STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kako razbiti obstoječ "part" na več neodvisnih delov

Kako razbiti obstoječ "part" na več neodvisnih delov

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

Kako razbiti obstoječ "part" na več neodvisnih delov

OdgovorNapisal/-a HSCX » 3.11.2013 22:24

Lep pozdrav :D !

Danes sem "nabasal" na težavo :evil: ki jo nisem mogel nikakor odpravit.....moram povedat da sem pri Catii še bolj zelen da se ne boste ravno smejali mojim problemom :oops: :oops: :oops: ..

Skratka problem je sledeč :

V "partu" sem risal in risal komad, kateri ima vgrajenih že en kup sprememb....

Če pogledamo sam objekt je zasnovan tako da sta desnain leva stran simetrična, sredina pa je nesimetrična..

Skratka spremembe sem naredil na levi polovici in v sredini, na desni strani sem pa pustil za kasneje i si mislil bom že nekako splital objekt i potem zrcalil levo stran na desno in "mergal" nazaj
No splitati nisem mogel nikakor in vedno kadar hočem zrcalit mi zazna cel objekt, potem sem uporabil "split" funkcijo ampak mi vedno eno stran parta pobriše preč....

A ima mogoče kdo kakšen recept kako bi se dalo part ki je že narisan malo razsekati, premakniti posamezne regije, ter kasneje spet združiti ?

Zelo bi bil hvaležen če bi mi kdo znal pomagat...

P.S. v priponki prilagam slikico da bi mogoče malo bolj jasno ponazoril kaj bi spoh rad naredil

LP
Priponke
web_rebro.jpg
web_rebro.jpg (52.29 KiB) Videno 34484 krat
Vse mašine so oh in sploh, sama pa nobena nič ne zna...
HSCX
Novinec
Novinec

Re: Kako razbiti obstoječ "part" na več neodvisnih delov

OdgovorNapisal/-a bmodic » 4.11.2013 13:12

Živjo!

Če želiš delati z več kosi znotraj parta to narediš tako, da vstaviš v part nove body-e (insert new body). Te body-e lahko premikaš z funkcijami translate, rotate,... na koncu pa vse te body združiš s funkcijo add ali assembly.
Da ne boš vsega še enkrat delal, kar ta obstoječi body kopiraj in prilepi nazaj s povezavo. Nato ta dva body-a porežeš kar ne rabiš, pozicioniraš tako kot želiš in združiš.

Upam, da nisem preveč nerazumlivo napisal.
bmodic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a HSCX » 4.11.2013 20:10

Jp, bo držalo mi je ratalo tole .... :D :D :D

Naredil sem tako kot si rekel, samo malo me je hecalo ker nisem vedel kater body je aktiven ( skratka na katerega vpliva split operacija, potem sem pa kar split kuperal v zgornji body, pa ga spodaj zbrisal...in je bilo OK...
A je kakšna fora kako veš na kater body bo vplival split :roll: ?

Drugače pa 100X hvala za nasvet, v bistvu sem s tvojim nasvetom rešil problem tako kot sem si zamislil...

Lep pozdrav
Vse mašine so oh in sploh, sama pa nobena nič ne zna...
HSCX
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bmodic » 5.11.2013 6:12

Živjo

Glavni body je vedno partbody (prvi v drevesu)

lep pozdrav
bmodic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 5.11.2013 8:54

Ja pri tem moraš pa paziti, kateri body je aktiven. To vidiš v drevesu, poleg tega ti pa javi, če hočeš kaj narediti na body-u, ki ni aktiven.

LP
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov