STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mig/Mag varjenje - parametri

Mig/Mag varjenje - parametri

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Mig/Mag varjenje - parametri

OdgovorNapisal/-a dakomat » 14.2.2013 16:11

birt2 napisal/-a:A imaš na aparatu že evro priključek?(me sam iz firbca zanima).

Ja. Si mi ga ti prodal??? :D

Nekako mi uspeva, počasi gre na bolje, hvala za nasvete. Zanima me t.i. točkovno varjenje z CO2 aparatom. V tem načinu aparat sam prekine varjenje in dotok žice??
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ssecnik » 14.2.2013 16:17

Sem pa nekoč videl aparat,ki je imel OSEM stopenj GROBE nastavitve in tTRI FINE nastavitve.Jasno,da fant ni mogel nastaviti aparata dokler nismo to ugotovili.Preveri.

LP Srečo
ssecnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ssecnik » 14.2.2013 16:17

Sem pa nekoč videl aparat,ki je imel OSEM stopenj GROBE nastavitve in tTRI FINE nastavitve.Jasno,da fant ni mogel nastaviti aparata dokler nismo to ugotovili.Preveri.

LP Srečo
ssecnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 14.2.2013 22:12

Z 250 amperi bi že kar dobro varil z 1.6 žico, ne pa 1mm. Z 1mm žico pa 250 A bi moralo kar goret-če bi varil nepretrgano 10-15 minut, bi se morala že pištola segret, da bi jo komaj držal. Nekaj z amperažo ni tko, kot bi moralo bit.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 15.2.2013 20:01

Hvala, bom še preveril...

LP!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 5.3.2013 19:58

Čer. Sem poizkusil več različnih načinov drže gorilnika in ugotovil da je tu bil problem. :)

Sedaj se mi pojavlja spet nekaj motečega; in sicer, da ni konstantnega obloka. Najprej se oblok lepo vžge in varim cca: 4 - 5 sek, potem pa začne pokat in kose žareče žice razmeče okoli vara. To se dogaja vsega skup mogoče 2 sek, potem pa se spet vzpostavi oblok in normalno varim naprej, nakar spet poka...

Ima kdo kak predlog kaj bi lahko bilo narobe ali gre zgolj za napako varilca??
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ssecnik » 5.3.2013 21:15

Verjetno je kaj narobe z pomikom.Še najbolje bo,da neseš kabel in pištolo na servis,da ti zamenja bovden in šobe.Tako boš zagotovo vedel da ni problem v kablu.Če bo še nagajalo,boš pogledal pomik,oz. koleščka...
ssecnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 5.3.2013 21:28

ssecnik napisal/-a:Verjetno je kaj narobe z pomikom.Še najbolje bo,da neseš kabel in pištolo na servis,da ti zamenja bovden in šobe.Tako boš zagotovo vedel da ni problem v kablu.Če bo še nagajalo,boš pogledal pomik,oz. koleščka...

Hvala za hiter odziv. Naj povem da je menjano vodilo žice in sprednja šoba, razpihovalna šoba je očiščena. Kaj bi lahko bilo narobe z koleščki?

Sem probal variti z varstrojem 1805 in je var tako lepo tekel, na mojem starem "geplu" pa noče... :(
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 16.5.2013 11:26

Ker vem, da nas je v zadnjem času precej posodobilo varilski strojni park v delavnici z Varmigi 400K Synergy, bi bilo dobro, da kakšno rečemo o nastavitvah tega aparata. Kljub temu, da je to stroj za vikat, me moti par stvari:

1. Nima programske možnosti za varjenje s čistim co2, zgolj z mešanicami.
2. Ventilator ves čas rohni na polnih obratih, pa bi lahko imel regulacijo obratov glede na temperaturo na diodah
3. Programi imajo po defoltu preveliko podajanje žice. Vedno varim s cca 70-85% podajanjem žice glede na programirano vrednost.
4. Najbolj pa me moti, da nima možnosti shranjevanja lastnih programov.

Da pa ne bom samo grajal; S tem strojem se da narediti zvar za v učbenik...

Kakšna so vaša opažanja in mnenja?
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 17.5.2013 7:04

V neki drugi temi smo se pregovarjali glede synergy parametrov.Še vedno trdim da si aparat lahko optimalno nastaviš samo ročno brez da ti stroj sam nekaj nastavlja.Me prav zanima kaj bi aparat nastavil ko bi hotel variti 5mm in 1mm skupaj ali pa ko zvarni rob nima enakomernega razmaka in je nekje 0.5mm drugje pa 5mm lufta.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 17.5.2013 8:34

KOUTER napisal/-a:V neki drugi temi smo se pregovarjali glede synergy parametrov.Še vedno trdim da si aparat lahko optimalno nastaviš samo ročno brez da ti stroj sam nekaj nastavlja.Me prav zanima kaj bi aparat nastavil ko bi hotel variti 5mm in 1mm skupaj ali pa ko zvarni rob nima enakomernega razmaka in je nekje 0.5mm drugje pa 5mm lufta.

Drži. Saj ta aparat to čisto vredu omogoča. Program ti predlaga nek pomik žice, ti pa ga s potenciometrom korigiraš +/-40%. Ima pa tudi možnost čisto ročnih nastavitev. Če veliko menjaš debeline varjencev je to s programi zelo dobrodošlo. Moti pa me, kot sem že napisal, da si ne morem shraniti lastnih uporabniških programov.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 17.5.2013 8:53

Da ti program predlaga neko vrednost ti pa korigiraš +/-40% je bolje da tega nimaš ker je neuporabno.
Tudi za začetnike je brez veze ,ker ti aparat ne nastavi niti približno tako kot je treba in revež ki tega ne ve se bo mučil cel dan in sral ocvirke na kovino pa na koncu bo var še vedno kot domači ocvirki.
Kako ti pa nastavi,A in pomik če hočem recimo variti 5mm in 1mm debel pleh?
Se pa strinjam ,da če variš res veliko različnih in različno debelih materialov in imaš bolj slab spomin da ti pomaga ,če bi lahko dal parametre v memory ampak kot praviš tega ne omogoča.

Če ni ne more crknit :D
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 17.5.2013 11:41

No, Kouter ajde, da vidimo s čim potem ti variš, ko kritiziraš vse povprek... :)

Če bi se držali tistega reka, potem bi varilnih aparatov sploh ne potrebovali, jekla pa ne poznali. Plavž se namreč lahko tudi pokvari pa, da ne govorim o strojih v valjarni.. tisoč možnosti za okvaro... :wink:
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 17.5.2013 12:10

Ne kritiziram vsevprek ampak povem svoje mnenje.Dvakrat sem že vprašal kaj ti ponudi aparat v določenem primeru pa še vedno nisi odgovoril.
Sicer imam pa dve Iskre Mig 200,Varstroj supermig 280,Wtl 200A tig, Varstroj Varex 160/180 in sem z vsemi zelo zadovoljen.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nejko* » 17.5.2013 12:26

ste me že malo iz tira vrgli glede synergy 400, ga še nisem imel časa sprobat!
menda ja ni tako slab!?
danesm grem še po jeklenko pa čez vikend probamo
nejko*
Pripravnik
Pripravnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 37 gostov