STROJNISTVO.com • Poglej temo - Goodride pnevmatike

Goodride pnevmatike

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Goodride pnevmatike

OdgovorNapisal/-a Brusilec » 3.12.2013 8:25

Vem da tole ni "vulkanizerstvo.si".. ampak me zanima mnenje tukaj.

http://www.24ur.com/kriminalistu-raznes ... panje.html

Kdo misli da je prišlo do razpadle pnevmatike zaradi slabe kvalitete le te, in kdo misli da je prišlo do tega dotičnega problema zaradi slabega vzdrževanja, oziroma premajhnega tlaka v tem primeru?

Kar se tiče oprijema, hrupa tle ne bi razpravljal, ker je sam osebno nisem vozil.. vsi vemo pa da so razlike že med znanimi "evropskimi" proizvajalci.

ampak tukaj je šlo za malomarnost, ali pa za sabotažo... moje mnenje.
Brusilec
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Goodride pnevmatike

OdgovorNapisal/-a borisk » 3.12.2013 9:09

sabotažo... moje mnenje.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 3.12.2013 9:44

Se mi zdi, da je kar težko napraviti oz. sabotirati, da bi gumo razneslo na tak način pa ravno na avtocesti. Jaz bi najprej pomislil, da je nekdo prej parkrat krepko z bokom gume potegnil po kakšnem robniku, pa prenizek tlak v gumi in se enkrat potem zgodi to kar se je. da jo je razparalo po celem obodu, pa bi pripisal tudi temu, da je najbrž precej časa še vozil s prazno gumo, preden se je umaknil s ceste.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 5'r » 3.12.2013 10:06

Zgleda se kaj takega res redko zgodi na srečo!
Hm morda sabotaža ali pa tudi ne;

- http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ke-a-champ

tukaj verjetno ni bila

Upajmo, da bo takih primerov čim manj, ker se to zgodi pri večjih obremenitvah (večja hitrost, zaviranje, vožnja po ovinkih itd.).
Takrat, ko smo brez gume res bosi :-?
5'r
Prizma..
5'r
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 5'r » 3.12.2013 10:28

5'r
Prizma..
5'r
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 3.12.2013 17:29

Kdo ve če ima tale policaj ki je to naredil tudi tako luknjo v možganih? Tole je politični konstrukt ne pa zanič guma!
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a strojnix » 3.12.2013 18:48

Mislim da je to tipična poškodba ob premajhnem tlaku v pnevmatiki in nič drugega. Se zgodi tudi nepolicajem...

LP, Matjaž
strojnix
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 4.12.2013 10:31

Ta afera je spet dokaz, da neuki, nepismeni (in zlobni, morda tudi pijani ali drogirani ali podkupljeni) novinarji kadakoli imajo pet minut časa, sprovocirajo afero. Prva novica je bila o preko 5000 gumah, torej za 1250 avtomobilov (jih toliko sploh policija ima - pa tudi ne verjamem, da vsako leto na vseh menjajo vse).
Potem pa nekje preberem cifro o približno 130 gumah goodride. A se vam ne dozdeva da je to velika razlika. Morda pa te rabijo za kake samokolnice?
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 4.12.2013 11:13

Ta afera je dokaz da nam vladajo popolni debilneži....
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 4.12.2013 20:00

Če bi bili kaj po starem, ko je tudi država podpirala svoja podjetja z nakupom svojih proizvodov, tega problema sploh nebi bilo.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 4.12.2013 21:07

uros99 napisal/-a:Če bi bili kaj po starem, ko je tudi država podpirala svoja podjetja z nakupom svojih proizvodov, tega problema sploh nebi bilo.

Narobe! Države se nikakor ne bi smela opredeljevati do podjetji. Vsa podjetja, ki poslujejo na njenem ozemlju in tu plačujejo davke so povsem enako "njena"! Vsako opredeljevanje v smislu naše-tuje in razne subvencije so ključni vzrok, da smo, kjer pač smo: v subvecij polnem post-socializmu, kjer se politične stranke kot vampirji napajajo z državnim denarjem in ga delijo "svojim". In še dolgo....ampak zares zelo dolgo, ne bo nič drugače.
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 5'r » 5.12.2013 9:07

:)

Kaj pa naredimo, da bi bilo. (jaz skoraj nič)
5'r
Prizma..
5'r
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 5.12.2013 11:25

5'r napisal/-a::)

Kaj pa naredimo, da bi bilo. (jaz skoraj nič)

Malo. A pomembno je, da vsaj poizkušamo razumeti kako sistem deluje, kako se napaja in kako s pomočjo delitve ljudstva krepi svojo moč. Deli in vladaj.
In drugo, kar lahko vsak stori je to, da se vpraša: bom kupil vozniški izpit, ali je namara bolje, da ga zares opravim?
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 5.12.2013 12:57

Ja, res.. Skoraj neverjetno je, kako so nas skregali zaradi nekih stvari izpred 3/4 stoletja. Odnekod so privlekli neke partizane in neke domobrance in mi se preklamo okrog tega medtem pa so nam pokradli državo, razsuli in pokradli vse firme, kar se je dalo, zastrupili ljudi s sovraštvom kot najbrž še nikoli. Res smo slepi, da takšne ljudi potem še volimo.
In potem celo občudujemo tiste, ki so ob koritu v nekaj letih obogateli.. Ni nam pomoči, če se na hitro ne zresnimo.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Brusilec » 6.12.2013 9:38

ne mal, ampak veliko je zavila tema..

a je že imel kdo tak primer, pa lahko garantira da ni bila pnevmatika prazna?
jaz osebno še ne.

sem pa že videl romune na petrolovi bencinski, so tiste super pametne pumpe nastavili na o,8 bara in napumpali svoje vozilo.. itaq da so me gledali kot da jih hočem oropat, ko sem jim razlagal da "not good" :)

je pa res da so ti novinarji v tem primeru vse napihnal, ziher niso imeli ta poceni pnevmatike na providah,.. ampak ta informacija niti ne pride ven. neverjetno. Če majo pa te poceni pnevmatike na 1.2 cliotih, ja, kaj pa je tako hudega?
Brusilec
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov