STROJNISTVO.com • Poglej temo - Obrtna zbornica

Obrtna zbornica

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Rado » 5.8.2012 18:33

LP
Za milon € mesečno naredijo premalo . Pa še to zaposleni so oni pri nas ne mi pri njih ampak izgleda ravno drugače.
Pač , če je kdo dobil čez njih delo jih hvali . Toda teh je par odstotkov . Sem pa tja tudi nepovratna sredstva ampak to je spet samo vrh . Mi pa plačujemo .
Je pa res vsak lahko misli po svoje . Kot sem že rekel država naj poskrbi , da je demokracija za vse ne samo izbrane .
lp
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 5.8.2012 20:34

Država ne bo nič poskrbela. Pravzaprav ji zelo paše in celo politiko delovanja ima tako, da nas drži po malem skregane med seboj. Tako ima še najmanj dela z nami.

Če bi bila država pametna, bi se zavedala, katera roka jo živi in bi jo skrbno negovala. Ampak je še bolj pametna in je naredila vse, da nima pri svojem delovanju nobene odgovornosti. Itak se menjujejo na 4 leta in vsakič začnejo znova, namesto da bi nadaljevali delo predhodnika. Mi pa to gledamo in plačujemo!

Glede odgovornosti, ki je ni ? Npr. prva misel tista asfaltna baza na Planinski vasi, ko so v Šentjurju sprva izdali gradbeno dovoljenje, potem pa preklicali, ker so se vmešali strici z vezami, ko jih je zaskrbelo, da bodo dobili močno konkurenco, ker so do sedaj lahko kartelno držali cene asfaltiranja, sedaj pa temu ne bo več tako.
Kako lahko državna služba kar tako, brez posledic takole po otročje izdaja in preklicuje svoje odločbe? Nihče ni odletel iz stolčka zaradi te svinjarije.

Ali primer Red Bull, ko je čisto na začetku Slovenije okoli 91 - 92 leta nek podjetnik iz Krškega pridobil načelno soglasje za distribucijo za Slo, najel v Vižmarjih skladišče in deponiral pač začetno količino Redbulla za distribucijo po slovenskih štacunah. Zadevo je zavohal Jankovič kot direktor Mercatorja, pocedil sline in zlobiral, da tipu niso izdali sanitarnega dovoljenja, čeprav je bilo obljubljeno. Brez papirjev so ga pustili pol leta, v tem času je seveda potonil sam vase! Nekaj mesecev kasneje je Mercator veselo začel sam prodajati Red Bull! Nikomur se ni nič zgodilo zaradi tega.

Proti taki državi se je težko boriti, ker se obnaša kot stekel pes, ki grize svojega gospodarja oz. roko, ki ga hrani. Mi pa to veselo gledamo in plačujemo!

V Avstriji je obrtniška ura od 32 EUR naprej, pri nas pa na javnih naročilih iščejo absolutno najcenejšega, pa če gre čisto vse zaradi tega k vragu! Če hočeš iti tja delati, imajo svoj (avstrijski) zakon, po katerem jim moraš dokazati in zagotoviti, da imajo tvoji delavci plačo najmanj tako visoko, kot je njihova povprečna. Nelojalna konkurenca onemogočena. Pri nas ... Mi pa to veselo gledamo in plačujemo!

V času bivše Juge so se delale še mnogo hujše svinjarije, zato so pa naši predniki nekako ustanovili OZ, da se je dalo vsaj delati. Marsikdo je šel raje ven. Mi, novodobni obrtniki smo pa pozabili na ta instrument in ga prepustili samemu sebi, da si je začel sam sebi pisati delovne zadolžitve in denar, ki ga za to potrebuje. Mi pa to veselo gledamo in plačujemo!

Bizoni smo, dragi Rado, in to na kvadrat! Dovolimo, da pometajo z nami, da nam podstavljajo pod noge razne fušarje na črno, ki nam zbijajo ceno, na obrtno zbornico so pa nam podtaknili svoje ljudi, ki delajo v korist države in ne nam, delodajalcem. Mi pa zopet to veselo gledamo in plačujemo! In se kregamo med seboj, namesto da bi udarili po mizi!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 6.8.2012 11:54

LP
Demz to si dobri napisal .Samo povej mi zakaj se ne zbudi mali obrtnik , zato , ker se boji , da mu bo obrtna poslala inšpekcijo . Pa naj jo .Mene je to koštalo cca jurja in veš kaj ne bom tiho .NE vem , kdo jih je poslal smrdi pa .
LP
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 6.8.2012 13:58

Ni ti obrtna poslala inšpekcijo, prej nek zafrustriran sosed ali konkurent.
Obrtna zbornica mora že po defoltu držati z nami.

Ampak veš kako je : če se greš posel, potrebuješ 3 stvari: dobrega računovodjo (ki drži s tabo in ne z državo!) dobrega advokata, ki zopet drži s tabo itd (to je za nas OZS), in kot tretje dobrega trgovca. Tudi ta mora držati s tabo, proti nagradi seveda.

Nič bogokletnega nisem izjavil, ker je vse to mogoče v okviru veljavne zakonodaje.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 16.10.2012 9:05

Da boste vedeli o kakšnih številkah se vodilni pogovarjajo. http://www.slovenskenovice.si/novice/sl ... a-krajnika
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 16.10.2012 9:20

KOUTER napisal/-a:Da boste vedeli o kakšnih številkah se vodilni pogovarjajo. http://www.slovenskenovice.si/novice/sl ... a-krajnika

He he... mi revčki s par sto ojroti mesečno smo pa tiho in jih povrhu še spoštljivo gledamo..

Rajši dam 20€ kakšni humanitarni organizaciji kot pa tej bandi lopovski.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 16.10.2012 11:17

LP
In ,kdo je kriv za to . Obrtniki brez demosa ni demokracije, ker demokracija izvira iz demosa .Poglejte malo okoli sebe in boste videli , kdo so premožni obrniki in se vprašajte , kako so se gradili .
Ladja se potaplja .

Lp
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 16.10.2012 11:25

Lp
Nekaj še povem .Predsedniki območnih zbornic in skupščine imajo mesečno 40 % plačo od sekretarejveih plač .Pa si sami izračunajte , koliko je 40 % od plače tega 18.000 € in vam bo takoj jasno koliko dobijo ljubljanski funkcijonarji pavlinjek in ostali .

Tito je nekaj dobro rekel TUJEGA NOČEM SVOJEGA NE DAM .

Lp
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Obrtna zbornica

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 6.3.2013 7:49

KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 10.3.2013 8:23

KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 28.3.2013 16:19

Sesali bodo naprej samo iz drugega seska (skupnega).
http://www.finance.si/8337113/DZ-spet-p ... i-zbornici
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 28.3.2013 19:14

če sem bil prisiljen plačevati zadnjih 12 let, bom pač še naslednjih 6 ali 7 mesecev. Potem pa prvi dan ko bo mogoče po zakonu: marš u p.m., banda lopovska.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 28.3.2013 19:18

Tako ima še kdo v mislih
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 18.4.2013 21:25

Tako je to, če OZS ne funkcionira več.

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/skrb-za-varnost-ali-polena-pod-noge-prijaviti-je-treba-tudi-menjavo-zarnice.html

Pa še bodo prihajale podobne in še hujše cvetke. :wink:

In tu imate tisti, ki verjamete, da zbornice ne potrebujemo več.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 19.4.2013 7:04

Demz napisal/-a:Tako je to, če OZS ne funkcionira več.

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/skrb-za-varnost-ali-polena-pod-noge-prijaviti-je-treba-tudi-menjavo-zarnice.html

Pa še bodo prihajale podobne in še hujše cvetke. :wink:

In tu imate tisti, ki verjamete, da zbornice ne potrebujemo več.

Seveda pa kaj še prijaviti je treba tudi ko se pose....ješ naj ti pridejo obrisat rit.
pa kje se najdejo prok...leti protofizični pojeb...ki.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov