epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

papige73 napisal/-a:Zanima me kvaliteta razreza plazemskega in avtogenega razreza.Nasplošno me zanima glede natančnosti sploh pri debelejšem razrezu 30mm in več.Sicer sem nekaj iskal po internetu pa vseeno nisem tolko pameten.Zato prosim vse ki ste bolj domači v tej panogi da mi prosim poveste kako je z tem.

kauc napisal/-a:Pozdravljeni!
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da z vodnim curkom, lahko dosežemo izjemno natančnost,gladkost reza,in sicer s strojem flow mach 3b z dinamično glavo.

lesy1 napisal/-a:kauc napisal/-a:Pozdravljeni!
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da z vodnim curkom, lahko dosežemo izjemno natančnost,gladkost reza,in sicer s strojem flow mach 3b z dinamično glavo.
Se od daleč vidi da nimaš kake hude veze s strojništvom, glede na tvojo izjemno natančno gladkost![]()
...veš strojniki se pogovarjamo v nam razumljivih enotah, to pa so milimetri, kotne stopinje in podobno.
Sedaj jaz (ali pa tisti ki sprašuje) sklepam da vi s svojim super-duper rezalnikom z abrazivnim vodnim curkom odrežete na tisočinko milimetra natančno na treh metrih dolžine, s tem da mimogrede dosežete gladkost površine še Ra0,1....aja večinoma pa delate za NASO in ESA....se motim?
Pa lp

kauc napisal/-a:Upam da si res to tisti ki si najpametnejši na tem forumu. Človek se je hotel pozanimati glede reza kot lajk, ti pa se tukaj delaš nekaj pametnega. Lahko ti le povem, da se da rezati komad na 2 stotinki milimetra natančno, gladkost reza pri debelejših materialih, pa je boljša kot pri ostalih alternativah.

lesy1 napisal/-a:kauc napisal/-a:Upam da si res to tisti ki si najpametnejši na tem forumu. Človek se je hotel pozanimati glede reza kot lajk, ti pa se tukaj delaš nekaj pametnega. Lahko ti le povem, da se da rezati komad na 2 stotinki milimetra natančno, gladkost reza pri debelejših materialih, pa je boljša kot pri ostalih alternativah.
Daleč od tega da sem najpametnejši, sem pa res že kar nekaj let na forumu. In glede na to da se moram ukvarjati tudi z razrezom..tudi vem nekaj o njem. AWJ je ena izmed možnosti izbire...ima svoje dobre in slabe strani, tako da bi lahko povedal malo bolj realno, če že delaš s takim strojem.
Tile tvoji 2 stotinki pa prihrani za koga drugega. Meni jih ne boš prodal.
Gladkost reza je vedno razmerje med ceno in zmogljivostjo, recmo žica res reže na stotinke in to tudi 200mm debeline in tako dalje. Pač v določenih primerih je uporabna, v kakšnem drugem primeru pa bistveno predraga, enako pa velja za AWJ.
glej, rezal sem baker debelie 1 mm dolžine 20 cm in titan debeline 2mm dolžine 25cm in po dolžini ni prihajalo do večje razlike od 2 stotinki mm, seveda ni bilo to izmerjeno z mikrometrom, ampak z šublerjem mitotoyo absolute. Pa tudi pri večjih in debelejših komadih nimam težav z mero, je pa res da je potrebno v začetku nastaviti korekcijo za velikost, pri debelejših komadih pa lahko korigiram še konus
Pa LP

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov