epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

moi napisal/-a:mal sem gledal neko knjigo o catii v6 in moram reci, da verjetno niti ni tako napačna. nezmoznost shranjevanja v fizicne datoteke je sicer problem (za nas pirate in manjše firme), za vecje firme pa ni tak, ker te itak ze uporabljajo version control. pa nek sem videl, da je sorazmerno ugodna letna cena za najem, ce ne pretiravas pri workbenchih (nimam vec linka). mislim da jurja na mesec za en tak osnoven paket.
enovio ti od zacetka ze skonfigurirajo prodajalci softvera, potem se pa moras samo nauciti uporabe in lokalne administracije. niti ne tak problem za karkoli vecjega od (mal vecje) privatne firme. pa itak obstaja ena bolj lightweight resitev (smarteam se mi zdi, nisem zih).
drugace so jo pa s stalisca modeliranja kar lepo popeglali kolikor sem lahko videl. veliko sprememb naj sicer nebi bilo, v5->v6 training je dolg samo 2dni in je vecinoma glede PLM (kar je pomoje slabost, ker je v5 bolj štorasta proti solidworks recimo). od modeliranja je samo malo. fail je sicer, da so dali machining v softver Delmia, sam iz glave ne vem za slo za nobenega, da bi ga dejansko tut uporabljal (kompliciran napram nx cam recimo).
je pa res, da jo bodo v avtoindustriji zaceli uporabljati sele ob svetem nikoli. jo imajo pa ze pri tesla motors recimo. v nemciji jih je tut ene par, pozabil sicer kdo. potem je se alstom transport, hella north america (za evropo ne vem oz. slovenijo), nokia je major user, naprej pa ne vem vec. v cimosu majo tut eno preizkusno verzijo, da se spoznajo recimo.
pa itak je ze 5 let stara tko da je porodne tezave ze dala skos.
http://academy.3ds.com/fileadmin/files/ ... rkshop.pdf
(pejte skos cel pdf na hitro)
ceprav po drugi strani pa http://www.deelip.com/?p=4878
mogoce se je niti nebi bilo neumno zaceti uciti...
me zanima, koliko casa bodo porabile slo firme (seaway, hella, ce je še nima, ene par štajercev), da bodo prevzele nov sistem...

ktm1001 napisal/-a:Pomaga ti neč to, kar bom napisal. Je pa vseeno zanimivo.
Solidworks uporablja Siemens Parasolid Kernel, Catia ima pa spet svojega. Pomoje dokler ne bosta uporabljala istega ne bo nič boljše.
Čeprav se je govorilo že pred leti, da ga bo Solidworks dobil od Catije, saj sta pod isto streho. Pa še Siemens podpirajo s licenco za njihov kernel v primeru Solidworksa.

bpod napisal/-a:ktm1001 napisal/-a:Pomaga ti neč to, kar bom napisal. Je pa vseeno zanimivo.
Solidworks uporablja Siemens Parasolid Kernel, Catia ima pa spet svojega. Pomoje dokler ne bosta uporabljala istega ne bo nič boljše.
Čeprav se je govorilo že pred leti, da ga bo Solidworks dobil od Catije, saj sta pod isto streho. Pa še Siemens podpirajo s licenco za njihov kernel v primeru Solidworksa.
Ja, saj to mi je vse jasno. Ampak dejstvo je, da je datoteka prevedena na nevtralen format in doslej, če sem odpiral katijine fajle, nisem imel večjih težav. Ko pa ima zadeva veliko prostih površin, je pa mala katastrofa. Redko kateri fajl uspem odpreti nepopačen, večino mi jih pa sploh ne uspe odpret.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov