STROJNISTVO.com • Poglej temo - Poneumljanje otrok v naših šolah

Poneumljanje otrok v naših šolah

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Poneumljanje otrok v naših šolah

OdgovorNapisal/-a Krpan » 6.10.2013 21:43

http://blitz.blog.siol.net/2013/10/05/kr-neki-poskus/

Večino staršev je tiho, nekateri pa vendarle spregovorijo na glas....najboljša je tista o elektriki... piscu učbenika ni jasno da je I=U/R ter P=IxU sramota... :oops: :evil: :roll:
Z znanjem raste dvom!
Krpan
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Poneumljanje otrok v naših šolah

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 6.10.2013 21:50

Slika

Jaz sem enkrat zeleno sonce narisal, sem dobil Mu in še skoraj obisk pri psihologu. :roll:
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 6.10.2013 22:03

[quote="Krpan"]http://blitz.blog.siol.net/2013/10/05/kr-neki-poskus/

A ni tale pisal, da je živel na Dunaju potem pa še v Minhnu. Bo pa za drugič vedel, da ne bo hodil nazaj :lol:
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 7.10.2013 5:52

Če boste vložili vsak šolski dan pol ure za pogovor s svojim otrokom o učni snovi, boste na koncu imeli zelo samostojnega in kritičnega otroka, kljub še tako poneumljenemu pouku.

Naučite ga, da bo v šoli vprašal, kaj je res, kajti njegov ata je rekel, da je to tako.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krpan » 7.10.2013 19:02

Tista o dolgih in kratkih žicah je najboljša, pa žarnici. Piscu učbenika ni jasno da je I=U/R in da je P= UxI. Ugotavlja da žarnica sveti enako ne glede na dolžino žice in z tem zavaja naše otroke. Ni čudno da mladi prihajajo iz šol brez znanja.

Zadnjič mi je en dipl. inženir elektrotehnike, zemljo (rumenozeleno) priklopil na vijak, z katerim je pritrdil plastično nadometno dozo v beton. V petih letih ga na elektro faksu niso naučili niti tega, da beton in plastični vložek ne prevajata električnega toka, kaj šele da bi mu razložili kako deluje ničenje.

Jaz bi na njegovem mestu tožil profesorje, ki so mu dali pozitivno oceno pri posameznih predmetih. Pa tudi tega, ki je napisal ta učbenik naj kdo obelodani z imenim in priimkom....
Z znanjem raste dvom!
Krpan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 7.10.2013 19:35

Žerjavar napisal/-a:Če boste vložili vsak šolski dan pol ure za pogovor s svojim otrokom o učni snovi, boste na koncu imeli zelo samostojnega in kritičnega otroka, kljub še tako poneumljenemu pouku.

Naučite ga, da bo v šoli vprašal, kaj je res, kajti njegov ata je rekel, da je to tako.

pozdravljen jaz sem ga tako učil,sicer je naredil šolo,ma je bila težka z učitelji čeprav je ena pristala na dogovor (on mene pusti pri miru jaz njega tudi) z znanjem ni imel težav nikoli,sedaj mu fax lepo laufa.o nivoju znanja in zahtevnosti sem bil raje takrat tiho,jaz osebno mislim da je še slabše kot na sliki.
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 8.10.2013 7:39

Peljem se po cesti iz Otoč pri Posavcu v smeri Mišač (krajevna skupnost Srednja Dobrava ) . Pred mano vozi traktor modre barve precej nov in velik .
Na taktorju voznik in poleg njega otrok cc med 7 in 10 let starosti .Vozim za traktorjem več kot kilometer voznik me vidi otrok gleda nazaj in se smeje , ampak traktorist mi ne omogoči , da bi ga prehitel . Prehitim ga šele na koncu Mišač, ko zavije k predzanji hiši na levi strani.
Grem nazaj v to smer čez cca 30 minut .
V Otočah se ta otrok , ki je sedel na traktorju igra na cesti z še enim otrokom , ko se pripeljem mimo me gleda in se smeje verjetno misleč glej ga k naju ni mogel prehiteti .Pogledam ga se nasmehnem in se peljem naprej .
NAUK ZGODBE : Oče tega otroka je bi zelo slabo vgojen, otrok je tudi zelo slabo vzgojen .Ko se je peljal z traktorjem je pozabil , da smo mu davkoplačevalci kupil pol traktorja .Takih otrok je v Sloveniji ogromno .Kako se bo obnašal tak otrok v šoli ?
Pregovor : najprej pometi doma potem še pometaj drugod .

ps : imam dva otroka in sta oba diplomirala
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 8.10.2013 7:58

imam dva otroka in sta oba diplomirala
Ni pomembno! Diploma ti ne izbriše neotesanosti. Morda je tudi traktorist imel diplomo?

Tudi take je treba vzeti kot ljudi in malce potrpeti - za znosno sožitje.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 8.10.2013 8:04

gobar napisal/-a: imam dva otroka in sta oba diplomirala

Zdaj 5k€ daš in imaš diplomo.

http://www.doba.si/

http://www.gea-college.si/

http://www.iedc.si/

Kakšen FDV, FF in ostalo sranje pa sploh ne štejem za faks. Kolk je pa diploma strojnega faksa vredna, se mi zdi da pa vsi vemo tukaj. Ravno malo več kot štirislojni skret papir.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejach » 8.10.2013 9:36

Poznam primer, ko je učiteljica angleščine trdila, da je Amazonka v Afriki. Ko jo je prijateljeva hčerka opozorila, da je v Južni Ameriki, ji je zabrusila, da sama že bolje ve, kje je ta reka, saj je učiteljica ali nekaj v tem stilu. :roll: Potem pa imajo otroci travme...

Sicer pa glede na to kaki profili se vpisujejo na pedagoško, kaj boljšega ni za pričakovati.
drejach
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 8.10.2013 10:11

:D :D :D :D :D :D :D
Kupi si diplomo :D :D :D .
O strokovnosti na tem forumu pa nebi govoril :D :D :D .
Slo razmišlajne zato pa je slo tam kjer je .Jurčki rastejo grem raje malo gobarit .

ps: škoda časa za pisanje
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 29010707 » 8.10.2013 11:58

Gobar:
Kako pa veš, da so temu kmetu davkoplačevalci kupili pol traktorja?
Me zanima na čigavi zemlji pustiš avto, ko greš gobe nabirat?
Toliko o poneumljanju!
29010707
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 8.10.2013 12:39

29010707 napisal/-a:Kako pa veš, da so temu kmetu davkoplačevalci kupili pol traktorja?

EU cows are paid more than third-world families
http://www.iea.org.uk/in-the-media/medi ... d-families

Cows can fly upper class on common agricultural fare
http://www.theguardian.com/money/2002/s ... ralaffairs

V tem članku je napisano, da bi lahko vsaka evropska krava z njenimi subvencijami si kupila vsako leto, karto za okoli sveta v prvem razredu na letalu.

Aid campaigners estimate that, thanks to the generosity of Europe's taxpayers, the cows could touch down in London, Shanghai, Hong Kong, Singapore, Hanoi, Siem Reap, Brisbane, Raratonga, Los Angeles and San Francisco and still have enough left over for £400 spending money each.

Da se ne spustim v to, da ima vsaka kmetija 3 traktorje pri hiši..... :lol:

Samooskrba ja, futramo prevarante oni hodijo pa v trst kupovat zelenjavo D:

Tržaška veletržnica: najplodnejša njiva slovenskih kmetov
http://www.rtvslo.si/okolje/trzaska-vel ... tov/312530
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 29010707 » 8.10.2013 13:07

Ponovno poneumljanje...
Ste se kdaj vprašali zakaj da država oz EU subvencije??
Kako si je najlažje podrediti kmete? Na eni strani mu daš subvencijo, ki jo na drugi strani vzameš nazaj, mestni folk pa misli kako gre kmetu lepo....(ker vidi samo prihodke, ne pa tudi odhodkov!)
Ali so kmetje v Sloveniji bogataši??? Povprečni slovenski kmet ima dobrih 6ha zemlje... A je kmet s 6ha bogataš? Po vašem mnenju je bogataš, ker ima 3 traktorje.... Noben pa ne pove v kakšnem stanju so ti traktorji in katerega leta so bili izdelani....
Določeni ljudje so že toliko poneumljeni, da ne ločijo med luksuzom in delovnimi sredstvi...
Glede traktorjev poneumljenim dodajam, da se uporabljajo v različne nameni, s pripetimi različnimi priključki in vsak traktor ni za vsak priključek primeren, zraven tega pa se na kmetijah odvijajo delovni procesi, kjer istočasno potrebuješ več priključkov.....
Dejstvo pa je, da imamo v Sloveniji veliko kmetij, ki delajo z minusom, ki ga delno pokrivajo s subvencijami....vsi pa vidijo samo velike kmete in njihove nove traktorje....
29010707
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 29010707 » 8.10.2013 13:16

Zakaj da EU kmetom subvencije?
Razlika med mestnim človekom in kmetom je v trošenju. Mestni človek da večino svojega denarja za luksuz (avto, hrano, zdravo življenje, dopust, prosti čas itd) Kmet ga pa vrne v kmetijo, recimo z nakupom nove mehanizacije...Kdo je največji proizvajalec kmetijske mehanizacije?? Kdo da denar in kdo ga dobi nazaj.... Kmetu daš subvencijo in tako spodbujaš gospodarstvo....1+1=2
Podobno je bilo z grški bankami....
29010707
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost