STROJNISTVO.com • Poglej temo - CFD modeliranje

CFD modeliranje

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a G » 24.6.2005 7:03

Lukec, skoraj ne verjamem, da uporabljaš doma samo originalne programe, za katere si mastno plačal. Če se želiš s tem doma mal igrat, dobiš na "muli" praktično katerikoli software.
G
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Lukec » 24.6.2005 7:28

Seveda, se povsem razume. Pa vendar mi enega resnega CFD programa še ni uspelo najt. Oziroma najt že, ne pa tudi dobit.
Lukec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eustahije » 24.6.2005 7:45

Očitno bo potrebno g. G-a zadolžiti za oskrbo in distribucijo 'ta boljšega' software-a, s katerim se bomo potem doma igračkali! A je možno za igro dobiti kakšen CFD, če si že slovenska podjetja tega ne morejo privoščiti niti za resno delo? Sicer sem malo zloben vendar se mi zdi, da je tebi omogočena uporaba večih programov ker si na fs.uni-lj.si :cry: in se ti zdi samoumevno, da tudi ostali imajo pristop do istih licenčnih programov, fakultetam je še vedno lažje kot samostojnim podjetjem!

Brez zamere!
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a G » 24.6.2005 10:38

Zgleda da se nismo prav razumeli.

Nisem govoril o licenčnih programskih paketih, ampak o črnih verzijah, ki si jih lahko vsak doma dolpotegne z raznimi p2p programi. S temi programi pa se lahko vsak doma "igra" in se uči modeliranja dinamike fluidov.

Tudi npr. CFX se da tako dobiti.

Pa še nekaj. Da ne bo sedaj izpadlo, da jaz podpiram piratstvo oziroma kakršnokoli izkoriščanje podjetij, ki so CFD pakete razvijala. Če bi kdo hotel na ta način služiti, si bi seveda moral priskrbeti originalno verzijo s komercialno licenco.
G
Pripravnik
Pripravnik

Nesporazum št.2

OdgovorNapisal/-a eustahije » 24.6.2005 11:54

Pa še nekaj. Da ne bo sedaj izpadlo, da jaz podpiram piratstvo oziroma kakršnokoli izkoriščanje podjetij, ki so CFD pakete razvijala. Če bi kdo hotel na ta način služiti, si bi seveda moral priskrbeti originalno verzijo s komercialno licenco.

Sorry, očitno si mi zameril, čeprav sem napisal, da mi ne! Nisem te obtožil in ne trdim, da podpiraš piratstvo! Ti meni rajši povej o tkonkretnih sposobnostih CFD opreme, povej kaj si delal, ko si omenil v prejšnjih objavah črpalke,...??? Meni se bojo, pa upam tudi drugim obiskovalvcem tega foruma, sproti porajala vprašanja, če ti je sploh se za o tem pogovarjati?
OK?
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a G » 24.6.2005 12:15

Eustahije, ni panike, ni nobene zamere, nisem tvojga posta tko vzel.

Primere, ki smo jih ali jih še pri nas računamo, pa na tem mestu ne bi našteval oziroma jih podrobno opisoval. V tej temi, ki sem jo odprl, me je bolj zanimalo koliko slovenskih strojnikov (predvsem tistih, ki delajo v industriji) sploh pozna to področje in njegove prednosti pri razvoju izdelkov in optimiranju procesov.

Naj še enkrat ponovim: reševati se da načeloma vse probleme povezane s tekočinami. Kako detaljno jih obravnavamo pa je predvsem stvar gostote mreže in pa poznavanja robnih oz. začetnih pogojev. S tem pa vplivamo na čas računanja in potrebo po procesorski moči.
G
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a eustahije » 24.6.2005 12:29

Potem pa bomo novo temo odprli recimo: Oprema za odpravo problemov pri delu s tekočinami, seveda strokovno zanimivi! ali pa: Problematika turbin in črpalk pri obratovanju!, ali pa: Osveščenost slovenskih strojnikov o opremi, ki je ne bojo nikoli uporabljali!
:lol: No, malo sem pretiraval pri zadnji temi :lol:
eustahije
Moderator
Moderator

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov