HHO Generator - Voda je najbolj ekološko gorivo
Moderator: -M-
Res neverjetna debata, ki po kvaliteti na vseh področjih pada z vsako stranjo.
Prebral sem vse poste in pregledal še marsikatero drugo stran v zvezi s tem in morem rect, da zacenjam verjeti da je vse skupaj nateg....ceprav sem bil sprva strašno navdušen.
Predvsem me moti dejstvo da je naprava tako "preprosta" in ob vseh teh elektronsko reguliranih parametrih dandanes v avtomobilih si ne predstavljam kako lahko optimizira delovanje motorja v vseh različnih situacijah in pogojih. Samo moje nestrokovno mnenje.
Drugače pa je energija vodika sigurno energija prihodnosti dober primer najdete na:
http://www.hydro-gen.si/
Največji problem je v el. energiji, ki jo za veliko plina rabimo veliko...vendar za določene namene uporabe vodika in kisika, presenetljivo veliko prihranimo napram "tradicionalnim metodam".
Predstavljajte si Fotovoltaika+HHO generator 4000+cisterna+centralna kurjava?
To bi se greli za ceno investicije....
Pa prosim ne se bat nisem prodajalec izdelka iz linka. Le mirno.
Prebral sem vse poste in pregledal še marsikatero drugo stran v zvezi s tem in morem rect, da zacenjam verjeti da je vse skupaj nateg....ceprav sem bil sprva strašno navdušen.
Predvsem me moti dejstvo da je naprava tako "preprosta" in ob vseh teh elektronsko reguliranih parametrih dandanes v avtomobilih si ne predstavljam kako lahko optimizira delovanje motorja v vseh različnih situacijah in pogojih. Samo moje nestrokovno mnenje.
Drugače pa je energija vodika sigurno energija prihodnosti dober primer najdete na:
http://www.hydro-gen.si/
Največji problem je v el. energiji, ki jo za veliko plina rabimo veliko...vendar za določene namene uporabe vodika in kisika, presenetljivo veliko prihranimo napram "tradicionalnim metodam".
Predstavljajte si Fotovoltaika+HHO generator 4000+cisterna+centralna kurjava?
To bi se greli za ceno investicije....
Pa prosim ne se bat nisem prodajalec izdelka iz linka. Le mirno.
HHO generator 4000
www.hydro-gen.si
www.hydro-gen.si
- supertehnik
- Novinec

Glede prihodnosti vodika se motiš. Če ga enostavno primerjaš z metanom, nima skoraj na nobenem področju praktično prednost. Ustreza samo pogoju, da je vse drugače in se nič ne spremeni. Mislim to, da ostaja proizvodnja in distribucija vodika v rokah kapitalsko močnih oseb (fizičnih in pravnih). Glede na to, da se kapitalu majejo tla, postaja posilstvo v smer vodika vedno manj verjetno. Sploh, če upoštevaš, da v edini državi z realnim denarjem (Kitajski) že kar nekaj časa odkupujejo fekalije in jih z dobičkom fermentirajo.
Če se ne bomo hitro streznili, nas bodo povozili čisto na vseh področjih.
LP
Če se ne bomo hitro streznili, nas bodo povozili čisto na vseh področjih.
LP
- Sergej
- Strokovnjak

Do neke mere imaš prav.....ampak kljub mojemu omejenemu znanju na to temo....je dejstvo da pri vodiku ni prisoten ogljik...metan pa je še vedno sicer ena najbolj preprostih in "čistih" oblik fosilnih goriv.
poleg tega si ne predstavljam kako metan pridobivati lokalno in to mislim doma, razen če si naredim velik kompostnik
na kar nakazuje moj komentar v prejšnjem postu.
Kot že rečeno "brezplačni" viri električne energije v kombinaciji z producenti vodika....mogoče je za razmislat.
Se pa strinjam da izkoriščanje metana (kar že počnemo v sloveniji na raznih deponijah itd) ni zanemarljiv vir energije na nivoju države - lokalne skupnosti...pa smo spet pri kapitalu...itd.
LD
poleg tega si ne predstavljam kako metan pridobivati lokalno in to mislim doma, razen če si naredim velik kompostnik
Kot že rečeno "brezplačni" viri električne energije v kombinaciji z producenti vodika....mogoče je za razmislat.
Se pa strinjam da izkoriščanje metana (kar že počnemo v sloveniji na raznih deponijah itd) ni zanemarljiv vir energije na nivoju države - lokalne skupnosti...pa smo spet pri kapitalu...itd.
LD
HHO generator 4000
www.hydro-gen.si
www.hydro-gen.si
- supertehnik
- Novinec

Če dovolite bi še jast povedal svojo izkušnjo z pridobivanjem vodika in samo izgradnjo vodikovih celic.
Za zadostno pridobljeno količino vodika iz zaprte suhe celice za vgradnjo v avtomobil je potrebno zelo malo vložene energije se pravi toka.
Pri mojem zadnjem primeru samoizgradnje take celice,se mi je zadeva zelo obrestovala.Porabo goriva pri dizelskem motorju sem zmanjšal za 30%,kar se meni zelo pozna,saj na dan naredim cca 150km.Na testiranju jo imam že kakšne 3 mesece in deluje odlično,prav tako avtomobil.
Pa naj se ne oglasijo sedaj mehaniki,ker sem sam to po poklicu in vem kaj govorim !Tudi izgorevanje je dosti dolj čisto in seveda manj emisij izpuščenih v ozračje,merjenje na tehničnem pregledu.
Za dober izkoristek je potrebno seveda izdelati dodatne komponente,ki ti pri tem pomagajo.Pri moji celici je poraba 7A in pridobljenih 3,5l vodika na minuto,kar pa zadostuje za avtomobil.
Tako,da tisti,ki ste mnenja,da je zadeva lari fari se motite.
Ne prodajam nič,samo delim mojo zgodbo in moje znanje z vami
lep pozdrav
Za zadostno pridobljeno količino vodika iz zaprte suhe celice za vgradnjo v avtomobil je potrebno zelo malo vložene energije se pravi toka.
Pri mojem zadnjem primeru samoizgradnje take celice,se mi je zadeva zelo obrestovala.Porabo goriva pri dizelskem motorju sem zmanjšal za 30%,kar se meni zelo pozna,saj na dan naredim cca 150km.Na testiranju jo imam že kakšne 3 mesece in deluje odlično,prav tako avtomobil.
Pa naj se ne oglasijo sedaj mehaniki,ker sem sam to po poklicu in vem kaj govorim !Tudi izgorevanje je dosti dolj čisto in seveda manj emisij izpuščenih v ozračje,merjenje na tehničnem pregledu.
Za dober izkoristek je potrebno seveda izdelati dodatne komponente,ki ti pri tem pomagajo.Pri moji celici je poraba 7A in pridobljenih 3,5l vodika na minuto,kar pa zadostuje za avtomobil.
Tako,da tisti,ki ste mnenja,da je zadeva lari fari se motite.
Ne prodajam nič,samo delim mojo zgodbo in moje znanje z vami
lep pozdrav
- bostjan27
- Pripravnik

Metan brez problema proizvajaš doma. To je po mojem prepričanju tudi glavni zaviralni moment - energija je pač pod državnim monopolom. Rabiš samo veliko neprodušno vrečo in organsko snov. Tudi utekočinjanje ni neka vesoljska tehnologija. Razen tega vsi stroji zaenkrat ostajajo praktično nespremenjeni. Verjamem, da velika industrija sanja zamenjavo kakšne polovice pogonskih agregatov pod obvezno.
Naprej je zanimivo stališče Južne Koreje, da ne misli več vlagat v vetrnice in sočne celice! Kaj imajo za bregom? Tudi Nemčija opušča solarne panele (verjetno, ker so proizvodnjo prevzeli Kitajci).
Grem stavit, da bo tudi s klopotci v kratkem tako, če in ko bodo EU subvencije usahnile. (osebno mislim, da so tehnološki nateg stoletja)
LP
Naprej je zanimivo stališče Južne Koreje, da ne misli več vlagat v vetrnice in sočne celice! Kaj imajo za bregom? Tudi Nemčija opušča solarne panele (verjetno, ker so proizvodnjo prevzeli Kitajci).
LP
- Sergej
- Strokovnjak

bostjan27 napisal/-a:Za zadostno pridobljeno količino vodika iz zaprte suhe celice za vgradnjo v avtomobil je potrebno zelo malo vložene energije se pravi toka.
Potrebno je približno 2,5 x toliko energije kot jo dobiš. Če ne, bo nekdo dobil nobelovo. -> Preveri merilne metode.
Tudi sam nisem mehanik. Sem pa energetik in v desetletjih prakse mi je vse delovalo skladno s teorijo. Razen vetrnjače in zato sem prepričan, da so klopotci nateg.
LP
- Sergej
- Strokovnjak

Sergej glede meritev ne bom preveč pametoval,ker nisem nikoli šel za tem.Samo meni osebno se zdi pri moji celici to zelo dober izkoristek kolikor vložiš v njo.
Je pa res,da imam naknadno izdelane komponente,brez katerih pa dobim natanko polovico manj.
Če povem odkrito so tudi meni klopotci en nateg,smao kaj moremo tako pač je ne
LP
Je pa res,da imam naknadno izdelane komponente,brez katerih pa dobim natanko polovico manj.
Če povem odkrito so tudi meni klopotci en nateg,smao kaj moremo tako pač je ne
LP
- bostjan27
- Pripravnik

bostjan27 napisal/-a:Gre za vw 1.9 tdi 130 konjski agregat
Se pravi prej ti je pil 5 litrov/100 km, kot se radi hvalite VWjevci, sedaj pa 3,5 litrov/100km.
In to motor s 130KM...no upam da motor vidi kdaj obrate nad 1500min-1
Še malo pa ti bo nafta nazaj v rezervoar tekla, sedaj ko gre cena gor. Predlagam da odpreš doma črpalko in prodajaš to nafto.
Pa LP.
- lesy1
- Strokovnjak

Ne moj avto ni nikoli pil 5 litrou,razen ko je na mestu v prostem teku
.Hvalijo se že lahko ja,samo res je bolj malo
Vozim razmeroma kar hitro,ker imam vsak dan 130km avtoceste za službo in poraba je bila prej cca 6.5l pa tudi do 7l.
Po vgradnji hho-ja mi porabi od 4.5 do 5 litra.
Verjemi ali ne ampak tako je
Ideja o prodaji nafte pa ja ni slaba,samo kaj ko mi vseeno vso popije

Vozim razmeroma kar hitro,ker imam vsak dan 130km avtoceste za službo in poraba je bila prej cca 6.5l pa tudi do 7l.
Po vgradnji hho-ja mi porabi od 4.5 do 5 litra.
Verjemi ali ne ampak tako je
Ideja o prodaji nafte pa ja ni slaba,samo kaj ko mi vseeno vso popije
- bostjan27
- Pripravnik

Tu nam dopovedujejo, da gre samo za "začimbo", samo majhen dodatek H2, ki naj bi tako izboljšal izgorevanje, da bi izboljšali izkoristek motorja. Verjetno je soudeležen tudi pridobljen kisik O2 iz reakcije, gre pa za zelo majhne količine obojega.
Katalizator. Nekaj takega, kot homeopatija.
Zakaj velike oči - v dimnih plinih so vedno sledi H2 in tudi O2, ki ga sledi lambda sonda za regulacijo delovanja motorja.
Tudi, če bi bilo kaj na tem, bi bilo treba najprej spremeniti elektronsko krmiljenje (ker imamo sedaj mnogo več kisika, kot sicer) in šele potem dodajati katalizatorje ali kaj bi naj bi ta vodik predstavljal...
Opomba: Katalizator v tem primeru seveda ni pravi izraz, ker pač vodik zraven izgori, se pa ne spomnem drugega ...
Katalizator. Nekaj takega, kot homeopatija.
Zakaj velike oči - v dimnih plinih so vedno sledi H2 in tudi O2, ki ga sledi lambda sonda za regulacijo delovanja motorja.
Tudi, če bi bilo kaj na tem, bi bilo treba najprej spremeniti elektronsko krmiljenje (ker imamo sedaj mnogo več kisika, kot sicer) in šele potem dodajati katalizatorje ali kaj bi naj bi ta vodik predstavljal...
Opomba: Katalizator v tem primeru seveda ni pravi izraz, ker pač vodik zraven izgori, se pa ne spomnem drugega ...
Delo krepeli človeka.
- Demz
- Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov