epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Sergej napisal/-a:Brez pomena razlagaš Krpan, ker imaš tu opravka s 'praktičnimi strokovnjaki', ............
LP

Tako,je prjatu,je treba delat,če izpade okroglo,je lopata,če pa izpade koničasto,bo kramp.L.p.Ligor_k napisal/-a:janis, ljubohor, torej vidva verjameta, da je HT (hidrogenska tehnologija) bil pri BMW-ju (oz. katerikoli drugi avtomobilski tovarni) in da so ga odslovili z besedami, da to že imajo, pa ne smejo prodajati?
Se vama ne zdi veliko bolj verjetno, da se to ni zgodilo, oziroma svojega produkta ni ponudil nikomur?
In če njegov proizvod deluje iz tega sledi, da lahko v garaži narediš motor z veliko boljšim izkoristkom, kot ga lahko naredijo vsi vrhunski inženirji na svetu z najsodobnejšo opremo.
Za dokazovanje, da zadeva ne deluje, sploh ne potrebuješ znanja fizike, samo zdravo kmečko pamet.

janis napisal/-a:Ja, mislim da omenjanje Hitlerja in razlaga vzrokov za nastanek velikih vojn pa definitivno sodi na strojniški forum, sploh v temo o morebitni izboljšavi bencinskega motorja..verjetna rešitev problema..in to strokovna
![]()
Kar se pa tiče vibeove teorije, pa nimam pojma čemu je namenjena in o čem govori...
Sam sem včasih nastavil vžig na fičotu kar od oka, pa vam povem, da mi je bolje laufal, kot pa tovarniško nastavljen(po Vibeovi formuli)![]()
Kolikor pa vem, pa Vibe ni delal poizkusov na gorivu z dodatkom čistega vodika in kisika
Še kej!?

Se ti dozdeva..hscnc napisal/-a:janis napisal/-a:Ja, mislim da omenjanje Hitlerja in razlaga vzrokov za nastanek velikih vojn pa definitivno sodi na strojniški forum, sploh v temo o morebitni izboljšavi bencinskega motorja..verjetna rešitev problema..in to strokovna
![]()
Kar se pa tiče vibeove teorije, pa nimam pojma čemu je namenjena in o čem govori...
Sam sem včasih nastavil vžig na fičotu kar od oka, pa vam povem, da mi je bolje laufal, kot pa tovarniško nastavljen(po Vibeovi formuli)![]()
Kolikor pa vem, pa Vibe ni delal poizkusov na gorivu z dodatkom čistega vodika in kisika
Še kej!?
Ja še nekaj. Potemtakem tudi veš da ga ni sodobnega motorja ki bi dovoljeval obratovanje z lončki kateri vplivajo na kvaliteto goriva. Ne poznam strokovnjaka ki bi motorno elektroniko "naštelal" z premostitvami in releji...![]()
He he,..vse bolj se mi dozdeva da ti motorji varčujejo z gorivom zgolj zaradi preklopa obratovanja v način z pol manjšo močjo.....

janis napisal/-a: Sam mislim, da je mogoče še precej povečati izhodno moč motorjev ob enaki porabi goriva....
A z nadaljnim raziskovanjemm se vedno znova pojavljajo novi izzivi in nova vprašanja. In kdo bo dal odgovore na ta vprašanja?? Verjetno ne tisti, ki trdi, da se sedanji 30% izkoristek motorjev(Tukaj mislim spremembo iz kemične, preko toplotne v mehansko energijo) ne da povečati in verjetno tudi ne tisti, ki išče razne perpetuumee in trdi, da delujejo že, samo trenutno ne.. ...
Verjetno bo najprej našel rešitev nekdo, ki se ne bo omejeval s svojim znanjem-neznanjem, ampak enostavno znal sprejeti idejo in izziv z zavedanjem, da se vse da, le mi še nismo odkrili, kako. In potem preko tega iskal dodatna-nova znanja.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov