STROJNISTVO.com • Poglej temo - Poneumljanje otrok v naših šolah

Poneumljanje otrok v naših šolah

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Re: Poneumljanje otrok v naših šolah

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 8.10.2013 13:31

Torej jaz nimam nič od njih razen, da mi gužvo delajo s traktorji na cesti. Tovarno traktorjev se mi pa zdi, da še nimam....

Mleko pijem madžarsko...
http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/156362

Krave v merkatorju kupujem argentinske
da bakteriološka kakovost argentinskega mesa ni tako dobra, kot ga ima lokalno meso, ko na primer goveje meso prispe na naš krožnik. To ni tako presenetljivo, če upoštevamo, da sta potrebna približno dva meseca, da argentinska govedina prispe v Evropo.

Torej zaradi mene se lahko kr zaprejo te kmetije. Američani imajo taka polja, da se traktor 3 dni z avtopilotom vozi po poljih preden pride tankat. Temu se reče konkunrenčnost in učinkovitost.

Se mi zdi, da je že tema toliko zašla, kot so rusi falili luno. :lol:

Edit: To lahko kupim v trgovinah, če bi šel pa k direkt h kakšnemu bi pa že za 3x več ociganil.

Pa kaka samooskrba, če naše potem italjani žerejo. Kvečjemu ItalijanoOskrba, jst pa gnojnico šnofam od vsega.
Zadnjič spremenil ktm1001, dne 8.10.2013 14:10, skupaj popravljeno 3 krat.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mainman » 8.10.2013 13:50

ktm1001: res primitivno mišljenje. Ti kar jej argentinsko govedino in pij madžarsko mleko. Me zanima kako dolgo boš tole počel. Marsikdo se vseeno preživlja s kmetijstva ali pa vsaj pridela hrano za sebe.
mainman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a 29010707 » 8.10.2013 13:52

Mleko piješ madžarsko...
Meso ješ argentinsko...
Oblačila in ostale stvari imaš iz vzhoda...
Slovenski kmetje naj propadejo, ker ti nimaš nič od njih...ker so v ZDA in drugje cenejši (ker imajo boljše naravne in ostale danosti....)
In kam to vodi???
V propad kmetij in samooskrbe...
In kaj se zgodi z narodom, ko samooskrba pade???

V prihodnosti bo imel moč tisti, ki bo imel nadzor nad proizvodnjo hrane....
29010707
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krajnčan » 8.10.2013 15:04

Pozdravljeni,
pa se spet vrnimo k šoli. Moja hči hodi v peti razred, do sedaj je imela skupaj z učiteljico glasbe in angleščine sedem učiteljic. Ni kaj, mlade učiteljice rojevajo in to je najboljši razlog za pogoste menjave učiteljic. Te mlade učiteljice pa so tudi polne življenja in kljub pogostim menjavam lahko rečem, da je samo ena učiteljica bila zgolj povprečna, ostale so odlične ! Čeprav je hči odlična učenka, grem pripravljen na govorilne ure in povprečen obisk traja vsaj 20 minut. Sem tudi v svetu staršev, poleg tega zastopam podružnično šolo tudi na matični šoli. Hči se od prvega razreda uči samostojno, redkokdaj potrebuje pomoč. Pred kontrolkami preverim znanje ( na njeno željo). Pred izpraševanjem se pripravim in ji zastavim vprašanja pri katerih mora misliti s svojo glavo in povezovati znanje s primeri iz življenja.
Nikoli si ne drznem, da bi vpričo otroka kritiziral učiteljico ali šolo. Če kaj ni v redu, se pogovorim z dotično učiteljico; učitelj mora imeti avtoriteto! Jasno mi je, da šolo sestavlja trikotnik starši-otroci-učitelji. Ker smo v osnovni šoli polnoletni samo starši in učitelji, moramo mi sodelovati in voditi otroke. Tako smo že skupaj prepričali občino, da je financirala dodatne programe. Lahko rečem, da imam v šoli dobre sogovornike-sodelavce pri izobraževanju in vzgoji otrok.
Ko sem na prvem sestanku povedal, kaj vse me moti, sem zaključil : " Zanima me kaj lahko kot oče naredim, da bo bolje ? ". Hitro smo našli skupni jezik in si razdelili delo...
Glede delovnih zvezkov: res jih je preveč. Slutiti je delo lobistov... na naslednjem sestanku se bom dobro pripravil in odprl to temo. To naredite tudi drugi oziroma stopite do tistih, ki vas zastopajo.
Če pride do navzkrižja med učnim programom in mojim znanjem poskušam poizkati vzrok teh odstopanj in otroku to razložiti ( primer bi lahko bil zakaj ne opazi razlike, ko gleda žarnico, ki je enkrat priklopljena preko 1m in drugič preko 2m dolgega vodnika).

Kar se tiče poneumljanja: ne vem koliko slovenskih časopisov je vredno toliko, kot je vreden papir na katerem so natisnjeni ? Z nami je zelo lahko manipulirati, ker nimamo medijske kulture- govorim o bralcih (poslušalcih, gledalcih) in o novinarjih. Slovenci ne prenesemo, da ima lahko nekdo drugačen pogled na isto stvar; to ima zgodovinski vzrok pa bo treba še kakšen rod, da bomo to predihali.

Glede kmetijstva: pijem samo slovensko vino, pivo in sokove, voda je pa kar iz vodovoda dobra! Nekaj hrane pridelam na vrtu, nekaj kupim pri proizvajalcih katerim zaupam. Če grem v trgovino je slovensko poreklo močan argument!

Kdor je tole prebral do konca , je pa vztrajen! :D
Ni lepše rožice na svet, kot je ta vinska trta...
Krajnčan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krpan » 8.10.2013 17:10

*krpan je odložil svoj klobuk in se kranjčanu glede na napisano globoko priklonil*
Z znanjem raste dvom!
Krpan
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov