Jaz kupujem kovice pri tem proizvajalcu:
http://www.presvit.si/Sicer 16,17,18,20...mm dolge, žal pa ne vem kakšna je max dolžina, ki jo lahko naredijo. Zaenkrat so mi še vse hitro in kvalitetno dobavili.
Sicer sem imel enkrat neka vprašanja za njih, glede materiala iz katerega izdelujejo, potem ali je možno da bi trdota kovic nihala itd. ker sem imel neke težave pri kovičenju, pa sem dobil rahlo smešen odgovor ala: nimam pojma, mi jih samo proizvajamo...
Mogoče sem naletel na nepravo osebo ali pa na neprav dan.
Glede tega ali je težko kovičiti brez luknje lahko povem samo to, da jaz kovičim polno kovico fi 7mm in nimam težav. Ter da boš v obeh primerih moral imeti dobro poravnano kovico glede na stroj sicer bo vse skupaj zanič. Tudi pri štanci ali knakerju bo po moje enako. Potrebno bo nekaj potrpljenja preden bo uspelo dobro nastaviti / poravnati kovico. Da bi pa to lahko večkrat ponovil, pa bo verjetno potrebna izdelava posebne spodnje priprave. Sicer se glava kovice na strani kovičenja ne pusti zakovičiti lepo oz. če je slabše poravnano je popolnoma zanič, trese, ven vrže, poškoduje izdelek... skratka obilo težav. Veliko je odvisno od centriranja / poravnave.
Zakovičil sem že nekaj več kot 10.000 takšnih kovic in vem, da če je izdelek dolg, sta potrebna najmanj dva, da to kvalitetno opravita. Drugače pač jaz ne morem, zaradi specifike kosov katere kovičim.