STROJNISTVO.com • Poglej temo - Sluzba, koliko se nas odpravlja v tujino?

Sluzba, koliko se nas odpravlja v tujino?

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a BountyH » 15.11.2012 17:16

dugi117 napisal/-a:@BountyH:

Ne. Za FMEA uporabljamo zgolj in le Excell-ovo predlogo, ki je bila izdelana interno. Ta predloga je standardizirana in jo uporablja celoten SVAI (Linz (A), Marnate (I), Montbrison (F), Stockton (UK), Worcester (ZDA)). Na tem podrocju tudi veliko sodelujemo s TÜV Austria in tudi oni FMEA delajo "na roko".

Sem o tem govoril s kolegom, ki je pri firmi nekaj let dlje kot jaz. Pravi, da s(m)o nekaj nekoc testirali, pa se nobeden ni mogel poistovetiti z zadevo in nadrejeni so potem zahtevali razvoj "lastne" metode, ce lahko temu tako recem.

Mislim, da se nismo dobro razumeli. Obrazec za FMEA je pač takšen kot je, mene zanima če kdo uporablja semantično tehnologijo v Goldfijerju za analizo potencialnih možnih napak in odpravo le slednjih. Semantična tehnologija razume pomen besed in njihovih zvez. Tako lahko vprašamo:"Why will the seal fail" in Goldifre prečesa svo možno literaturo na to temo, ki je dostopna in napove možne vzroke napak. Slednje postane zanimivo, če razvijamo povsem nove tipe izdelkov, pri katerih še nimamo prakse, da bi določili RPN-e. Ta zadeva bo po mojem postala sestavni del DFSS projektov, pa prej v tujini kot pa v naši kloaki, aja saj kot sem že bral pred časom na tem forumu v Sloveniji DFSS ni potrebna...
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 15.11.2012 17:36

je to slucajno tisti invention machine nekaj?
lahko na hitro opises, kako to dela, si ne predstavljam lih dobro?
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dugi117 » 16.11.2012 8:16

Sem ze prav razumel. Pri nas pac ni interesa (govorim za SVAI), da bi uporabljali to tehnologijo. Osnova dobro izvedene FMEA je strokovna ekipa z veliko izkusnjami in tako delajo tudi organizacije kot so TÜV Austria, Quality Austria, ipd.

Jaz sem se za FMEA moderatorja solal pri Quality Austria, predavatelj je imel 30 let delovnih izkusenj na tem podrocju iz avtomobilske industrije (Chrysler, Ford, VW - se vedno je tam). Kategoricno je zavracal karsnokoli uporabo racunalniskih simulacij in programov pri izdelavi FMEA. Na vprasanje zakaj, je vedno odgovoril, da je le dobro in nacrtno izbrana "ziva" ekipa pogoj za dobro in uporabno analizo (TÜV Austria je lani pri nas delal FMEA z 22 clani ekipe).

Seveda pa ne recem, da se v prihodnje ne bo kaj spremenilo in bomo prej ali slej vsi prestopili na kaksno drugo metodo.
Lep pozdrav.
dugi117
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 16.11.2012 8:23

dugi117 napisal/-a:Sem ze prav razumel. Pri nas pac ni interesa (govorim za SVAI), da bi uporabljali to tehnologijo. Osnova dobro izvedene FMEA je strokovna ekipa z veliko izkusnjami in tako delajo tudi organizacije kot so TÜV Austria, Quality Austria, ipd.

Jaz sem se za FMEA moderatorja solal pri Quality Austria, predavatelj je imel 30 let delovnih izkusenj na tem podrocju iz avtomobilske industrije (Chrysler, Ford, VW - se vedno je tam). Kategoricno je zavracal karsnokoli uporabo racunalniskih simulacij in programov pri izdelavi FMEA. Na vprasanje zakaj, je vedno odgovoril, da je le dobro in nacrtno izbrana "ziva" ekipa pogoj za dobro in uporabno analizo (TÜV Austria je lani pri nas delal FMEA z 22 clani ekipe).

Seveda pa ne recem, da se v prihodnje ne bo kaj spremenilo in bomo prej ali slej vsi prestopili na kaksno drugo metodo.

No prav slednje me je zanimalo, izkušnje iz prve roke. Hvala.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 15.12.2012 12:34

Po 4 mesecih v Stockholmu;
če odšteješ mraz in pomanjkanje piva pod 7€ sploh ni tako slabo:)
Birokracija je ful manjša kot pri nas:) dovoljenje za prebivanje sem dobil v enem tednu!
Država plača tečaj jezika (knjige, fotokopiranje,...) in če uspešno končaš si še finančno nagrajen( par sto€, odvisno od stopnje)
Teta recesija je tudi tu napovedala obisk-so postali zelo previdni pri zaposlovanju. Jezik je obvezen za vse kar je več od lopatanja snega:) ok so izjeme kake male firme, ampak imajo zelo striktno urejeno izobraževanje jezika in če nima ravno tvoj stric trgovine restavracije firme, da boš delal pri njemu je jezik-osnovno poznavanje-obvezen! Se sploh ne sekirajo in vse papirje od začetka pošiljajo na swe, tudi odgovore na maile v angleščini dobiš v swe (od države,firme,...)
Službe so še se pa pozna da so firme bolj previdne. Če pa maš magisterij ali več se sploh ne rabiš sekirat za službo če znaš swe, je oglaov kolikor hočeš! Sedaj moči usmerjam v učenje jezika: Jag är Janez...:D Sem opazil da so poleti oglase dajale firme, zadnja dva meseca pa je ze 70% ali več oglasov preko agencij, za vsa dela od lopatanja snega do vodstvenih funkcij, celo javna uprava išče preko agencij (učitelji,...)
Se pa prjavljam na oglase kjer me zanima delo-mal sem še izbirčen, če bo ratalo bo, če ne pa po novem letu pač vzamem prvo kar pride pod roke in potem naprej. Plače vas verjetno zanimajo, kolega dela kot serviser toplotnih črpalk in je rekel da je plača faktor 3 kot doma in da s ne predstavlja da bi kdaj doma živel tako kot sedaj tu! S tem da plačuje nenormalno visoko najemnino (tu so res ful visoke, če nisi član zadruge ali pa nimaš svojega stanovanja. Malo sem gledal po javno dostopnih podatkih je povprečna plača ing v Stockholmu okoli 30.000 SEK/mes +- 3,000SEK 1€=8,5SEK. Na splošno je tu kar drago ampak stvari delujejo.Javni prevoz stane cca 100€/mesec ampak deluje!!! SL.se pokriva površino 1/4-1/3 slovenije cca1.000.000 ljudi in avta ne pogrešam!! Hrana je baje 3.najdražje v EGS Danska in Norveška so večji važiči...
Bencin je cca 14,20sek desel tud okol 14sek, 2 samsung S3 s fri surf (LTE) in 3000sms,mms,klici...blabla je manj kot 100e na mesec, tako da se da z eno swe plačo preživeti mesec nič bolj skromno kot v Ljubljani s dvema povprečnima slovenskima in najemnino cca450-500€-odvisno kolk je toplarna dala od sebe... Zaenkrat nama ni zal za odločitev o selitvi, je pa res da sem začel pogrešat to da nisem v službi-pranja in čiščenja stanovanja se hitro naveličaš:)
Takle mamo:) -1° in pihovito zunaj, bomo doma ostali:)
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 15.12.2012 13:35

Drži se, pa srečno :)

Pa par besed sem se spomnu najbolj osnovnih, katere me je ena švedinja enkrat naučila Fitta, Tuttar, Kuk :)
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 15.12.2012 13:50

Lepo te je to učila :D

aja kar se bejb tiče, pod hišo neki rihtajo železnico, pol al pa še več jih pripeljejo blond bejbe stare do max 25, majo to ful porihtano! Na Karolinski ful gradijo nove stavbe in med delavci je vsaj 1/4 žensk na gradbišču, našminkane zrihtane, sam da so oblečene v fluorescentne zelene obleke:) delajo pa vse od kamiona do montaže oken!
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 15.12.2012 14:25

Dej ti malo ponucaj 8MP camero z S3-ja, da malo to deliš z soforumaši :) (tiste 25 letne zadeve :) )

Glede tega so mi razložili stroga družbena pravila, če se ti vidita obe roki pri opazovanju, ni nič hudega :P
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 17.12.2012 16:56

tisto s foni je bila primerjava, nimam s3...ko bo resna sluzba pa mogoč bo če ne bo prej s4 zuni:) bom poskusil slikat kako bejbo ko vozi vozilo na več kot dveh oseh:)
pa pripopal kako sliko tu:)

ps:men se zmer forum zmrzuje....
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Relanium » 19.12.2012 7:18

janz napisal/-a: Birokracija je ful manjša kot pri nas:) dovoljenje za prebivanje sem dobil v enem tednu!

V to sploh ne dvomim ker ko sem si rihtal prakso sem imel dosti dosti manj zadev za urejat s skandinavci kot pa doma!!

Pa kolk sem slišal imajo švedi ta razmerja med spoloma zelo drugačna, tam so baje ženske zelo možate.
Nevem no, nekak mi ni za met babo kjer ne veš, kdo je sploh glavni v bajti.
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 19.12.2012 8:32

nisi nobene spoznal, da bi znal povedati iz lastnih izkusenj? so pa baje znane kot bolj hladne.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 19.12.2012 14:29

Baje, da so tolk hladne da švedi na veliko uvažajo tajke.

In potem vidiš na cesti 2 metrskega vikinga ter meter in čevap veliko tajko.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 19.12.2012 23:44

Pa smo postali se antropoloski forum. Ze vidim v diplomski al pa dr disertaciji, kako strojnik razumejo severnjaki druzbo :D :D kak fdv al pa sosedje v ulici
Je nekaj zrn resnice v zgornjih prispevkih sem o hladnih sedanjih bi pa se dalo katedro odpret ne sam nega doktorata napisati!! :wink: :oops: :oops: :oops: :oops:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 19.12.2012 23:48

Pa smo postali se antropoloski forum. Ze vidim v diplomski al pa dr disertaciji, kako strojnik razumejo severnjaki druzbo :D :D kak fdv al pa sosedje v ulici
Je nekaj zrn resnice v zgornjih prispevkih sem o hladnih sedanjih bi pa se dalo katedro odpret ne sam nega doktorata napisati!! :wink: :oops: :oops: :oops: :oops:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 28.12.2012 7:48

NORVEŠKA
išče letos vsaj 7.000 višjega tehničnega kadra v energetskih podjetjih, ( ploščadi - nafta,plin ...) plače 70.000 do 100.000 € ,obvezno znanje angleščine
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost