže rešitev problema.
Na forumu sem tudi že zasledil naslov izdelovalca podajalnih naprav, vendar ga ne najdem, tako da so tudi ti naslovi dobrodošli!

Za pomoč se vsem najlepše zahvaljujem!

UF
Gost

Re: Podajalne naprave - problemi

OdgovorNapisal/-a longar » 12.4.2005 23:11

Anonimno napisal/-a:Živjo!
Na štanci imam probleme z podajalno napravo, ker mi ne zagotavlja enakega podajanja. Z tanko in ožjo pločevino (oz. lažjo) gre vse v mejah normale, z debelejšo in širšo (oz. težjo) so odstopki bolj ali manj poljubni, tja do +-0.1mm Domnevam, da potrebujem močnejšo podajalno napravo.

V kolikor ima kdo izkušnje s tem, naj mi prosim nakaže rešitev problema.
Na forumu sem tudi že zasledil naslov izdelovalca podajalnih naprav, vendar ga ne najdem, tako da so tudi ti naslovi dobrodošli!

Za pomoč se vsem najlepše zahvaljujem!

UF

POVEJ KAKŠNO PODAJALNO IMAŠ PNEVMATSKA ALI MEHANSKA
longar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a petercek » 12.5.2005 20:33

Podoben problem sem imel tudi sam. Rešil sem ga tako, da sem v orodjih, pri katerih sem uporabljal podajalno napravo, naredil lovilce. Ti so pa tolerirali tudi 0,4 mm.
:P
Peter (031/394-999)
petercek
Novinec
Novinec

Podajalna

OdgovorNapisal/-a talis » 13.5.2005 6:43

Odstopek, ki ga navajaš sploh ni velik (no odvisno od dolžine podajanja). V orodje vgradi lovilce traku ali pa stranski nož, če je možno, pa ne boš imel več problemov. Drugače pa je eden boljših proizvajalcev podajalnih naprav firma Bruderer iz Švice ali pa poišči podajalno na naslednjem naslovu. Ta podajalna je pa "ZAKON". http://www.pas-engineering.com/index.as ... 3&sprache=
Pri obeh podajalnih je zakon tudi cena.
Firma Kaiser iz Nemčije pravtako izdeluje kvalitetne podajalne.

Talisko
talis
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dule » 13.5.2005 9:53

Preproste in dokaj poceni so tudi Festo podajalne naprave. Dejansko so tudi zelo natančne. Pri nas jih kar dosti uporabljano, pa do sedaj še nismo imeli mobenih problemov.

Dušan
dule
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Kranj

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov