epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
dugi117 napisal/-a:@BountyH:
Ne. Za FMEA uporabljamo zgolj in le Excell-ovo predlogo, ki je bila izdelana interno. Ta predloga je standardizirana in jo uporablja celoten SVAI (Linz (A), Marnate (I), Montbrison (F), Stockton (UK), Worcester (ZDA)). Na tem podrocju tudi veliko sodelujemo s TÜV Austria in tudi oni FMEA delajo "na roko".
Sem o tem govoril s kolegom, ki je pri firmi nekaj let dlje kot jaz. Pravi, da s(m)o nekaj nekoc testirali, pa se nobeden ni mogel poistovetiti z zadevo in nadrejeni so potem zahtevali razvoj "lastne" metode, ce lahko temu tako recem.

dugi117 napisal/-a:Sem ze prav razumel. Pri nas pac ni interesa (govorim za SVAI), da bi uporabljali to tehnologijo. Osnova dobro izvedene FMEA je strokovna ekipa z veliko izkusnjami in tako delajo tudi organizacije kot so TÜV Austria, Quality Austria, ipd.
Jaz sem se za FMEA moderatorja solal pri Quality Austria, predavatelj je imel 30 let delovnih izkusenj na tem podrocju iz avtomobilske industrije (Chrysler, Ford, VW - se vedno je tam). Kategoricno je zavracal karsnokoli uporabo racunalniskih simulacij in programov pri izdelavi FMEA. Na vprasanje zakaj, je vedno odgovoril, da je le dobro in nacrtno izbrana "ziva" ekipa pogoj za dobro in uporabno analizo (TÜV Austria je lani pri nas delal FMEA z 22 clani ekipe).
Seveda pa ne recem, da se v prihodnje ne bo kaj spremenilo in bomo prej ali slej vsi prestopili na kaksno drugo metodo.

janz napisal/-a: Birokracija je ful manjša kot pri nas:) dovoljenje za prebivanje sem dobil v enem tednu!

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost